Oct 9, 2011

AMARAN KERAS!! KELAB PENYOKONG PAS ISYTIHAR ANTI HUKUM HUDUD!!

Kelab yang kini menjadi salah sebuah sayap parti PAS dianuti bukan Islam membantah cadangan Parti tersebut untuk melaksanakan Sistem Hukum Hudud di Negara ini. Ini disahkan sendiri melalui laporan Portal Kesayangan Pembangkang Malaysian Insider melalui kenyataan Pengerusi Dewan Himpunan Penyokong PAS Hu Pang Chaw. Beliau menjelaskan ramai dari kalangan ahli dewan itu tidak gembira dengan langkah PAS mahu memperkenalkan hukum hudud di Kelantan. Maka Hu mewakili Dewan Himpunan Penyokong PAS Pusat memberi amaran buat Jawatankuasa Tertinggi agar tidak sama sekali ada niat untuk melaksanakan Hukum itu waimah di Negeri Kelantan sekalipun. Hu mendakwa, PAS sejak PRU 12 mengambil langkah bijak bersikap lebih liberal dan bekerjasama erat dengan DAP dan PKR. Kesannya PAS bukan sahaja mendapat sokongan Orang Melayu, Orang Cina dan India, malah mampu menubuhkan sebuah Kelab khas yang kini dinaiktaraf sebagai sayap parti. Perlaksanaan Hukum Hudud bakal mengundang malapetaka kekalahan yang lebih besar malah yang sedia ada juga bakal kecundang. PAS Pusat sewajarnya merujuk terlebih dahulu sebelum membuat sebarang kenyataan yang dilihat bakal mengundang masalah perhubungan antara Pakatan. PAS Pusat kata Hu diminta lebih fokus dalam menghadapi PRU13 dan bukan dok menjaja sokongan Orang Melayu sehingga sanggup mengenepikan titik peluh Dewan Himpunan ini memastikan calon Menang. Huh! Dakwah konon. Kalau beri alasan DAP tu aku boleh terima lagi. Ini Sayap Parti sendiri bantah. Itulah..Dihina, dicaci maki UMNO. Allah Maha Kaya. Sekarang ni, rasakanlah.

4 comments:

Anonymous said...

GAGALNYA TARBIYAH PAS....
APA LAGI YANG NAK DIBANGGAKAN??
BAIK TIDO....
ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ.....

Anonymous said...

aku sugngguh tk paham la pas ngok ngek..ada totok dia dok mengata..umno ni kapir bersekongkol dgn mca...sdgkan..depa sndr ada sayap yang dterajui oleh cina bangsat....bangang betoi la..depa ni nak pejuangkan Islam ka..nak politik ja ni....haru betoi....tok sah kata yg tak sekolah jd totok..yg belajar tinggi samapi phd pon banagng ja totok tu aku tak pahamm.....** ya allah Kau buka la pekung kemunafikan Pas ni..didunia ni....biaq kami blh jdkan teladan d masa depannn

Anonymous said...

ludah ke langit akhirnya tertempek jatuh ke muka puak pas pis pus sendiri, kihkihkih...mengata dulang paku serpih, mengata orang walhal sengotinya poknik dan pokhadi yg tersengih sengih....khakptuih..

Anonymous said...

hehehehe.......nak gelak je.....bulih ka?

Powered by Blogger.