Oct 20, 2011

"SAYA AKAN HADIR HIMPUNAN SEJUTA UMAT.." - KARPAL SINGH!!?





"Biarlah dia nak buat Perhimpunan Sejuta Umat tu. Buat lagi ganas lagi bagus. Nanti Islam akan digelar pengganas, Islam yang rugi. Agama saya tak rugi. Sebab itu saya menentang Hukum Islam, Hukum Hudud. Sebab Hukum Islam itu ganas dan kejam. Jangan marah kat saya saja. Tanya Sister In Islam. NGO Islam sendiri cakap Hudud itu ganas. Sebab apa saya kata Langkah Mayat saya dulu jika mahu laksana Hukum Hudud dulu? Sebab Hukum Islam tak stabil. Hanya pentingkan Agama Islam saja. Agama lain? Kami manusia juga. Rakyat Malaysia. Islam kata Manusia semuanya ciptaan Tuhan. Jangan kata saya anti Islam. Jika Sister In Islam sekalipun menentang Hukum Hudud, adakah ini bermakna mereka juga anti Islam? Tidak mungkin. Saya setuju HIMPUN diteruskan. Kalau penganjur jemput saya, saya akan perjelaskan perkara yang sama. Umat Islam sekarang ekstrim. Kalau laksana Hukum Islam lagi mereka akan ekstrim." Nak kata apa bila Karpal Singh kata macam ni. Paling tak tahan pendirian dia sama dengan Sister In Islam. So, tak anti Islam lah dia. SALAH SIAPA SEKARANG!!? Beri pandangan anda.





8 comments:

Anonymous said...

KAPAL "AUTA" SINGH ADALAH KAFIR HARBI... DIA TAK TAU APA2 TENTANG HUKUM HUDUD..TAPI SISTER IN ISLAM TU YANG HARAM JADAH!!!... KATA2 HARAM JADAH TU DIJADIKAN MODAL OLEH KAFIR2 HARBI TU UNTUK MEMBURUK ISLAM...

Mat Belalai said...

..sejauh mana keberkesanan tarbiyah dan dakwah Islam yg telah dibuat oleh PAS kepada Karpal dan DAP. Apa yg kita nampak mereka hanya bincang ttng Buku Jingga dan PAS sangat akur dgn buku itu melebihi kitab2 yg mereka baca dan junjung selama ini. PAS lebih berminat jadi 'penumpang' dalam gerabak keretapi untuk menuju ke Putrajaya. Perjuangan Negara Islam sudah lama ditinggalkan semenjak berkawan dgn DAP..

Alan said...

kat mana statement ni ko dapat bro? betul ke tak orang tua tu cakap macam tu?

letaklah link dari mana ko dapat statement dia ni.

Anonymous said...

sisters in islam tu terlalu memperjuangkan hak wanita sampai sanggup memutar belitkan agama,badan ni juga menyokong mereka yang 'murtad'...kita tidak boleh persalahkan karpal jugak sbb die mendapat info daripada pihak yang salah kerana pada zaman sekarang ini bnyak golongan2 munafik yang bertopengkan islam dan golongan wahabi,apabila beliau berkata begini,kita marah,kutuk dia,dan ada sampai nk bantai die,maknaya kita telah membuktikan apa yang dia cakap tu betul,kalau cmtu mcm mana orang2 seperti ni nk nmpk keindahan islam yang sebenar?..org2 kafir terdahulu ramai memeluk islam kerana mereka kagum dgn sikap orang islam terdahulu yang sabar dan kuat keimanannya..

Anonymous said...

NIK AJIS SALAH!!!! WAT HUDUD IKOT SELERA PAS!!!

Anonymous said...

sebelum beri ceramah apakata buat solat hajat dulu ramai-ramai kat tengah stadium tu biar si kapal pusing tengok begitu bersatunya umat islam dimalaysia

aku said...

ala...sisters in islam tu..ala2 macam PAS larr...boleh jer kalau depa nak letak nama agama kat nama pertubuhan depa...kalau semata2 depa nakkan publisiti @ perhatian...nak 'juai' nama agama...tapi kenyataan nya adakah penubuhan depa tu berorientasi dan bermatlamatkan Islam sebagai prinsip dukungan depa...atau pun setakat nak pecahbelahkan sahaja ummah...dengan 'merelevankan'...'menyesuaikan'..bla bla bla...hukum hakam agama ikut 'selera' dan 'citarasa' depa...?

mana2 ekstrimist tu adalah pengganas...tak kira lah tang ceruk mana depa duduk...yang nyatanya depa 'sesat lagi menyesatkan'...

apa2pun...sejak biler plak kata2 kafir harbi karpal singh ni laku..? mungkin sejak dia ditukaqkan status jadi kafir zimmi oleh 'agama PAS' kot...

gilerrrr biolll!

Anonymous said...

sisters in Islam tu nak jadi juara mcm aminah wadut tu..kalu buleh nak naik mimbar baca khutbah & jadi imam masjid negara..mai mana ntah pandangan2 songsang puak2 sisters ni..mcm dari pihak gereja saja!

Powered by Blogger.