Oct 31, 2011

'BLOG GELOMBANG RAKYAT' BAKAL SERTAI JINGGA 13.. OK!!?





Acap kali blogger2 Pro Kerajaan menegur Kerajaan, ianya dianggap musuh Kerajaan. Walhal menegur dan menghina adalah 2 perkataan yang berbeza. Ada yang kata isu dalaman jangan dibawa ke luar. Walhal di luar orang berkata. Pembangkang terus mengiyakan dan menjadikan isu ini sebagai serangan utama. Melayu CinDia yang telah lebih setahun mengendalikan Blog Gelombang Rakyat tidak lari dari permasalahan ini. Naik turun ranking. Pernah berada di tangga ke bawah. Pernah juga berada Top 4. Jatuh balik. Naik balik. Jatuh Naik Jatuh Naik. Ranking itu sekadar ranking. Blogger yang lebih senior tetapi gua salute dan jadi inspirasi. Agak sedih juga apabila barisan blogger2 Pro Kerajaan termasuklah Melayu CinDia selaku pemilik blog ini sekian lama terus menjadi mangsa kekejaman. Apa? Koh Tsu Koon yang tak ada maruah itu juga menghina kita. Tak malukah kamu? Dah lah menjadi penyebab utama kekalahan BN di Penang, berlagak pula menghina kita yang sanggup ke depan menghadapi risiko membela pimpinan Bos yang kamu dok cuba jilat setiap hari itu? Ada juga yang mencadangkan Melayu CinDia agar berpaling tadah menyokong Pakatan pimpinan Anwar. Oh tidak, nak disokong PAS dan DAP? Memang haram menyokong parti ini. Anwar? Sisa2 di badanku ini telahku buang jauh2. Nasib baik tidak diliwat aku. Nak jilat Kerajaan BN? Tidak boleh jilat. Sokong boleh. Tapi, kena juga tegur kerana ianya dipimpin seorang Manusia Biasa yang tidak lari dari melakukan kesilapan. Tegur bukan sebab benci. Tegur bagi menguatkan lagi Kerajaan. Agaknya dah jadi 'mindset'. Once digelar Blogger Pro Kerajaan, kena sokong Kerajaan waimah apa jua sekalipun. Apa jua perlaksanaan Kerajaan pimpinan Najib Tun Razak yang benar dan membawa manfaat kepada rakyat, jangan kata Melayu CinDia sokong, bak kata Karpal Singh, langkah mayat saya terlebih dahulu jika ada yang cuba menentangnya. Namun yang salah, harus ditegur. Mesti ditegur sebenarnya. Jikalau tidak ditegur, rakyat kecewa. Tak guna beri nama 'Gelombang Rakyat' jikalau tidak menyebelahi rakyat. Kita bukan macam blogger Jingga 13. Bak kata Anwar, beri wang ratus billion ringgit, makan gaji buta. Macam tu lah Jingga 13. Main sapu je tuduhan. Bukti direka. Duduk 1 rumah. Tiap2 malam dibincang untuk reka cerita dan fitnah baru yang nampak dari zahirnya logik. Semua itu dibayar. Apa nak kata. Sabar. Sabar itu separtuh dari Iman. Apa2 pun, Melayu CinDia tetap Tabik Spring buat kesemua Otai2 Blogger yang tidak putus asa terus memastikan penipuan Pembangkang dinyahkan serta merta. Jingga 13 dibayar billion2 ringgit. Mereka dibayar untuk menggadai maruah Agama Bangsa dan Negara. Tidak kusama sekali berpaling tadah. Aku tetap bersama blogger2 sedia ada. Kerana wang yang Jingga 13 diberi, adalah wang upah bagi 'menjual tanah airku'. Akan ku siat2 sehingga lumat blogger2 ini. PS : PapaGomo, GAP, Parpukari, Pisau.net, Media Permatang Pauh, Darul Ehsan Today, Medan Info and all the gang (RBF, Husin Lampoyang dan Mahaguru 58 pergi buat haji)... Tolong jangan mengalah. Aku perlu semangat Otai2 Blogger.

LIVE!! - LIPUTAN KHAS BLOG SEMPENA AIDIL ADHA DI MAKKAH KLIK DI SINI.




2 comments:

Anonymous said...

untuk negara yang kita cintai, agama kita..kerajaan juga perlu ditegur kerana tidak semua yang mereka lakukan adalah betul..sekalipun pahit tetapi untuk masa hadapan negara, agama dan bangsa kita yang berada di bawah naungan pemerintah BN khususnya UMNO teguran yang membina sangat perlu..

Anonymous said...

yang salah ditegur, yang benar disokong..

apatah lagi kepada kerajaan yang memerintah, hentam je jika depa tidak menghormati hak2 rakyat majoriti..

Powered by Blogger.