Oct 17, 2011

LIWAT!! KARPAL UGUT UNDUR.. ANWAR 'RUJUK' SEMULA ZULKIFLI NORDIN!!?

Kelihatan Anwar telah ketandusan idea dan strategi untuk memesongkan cerita sebenar berkenaan Kes Liwatnya terhadap Saiful Bukhari. Pihak Peguambela dikepalai Karpal Singh sudah tidak mempunyai saksi baru bagi menafikan tuduhan yang berlaku buat kali kedua terhadap Anwar. Karpal juga yang walaupun menyimpan bukti Anwar melakukan perkara sumbang tersebut yang didakwanya sendiri ketika Anwar memegang jawatan TPM sudah tidak mampu mengelak lagi. Hari ini team Anwar mengisytiharkan tiada lagi saksi yang akan dikemukakan buat masa ini bagi menyanggah tuduhan liwat. Itu 1 hal. Apa yang lebih mengejutkan Anwar dan team peguamnya adalah 4 saksi yang bakal membogelkan kesemua bukti2 yang agak sukar bagi Karpal untuk menyanggah. Saksi2 tersebut yang dikemukakan pihak Pendakwa telahpun diluluskan Hakim pada hari ini sebagai kesinambungan setelah mendengar keterangan saksi pihak lawan. Karpal dikatakan sentiasa mengugut Anwar agar tidak sesekali membuat kenyataan yang menggugat hubungan beliau dengannya termasuklah berkenaan soal Hukum Hudud. Ini kerana Karpal yang semakin tertekan dengan ketidakstabilan hubungan Pakatan sememangnya sekian lama menanti saat perpecahan, namun tidak mendapat persetujuan majoriti pimpinan Tertinggi Parti. Ada juga pihak yang rapat dengan salah seorang peguam Anwar mendakwa Ketua Pembangkang itu sedang merujuk kembali beberapa peguambela yang telah berundur daripada kes liwat beliau yang kedua ini. Peguam2 tersebut dikatakan tidak sanggup bersubahat dengan 1 kes yang jika dikaji sememangnya mengiyakan pertuduhan liwat ini, berbeza dengan kes liwat yang terdahulu. Persoalannya siapakah peguam tersebut? Adakah Anwar sedang bertarung wang dengan Zulkifli Nordin. Sanggupkah Zulkifli Nordin menerima tawaran tersebut jika benar ianya berlaku? Mungkin tidak.


3 comments:

Anonymous said...

4 saksi tersebut ialah Nalakaruppan ,Rahimi Othman ,Dato Eskay dan Musa Hassan (x IGP) rasa rasa nyalah...

Anonymous said...

Nak berundur pun tak pa dah, poket sudah penuh beb. Apa nak jadi pun dia peduli apa, Janji katanya "ANUAR MESTI BERTAUBAT"

warga sebelum merdeka

Anonymous said...

Wan Azizah, Ezam, Rahimi & Zulkifli Noordin.

Wan Azizah sudah tentu memberi tahu bahawa Anwar Ibrahim tidak pernah lupa tanggung jawab memberi nafkah batin pada tiap2 minggu.

Ezam ??????????????
Rahimi ????????????
Zulkifli Noordin ada bersama2 dalam lif dgn. Wan Azizah & Aljuburi.

Powered by Blogger.