Nov 14, 2011

PELANGGAN DAKWA PRODUK SUSU PEKAT 1MALAYSIA BERKULAT..!!?

Mungkin Pemimpin Pembangkang yang terbaca tajuk ini dengan kadar segera menelefon pihak media untuk ditonjolkan kepada masyarakat Malaysia. Ini merupakan aset paling 'mahal' untuk dipaparkan bagi menumbangkan BN pada PRU13. Akan tetapi ianya tidak berlaku sama sekali.

Pembangkang ternyata kekeringan idea dan dengan sengaja mencari helah mendakwa Produk runcit 1Malaysia mahal dan membebankan. Pelanggan Kedai Rakyat 1Malaysia yang semakin hari semakin ramai permintaan mendakwa ianya 1 kenyataan paling BODOH pernah dikeluarkan Pembangkang.

Masakan produk 1Malaysia didakwa mahal apabila harga2 yang dijual ada sehinggakan lebih dari separuh harga berbanding produk2 luar. Salah seorang pelanggan dari Kelana Jaya mendakwa jikalau benar Pemimpin2 Pembangkang benar2 ikhlas mahu membantu meringankan beban rakyat, mereka sewajarnya turut menggesa masyarakat membeli produk di Kedai Rakyat 1Malaysia.

Kenyataan yang sama turut disuarakan beberapa pelanggan di Wangsa Maju. Mereka mendakwa Pembangkang bukan sahaja sewajarnya membantu malah mendesak Kerajaan membuka lebih banyak cawangan2 di kawasan Parlimen yang lain agar ia dapat menjana ekonomi yang lebih berhemah.

Tatkala Pembangkang terus menyerang Produk hasil ilham PM Najib Tun Razak ini. pihak Petronas Dagangan Berhad Cabang Pemasaran Domestik telah bersetuju untuk memperbesarkan penjualan produk 1Malaysia di setiap cawangan pasaran runcit Stesen Minyak mereka.

Produk2 tersebu yang bakal dijual di 'Kedai Mesra' di Stesen2 Minyak Petronas berdekatan dilihat lebih memudahkan masyarakat yang mahu membeli barangan2 keluaran ini.

Syabas buat Petronas. Persetankan puak2 Pembangkang. Kerana mereka sendiri sehingga hari ini hanya tahu menyogok dengan wang ringgit kepada rakyat, akan tetapi tidak pernah membantu rakyat meringankan beban dengan cara yang lebih efisyen dan bijak.


5 comments:

Anonymous said...

Otak dah melekat daki dan karat jamban. Basuh cam na pun dah x boleh hilang.Tu sbb apa kebaikan org buat serba x kena.

Anonymous said...

puak2 ni memang jenis spesies pemakan bangkai,dan penjilat tegar

Anonymous said...

Minta NurulIzah dedahkan nama syarikat yang membekalkan susu tersebut. Kemukan sekali keputusan analisa makmal. Kemudian saman syarukat tersebut. Kalau tak pun syarikat tersebut saman saja Nurulizah kerana menjatuhkan imej syarikat.

Anonymous said...

Korang tak nampak lagi ke....inilah bala yang Allah turunkan bila berketuakan peliwat. Hati dah fikiran mereka gelap. Allah maha pengampun tapi kota sodom ditenggelamkan sebab golongan ni bakal membawa kerosakkan besar kepada bangsa dan ugama. Mashaallah.

Anonymous said...

hanya mereka yang diresapi ideologi zionis yang tak mahu melihat ummah bangkit.

Powered by Blogger.