Nov 18, 2011

ANTARA NFC DAN PKNS - MANA 1 YANG SELEWENG WANG RAKYAT!!?

3 serangkai penjilat Zuraida, Rafizi dan Saifuddin Nasution tapak kaki Anwar bakal mendapat komisyen yang tinggi dari Anwar jika isu Fidlot NFC berjaya dipaparkan situasi Negatif dari sudut pandangan masyarakat Malaysia amnya.

Mereka dilihat berebut2 untuk menyerang 1 demi persatu rekaan persepsi buruk kononnya Syarikat ini bukan sahaja tidak menjana ekonomi Negara malah membazir wang rakyat.
Apa yang dibazir? Kononnya wang peruntukan bagi melaksanakan projek ini menggunakan dana Kerajaan. Zuraida yang cakap. Bukti tidak dipamerkan. Adakah dia pasti dengan kenyataan ini?

Jika dibandingkan isu NFC yang masih mereka tidak dapat pamerkan bukti kukuh mengenai penggunaan dana wang Kerajaan, bagaimana pula dgn status gaji Pengurus Besar PKNS yang diberi RM40 Ribu sebulan termasuklah pakej2 elaun istimewa yang menjangkaui batas?

Apa beza NFC dan PKNS? NFC jelas merupakan syarikat swasta yang diusahakan bagi membekalkan lembu2 fidlot kepada beberapa Syarikat yang mengeluarkan barangan pasar dan restoren manakala PKNS?

Khalid Gagap sempat menyebut Pengurus Besar layak menerima gaji sebesar itu b'dasarkan prestasi PKNS, sebuah perbadanan milik Kerajaan Negeri Selangor. Negeri maju, kroni kena maju juga.

Toksah cerita bab UMNO. Sebab Anwar sendiri kata Pemimpin2 Pakatan ni bersih. Kita saja yang jahat. Fikir sejenak.

Mana satu yang sewajarnya secara logik di akal yang benar2 mendekati ke arah penyelewengan wang Kerajaan dan Rakyat? NFC atau PKNS?

Tahulah nak dekat PRU13. Tapi jangan 'gelojoh' sangat melemparkan tuduhan terhadap kerjaya orang lain. Tengok dulu 'dalam poket' sahabat2 seteru kamu terlebih dahulu. Wang kita atau wang Rakyat.

Kalau kita bongkar kebenaran sebenar, malu nanti. Tapi Pemimpin2 PKR muka sanggup bebal asalkan dapat jajah Kerajaan Malaysia.

Nak dibongkar tak? Nanti. Perlahan2. Bagi peluang mereka fitnah dulu. Coming Soon.

2 comments:

Anonymous said...

satu family menteri 250 juta,baru project lembu jer...menteri dlm kerajaan BN ada berapa ramai yerk? lu kiralah sendiri pantat punya bloggers siapa kaki rembat duit rakyat...org mcm lu je bangang tahap babi.

Anonymous said...

kalau cakap mencarut tak ada bukti, dilambakkan buktipun buat tak reti sbb berebutkan taik drp nuargay ----hahah itulah puak melayu munafik keturunan abdullah ubai bin salul....

Powered by Blogger.