Nov 21, 2011

MURTAD - PENYOKONG HASAN ALI SERANG DR. ASRI OTAK KAFIR!!

 
Rata2 ramai di kalangan ahli PAS di Selangor berang dengan tindakan bekas Mufti Perlis, Dr. Asri yang memperlekeh niat murni Hasan Ali dalam membenteras gejala Murtad di Negeri ini.

Melalui kajian dari beberapa sumber dalaman parti, ahli2 di peringkat akar umbi menganggap tindakan Dr. Asri itu sebenarnya yang menghina Islam kerana mengambil perkara mudah di dalam Isu yang melibatkan akidah umat Islam.

Dr. Asri kata didakwa tidak wajar menyerang Hasan Ali yang sebenarnya lebih arif tentang kedudukan Islam di Negeri tersebut berbanding beliau yang bukan sahaja tidak disambung kontrak sebagai Mufti Negeri, malah dengan sesuka hati memberi pandangan yang berbau fahaman yang mengelirukan Islam..

Minggu lalu, bekas mufti Perlis Prof Madya Dr Mohd Asri Zainul Abidin melahirkan pendirian bahawa kenyataan Exco PAS Kerajaan Negeri Selangor, Dr. Hasan Ali bahawa umat Islam di Malaysia boleh murtad disebabkan sebaran agama Kristian menggunakan kitab Injil berteknologi canggih adalah satu penghinaan ke atas Muslim.


2 comments:

Anonymous said...

aku xfaham betul ngn dr maza ni,apa yg dia nk sebenarnya??dr hassan ali bangkitkan isu ni sepatutnya di sokong bkn d sanggah..jgn la bg pecah belah lg org melayu islam..da trokkk sgt dah ni..

Anonymous said...

Baguslah Asri tidak lagi jadi Mufti Perlis. Jahanam ummat Islam dibuatnya jika dibenarkan dia berterusan dalam jawatan yang memerlukan penyandangnya mempertahankan dan memanjukan kepentingan Islam dan Muslimin.

Eh, apasal pulak Marina Mahathr pakai tudung digambar itu? Pakai macam nak tan hendak saja nampaknya, Meluat pulak nampaknya dia.

Powered by Blogger.