Oct 22, 2011

HIMPUN!!... KHALID SAMAD HERET HASAN ALI LEMBAGA DISPLIN PAS!!


Tindakan Hasan Ali menyertai Perhimpunan Sejuta Umat (HIMPUN) membuktikan bahawa PAS Selangor kini sedang bergolak tatkala Jawatankuasa Tertinggi Parti berpendirian tidak menyokong Perhimpunan tersebut. Hasan Ali juga didakwa tidak sama sekali gusar dengan tanggapan dan persepsi Penyokong2 PAS Pro Sekular yang naik berang dengan keberanian Exco Selangor itu. Antara Pemimpin PAS yang tidak berpuas hati dengan tindakan beliau termasuklah musuh dalam Parti Khalid Samad. Timb. Pesuruhjaya PAS itu mendesak pihak PAS Pusat mengambil tindakan displin terhadap beliau yang bukan sahaja membelakangi pendirian parti malah turut berkempen menyeru Umat Islam di Selangor menyertai HIMPUN. Hasan Ali dalam kenyataannya sebentar tadi mendakwa beliau hadir sebagai Pemimpin Islam yang bukan mewakili parti mahupun Kerajaan Negeri. Turut hadir di dalam Majlis terbabit Ketua Pemuda PAS Wilayah yang telah mendeklamasi Sajak ANTI MURTAD yang dikarang oleh Nasrudin Tantawi.
10 comments:

Bingai @ Bangang said...

Dia bukan menyeru UMAT PAS tetapi menyeru UMAT ISLAM.

Anonymous said...

tiadalah digudah akan apa yang hassan ali nak kata atau nak buat.... ahli pas & pengundi sekarang semakin 'matang cara berpolitik' mereka. Nilaian prinsip & setiakawan sedang dinilai.... mukin kumpulan 'politik katak' dan 'politik lalang' semakin ditolak rakyat! kemana hasan ali akan bergantung harap?-- rakyat gombak pun 'tersipu2' nk ngaku siapa YB mereka.

Anonymous said...

yang puak pas takut sangat dgn hassan ali ni apahal???

ni negara demokrasi la...

kalau semua yg nak dibuat kena report kat pucuk pimpinan pas macam puak pas ni simpan kunci ke syoorgaa plak...

pejuang hamas...

Anonymous said...

PAS la ni Mursyidul diorang Lim Kit Siang. Ketua Dewan Ulamak PAS Kerpal Sing. Khalifah negeri diorang Ang Eng. So apa nak heran. Tok Garu-Tok Garu yang ada cuma jadi Tok Kong yang jadi lambang saja.

pruperak13 said...

TINDAKAN HASAN ALI MENGHADIRI MAJLIS HIMPUN SEBENARNYA SATU TINDAKAN YANG BETUL KERANA DIA SEORANG YANG BERAGAMA ISLAM KALAU PEMIMPIN PAS YANG TAK MAHU BERSAMA HIMPUN MUNGKIN MEREKA INI BELUM SAMPAI HIDAYAH TUHAN TERUTAMA ULAMA TERUMPAH NIK AZIZ INI LAH MANUSIA YANG TELAH MEROSAKAN AKIDAH RAMAI ORANG SEKARANG INI SAITAN DUNIA GELARAN BARU BUAT NIK AZIZ.*

Anonymous said...

Yang takut dengan Hasan ali di Gombak tu adalah mereka yang telah termakan tahi daPIG. Anon kedua atas tu salah seekor daripadanya.

Anonymous said...

hidup islam....maaf bukan (PAS YE)Hassan ali perjuangkan agama islam.Kebenaran di tegakan....

Anonymous said...

Hasan Ali : Hadi, aku nak terberak, boleh tak pegi berak kat jamban BN?

Hadi : Tak boleh! Harammm!! Kalau kau nak berak, pegilah ke jamban DAP!! Baru lah halal!!

Agaknya begini lah!!

Anonymous said...

Saya ada melihat petikan ucapan Tok Guru Hj Hadi Awang mengatakan "hukum hudud hanya boleh dilaksanakan kepada orang Islam sahaja dan hudud tidak boleh dijalankan kepada orang bukan Islam..orang bukan Islam boleh buat ikot suka dia""...semasa ucapan tu belakang dia Lim GUAN Eng -DAP...rite!!!
Harap Tok Guru Hj Hadi dapat perjelasan perkara diatas...demi kepentingan Islam sebagai AKIDAH bukan atas dasar POLITIK...

Anonymous said...

Kalau Allah SWT telah menetapkan Datuk Dr. Hasan bin Ali akan menjadi Menteri Besar Selangor Darul Ehsan selepas PRU Ke 13 nanti, maka tiada sesiapa pun dalam dunia ini akan dapat menghalang kejadian ini dari berlaku.

Powered by Blogger.