Nov 16, 2011

AKSI LUCU - YUSMADI KENA SONDOL TANDUK KERBAU DI BALIK PULAU!!

Sama ada rasa goyang kerana khuatir pertandingan tiga penjuru, ahli parlimen PKR Balik Pulau, Yusmadi Yusof pelawa Parti Rakyat Malaysia (PRM) menyertai pembangkang jika mahu mengubah kerajaan sedia ada.

Bagi beliau, jika PRM mahu memperjuangkan nasib penduduk Balik Pulau, eloklah bersama-samanya mencari jalan membantu mereka selepas mendakwa Barisan Nasional gagal membela nasib penduduk kawasan tersebut.

Yusmadi percaya dengan muafakat PRM dan Pakatan Rakyat, BN boleh dikalahkan dalam pilihan raya umum akan datang. Menurutnya, jika muafakat ini melihatkan kelebihan kepada calon PRM, beliau terbuka jika pucuk pimpinan PKR memutuskan sama ada beliau kekal bertanding atau tidak.


“Bagi saya, jika dalam permuafakatan itu menguntungkan (Presiden PRM) Dr Rohana (Ariffin) saya terbuka (beri laluan) tapi kalau dalam masa sama ada kelebihan saya dan PKR, adalah tanggungjawab saya duduk dengan sesiapa saja yang sayangkan Balik Pulau untuk pastikan agenda pembangunan di situ,” katanya.

Yusmadi mengadakan sidang media di lobi parlimen Selasa bagi menjawab hasrat PRM untuk bertanding di tiga kawasan parlimen dalam PRU termasuk di Balik Pulau selain Selayang dan Petaling Jaya Selatan.

Beliau yang menjawab soalan dari wartawan Agendadaily menafikan takut tewas lalu mencadangkan PRM bergabung dalam pakatan pembangkang.


“Soal takut tidak timbul. Yang saya takut agenda itu akan merugikan rakyat. Secara peribadi saya tak takut kerana saya menang. Bila saya melihat ada ruang untuk memantapkan sokongan rakyat saya buka ruang tapi kalau merugikan rakyat saya kena pastikan ini tak berlaku,” katanya.

Mengenai khabar angin kononnya beliau sedang mengintai kerusi di Lembah Klang dan mahu melepaskan kerusi Balik Pulau, Yusmadi berkata, beliau belum membuat sebarang kenyataan berhubung perkara itu.

Persoalannya jika pembangkang menerima PRM dalam pakatan mereka, sudah tentu soal pembahagian kerusi antara PKR,DAP dan PAS yang belum lagi selesai akan huru hara. Ini kerana pakatan rakyat kena beri tiga kerusi yang PRM mionta untuk bertanding. Memandangkan semua kerusi itu miliok PKR, persoalannnya apakah Anwar Ibrahim membolehkannya?

Sekiranya perkara itu tidak dapat diselesaikan, maka pilihan raya umum yang dijangkakan seawal tahun depan akan menyaksikan pertandingan tiga penjuru antara kedua-dua parti berkenaan dan BN.

Dalam pada itu, Rohana menegaskan PRM mempunyai hak demokratik untuk bertanding di tiga kerusi yang kini dikuasai PKR dalam pilihan raya umum akan datang; dan sekiranya Pakatan Rakyat menolaknya, itu "masalah mereka".

"Sekiranya pembangkang tidak bersedia berunding, itu masalah mereka," katanya. Beliau berkata, pembangkang tidak seharusnya menekan "seperti yang dilakukan kerajaan".

PRM kelmarin mengumumkan akan bertanding di Balik Pulau, Selayang dan Petaling Jaya Selatan yang dipegang Yusmadi, William Leong dan Hee Loy Sian. Agendadaily


5 comments:

Asalsini said...

Ini laa YB paling pemalas yang Balik Pulau pernah miliki. Balik kawasan jarang sekali. Jangan tipu lah Yusmadi, kononnya sayangkan Balik Pulau. Kalau lepas kat PKR lama lagi, percayalah, penduduk Balik Pulau yang asal, baik Melayu, Cina, India, banyak yang akan pindah keluar. sebab? Kos rumah dah meningkat. Kerajaan negeri dah sewenang-wenangnya benarkan pembangunan tidak terancang di Balik Pulau. Apa Yusmadi buat? Kepada YB-YB UMNO jugaklah tempat mengadu rakyat jelata.

KL BOYZ said...

Salam sejahtera,mohon dilink blog KL BOYZ disini. Blog GK telah dilink di blog KL BOYZ.. Terima Kasih.
http://klboyzwangsa.blogspot.com/

Anonymous said...

Khaaak ptuuiih yb yusmadi, agenda pembangunan konon, cis apa yg lu buat kat org melayu penang, balik pulau?. Pencacai dap? Barua cina? Lembu la lu ni.

Megat Alam Gempita said...

Auww jambu sungguh anak ikan nuar nih...tu yang buat bang Nuar stim tu

hangkedee said...

Barua cina Dapig

Powered by Blogger.