Nov 24, 2011

KERJASAMA PAS & UMNO - MAHFUZ OMAR KATA PRO ULAMA' SUNDAL MARUAH PARTI!!


Tindakan PAS Pro Ulama' Kedah yang pertimbang untuk bekerjasama dengan UMNO mengenai isu perpaduan Islam menyebabkan Mahfuz Omar berang lalu mengeluarkan nada kesat terhadap Kumpulan tersebut tersebut. 

Mahfuz Omar dalam kenyataan beliau mendakwa PAS Pusat tetap akan bersama DAP dan PKR malah mendakwa Haram bersama UMNO walaupun bersetuju melaksanakan Hukum Hudud di Negeri terbabit. Ini menyebabkan ramai di kalangan mereka yang juga merupakan Penyokong MB Kedah Ustaz Azizan naik berang dan terkejut dengan kenyataan terbaru Mahfuz itu.

Mahfuz yang sebelum ini sedang merancang untuk menjatuhkan Ustaz Azizan mendakwa, visi PAS pada masa kini lebih meluas dan tidak terikat dalam melaksanakan Hukum Hudud, berbeza dengan pandangan PAS sebelum ini yang ikrar sedia bekerjasama dengan UMNO dengan syarat Parti tersebut bersetuju untuk melaksanakan hukum terbabit di Negeri2 yang dikuasai PAS.

Rata2 PAS Pro Ulama' mendakwa tiada gunanya lagi bekerjasama dengan DAP kerana parti tersebut secara terang2 an tidak akan sama sekali menerima Hukum Hudud sepertimana pendirian yang mereka pertahankan sekian lama..

Malah dakwa mereka, PAS sudah hilang arah tujuan dan hanya bergantung kepada undi Cina kerana mengetahui Parti ini tidak mampu mempertahankan Perlembagaan sedia ada yang memberi keistimewaan kepada Masyarakat ISLAM dan Melayu.


4 comments:

Mat Sabut said...

UMNO pun tak ingin orang macam Mahpus.

Awat ada orang ajak dia bincang pasai perpaduan UMNO PAS ka?

Inilah manusia yang perasan dia hebat. Tahap dia ni layak sondol juboq Anwar saja.

Dia ni boleh dok himpun penyokong sama tahap dengan dia saja.

Nak kata cerdik agama apa yang dia tau. Nak kata cerdik ilmu semua orang tau.

Satu saja yang dia cerdik tapi yang tu kena tanya bini dia.

Anonymous said...

Klau dh terlebih makan babi yg disedia kan oleh DAPig, beginila statement anak BABI

Anonymous said...

ya Allah..bilalah mereka2 ini akan sedar akan keislapan diri mereka...sedar akan perbuatan mereka..sedar akan kata2 mereka....terang lg nyata...mereka lebih mengejar kejahatan dari kebaikan....sanggup bersekongkol dgn kafir dr bersemuka dgn sesama islam.....pegi MAMPUS la MAHPUS.....

Anonymous said...

Politik punya pasal, kononnya. Undi punya pasal, katanya. Bersekongkol dengan DAP.

Mana PAS nak harapkan dapat undi Cina. Tak cukup ada undi Cina untuk DAP pun. Ada Cina mesti nak beri undi kpd MCA dan Grakan. Sikit sebanyak pun.

Apa hal pun, mana Cina nak sokong PAS pasal mahukan Hudud. Memang buta tuli punya jenis.

Sengaja nak numpang bas kePutrajaya konon. Kalau sampai pun, apa PAS boleh dapat? Anwar dah kata Lim Kitty Siang calon TPM. Satu hapah tak sebut apa benda untuk PAS. Anwar ke, LKS ke.

PAS boleh dapat jawatan Menteri Agama saja agaknya. Itu pun tak tentu sebab PAS nakkan Hukum Hudud. Dan Lim Guan Eng pun dah Kristian. Pergi jauh ke Damansara Utama hadziri sembahayang "mass" disana dimasa heboh siasatan JAIS dulu.

Powered by Blogger.