Nov 14, 2011

PENGAKUAN VIDEO SEKS - KU LI TERIMA TAWARAN PAS & DAP GANTI ANWAR!!?

Beberapa Blog telah mendedahkan pengakuan Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim mengakui beliau merupakan lelaki yang melakukan aksi ranjang sepermana yang dirakamkan melalui CCTV baru2 ini. Namun pengakuan tersebut didakwa tidak diumumkan secara terbuka akan tetapi beliau sekadar menceritakan kisah benar tersebut kepada Hadi Awang dan Kit Siang.

Maka setelah itu, pihak Kementerian Dalam Negeri telah membuka kertas siasatan ke atas Anwar Ibrahim berhubung dakwaan memberi maklumat palsu ketika disoal siasat berkenaan video seks, yang dipertontonkan oleh “Datuk T” Mac lalu, telah diserahkan kepada Peguam Negara.

Terkejut? Mereka berdua tidak terkejut kerana sememangnya tidak logik di akal jika beliau menafikan hal ini. Namun penguasaan politi mengatasi segala2 nya. Apa yang pasti, Anwar tetap tidak akan dijulang apatah lagi dinobatkan memegang takhta jawatan PM jika Pakatan menang pada PRU13.

Hadi Awang yang pada asalnya dijanjikan Mat Sabu bakal menggantikan Anwar bagi mengapai Pakatan seterusnya memegang takhta impian Perdana Menteri Malaysia. Namun ianya tidak semudah itu. Sememangnya DAP tidak sama sekali mempercayai Hadi Awang yang punyai agenda parti mengatasi agenda Buku Jingga yang disepakat bersama.


Maka menurut sumber, DAP dan PAS telah meletakkan 'calon simpanan.' Tengku Razaleigh Hamzah aka Ku Li di dakwa bakal menggantikan Anwar bagi memimpin Pakatan. Ini kerana Ku Li yang pernah bekerjasama dengan PAS dan DAP sewaktu memimpin Semangat 46 punyai potensi berdepan dengan Pemimpin2 UMNO dikepalai Najib Tun Razak.

Malah secara kebetulan, barisan Pemimpin UMNO era masa kini kebanyakannnya merupakan golongan yang Pro Mahathir pada ketika beliau menentang bekas PM itu. Ku Li didakwa kini sedang bermain tarik tali. Beliau sedang memikirkan sejauhmana tawaran PAS dan DAP mampu menjamin masa depan beliau yang semakin suntuk atas faktor usia.


Jikalah benar apa yang didakwa sumber dalaman PAS ini, ianya bukan 1 kejutan bagi masyarakat yang sentiasa mengikuti perkembangan politik tanah air. Ku Li sememangnya masih punyai impian bagi menebus semula maruah diri yang dikatakan telah 'disundal' Mahathir.

Ku Li yang 1 ketika dahulu dinamakan calon yang bakal menduduki jawatan No. 2 Kerajaan setelah kematian Tun Razak hampa apabila Allaahyarham Tun Hussein Onn menamakan Tun Mahathir sebagai Timbalan beliau.


Pergilah jika benar itu impian kamu. Jikalau dilihat melalui penubuhan NGO Politik yang beliau berikan nama AMANAH, semua orang sudah tahu ianya bersifat populariti semata2 untuk menaikkan imej beliau.

KU LI, Kamu sememangnya tidak pernah berpuas hati dengan UMNO sejak 'mengangkat sumpah' menentang Mahathir. Apa yang pasti, nama Ku Li bakal mencatat sejarah tersendiri. Pemimpin yang gagal mencapai cita2 menakluki jawatan PM.0 comments:

Powered by Blogger.