Nov 2, 2011

JANJI HUDUD.. PAS MELAKA UMUM WAKIL DAP BAKAL KETUA MENTERI..!!

Program Ceramah PAS di Bukit Katil, Melaka pada malam tadi dikejutkan dengan pengumuman bahawa Ketua Pembangkang DUN Melaka, GOH Leong San bakal dinobatkan jawatan Ketua Menteri (KM) Negeri jika Pakatan berjaya menawan Negeri Bersejarah itu. Pengumuman itu telah menyebabkan beberapa penyokong PAS tergamam seketika namun ada juga yang 'batu api' menyambut kenyataan tersebut dengan laungan Takbir. Goh yang juga merupakan ADUN DAP Kesidang merangkap Ketua Pembangkang DUN Melaka didakwa merupakan calon paling layak pada ketika ini kerana punyai potensi dan mampu membawa Melaka ke arah sebuah Negeri Berkebajikan. Turut serta di dalam ceramah terbabit adalah Mat Sabu dan Nizar Jamaluddin. Kedua2 nya turut menyokong tawaran hebat yang diberikan itu. Malah ianya salah satu pendekatan positif dalam meneruskan hubungan persahabatan parti itu bersama DAP. Namun beberapa Pemimpin PAS lain yang hadir tergamam seketika akan perlaksanaan Hukum Hudud yang diperjuangkan PAS Negeri jika berjaya menawan Melaka. Ini bukan persoalan rasis. Bukan rasis walaupun DAP parti yang menggunakan psychology untuk meneruskan misi rasis mereka. Anwar pernah mendakwa bahawa prinsip keadilan tetap dipelihara jika Pakatan menawan Kerajaan Negeri mahupun Pusat. Ianya termasuklah isu perlantikan KM mahupun MB bagi sesebuah Negeri bergantung kepada jumlah majoriti kepadatan Penduduk. Dan penduduk berbangsa Melayu di Negeri ini berjumlah lebih dari 50% manakala Cina sekadar 38%. Kelihatan misi DAP untuk menawan dan menjajah Negeri Melaka dan Johor semakin hampir mencapai sasaran setelah berjaya 'memujuk' beberapa Pemimpin PAS Negeri yang punyai pengaruh untuk meletakkan kuota jawatan KM kepada mereka. Buat masyarakat Negeri Melaka, adakah anda restu tawaran 'hebat' ini?


LIVE!! - LIPUTAN KHAS BLOG SEMPENA AIDIL ADHA DI MAKKAH KLIK DI SINI.

8 comments:

Cencaluk said...

Pegi mampus siapa yang berani nak bagi ekor kontot ni jadi KM di Melaka.

PAS jangan nak jadi bodoh kat melaka PAS dah umpama kubur yang nesennya nak di tandakan sahaja.

Dimelaka PAS dah tak dapat sokongan lai.

Di Melaka PAS dah jadi ARWAH semua ceramah dan apa sahaja anjuran mereka tidak mendapat sambutan kenkadang kesihan tengok mereka bersungguh tapi dicemuh dan dijauhi di MELAKA.

Rakyat semakin sedar siapa PAS so jangan berangan le nak menang dalam PRU 13 memang kalah teruk nampaknya PAS kali ini.

ANAK MELAKA JATI
CENCALUK

Nok said...

pasal itu Pas melaka berani buat cadangan nak bagi KM pada DAP jika menang PRU13 nanti......dia dah tahu sampai kucing bertanduk pun PR tak kan menang di Melaka..tambah2 Paspispus....jgn mengigau di di siang hari.....mari kita gelak ramai2....keh keh keh keh.......kah kah kah....

Anonymous said...

Pas ni kan bingai, tiap kali berkempen walau dimana pun pasti puak Pas ni akan naikan puak cina Dap sebagai pemimpin...
disambut dgn ...Takebeerr....

Pas memang pecacai Cina Dap yg terbaikkkk......

Anonymous said...

meluat tengok...TAK TAU LAA SEKARANG KENAPA KALAU TENGOK AHLI hamPAS, MACAM TENGOK MUKA AHLI DAPig LANCAU PULAK... KEMBAR SERUPA KOT...

Anonymous said...

SORI.BANYAK CANTIK MUKA KAU.AKU HARAP NI GOSSIP LIAR AJE.

Anonymous said...

PASTIKAN PRU 13 NANTI,KAWASAN MAJORITI MELAYU,CALONNYA ADALAH MELAYU JUGA.JGN BAGI MUKA KAT PENDATANG NI LEBIH2 SANGAT.

Anonymous said...

" OVER MY DEAD BODY "
TAK MELAYU HILANG DIMELAKA..Parti hamPAS dan sekutunya boleh Belah sekarang dari bumi Melaka....Ini negeri Melayu Islam yang punyeerr..

Al Jasini
Chenderah.

Anonymous said...

patut tukar je dato bandar org nak meniaga pun susah sial nya dato bandar

Powered by Blogger.