Sep 6, 2011

SALIB DIBAWA KE MASJID!!? FILEM HANTU BONCENG DIDAKWA HINA ISLAM!!





Malas nak cerita soal Mat Sabu. Lagi dicerita, lagi popular bekas kekasih Wan Azizah ni. Suka lah tu. Humban je dalam ISA. Kalau nak diikutkan nak je Melayu CinDia kritik KDN ni. Tapi tak mengapa. Ku tahan Jebat. Tapi tula. Kalau kat Malaysia bila kita lapar, boleh tahan lagi 2 3 jam. Tapi kalau da sampai 2 3 hari, memang sekali dapat makan, kasi balun habis. Betul tak? :-). Ni cerita artis dulu. Malam ni Melayu CinDia akan kupas cerita panas politik tanah air. Ada beberapa blog yang berunsurkan Hiburan telah mendakwa Filem Hantu Bonceng yang sedang hangat di pasaran menghina Islam. Ini kerana dikatakan terbukti melalu beberapa adegan seperti mempersendakan azan yang dilihat tidak sewajarnya berlaku. Selain itu, unsur2 tahyul turut dijadikan bahan utama lawak di dalam Filem ini iaitu amalam berbogel ketika berhadapan dengan puntianak sepertimana yang diperlakukan Zizan Raja Lawak di dalam filem tersebut. Lagi satu yang lebih mengejutkan, beberapa blog hiburan berang dengan aksi pakaian Death Note yang mempunyai gambar salib di bawa ke dalam Masjid. Betul ke ni? Entah. Melayu CinDia pun tak tengok lagi. Geng, bagi komen sikit. Biar benda ni lebih jelas. Jika ianya benar2 terbukti, bawalah ke saluran yang betul. Kadang2 Industri Filem Malaysia itu lah masalahnya. Tak boleh tengok orang lain berjaya sikit. Ada sahaja isu untuk menjatuhkan rakan sendiri. Tengok perjalanan Industri Seni, da lebih kurang macam politik pulak.





3 comments:

Anonymous said...

assalamualaikum..pertama sekali sy amat2 bersetuju dgn artikal di atas mengenai hantu boncang..semasa sy tgk cite tu br2 ni sngt2 mendukacitakan..pertama mempermainakan kalimah syahadah,itu bkn benda yg main untuk dibuat lawak,ramai org ketawa ms tu,subhanallah,kalimah Allah dipermainkan dn jadi bahan ketawa..dn byk lg...sy harap kepada pengarah2 malaysia,jgn la begitu jahil hingga agama dijadikan bahan ketawa..bkn nk tnjuk pndai tp hny luahan sahaja...

Anonymous said...

ada sapa2 boleh jawab tak, apa keistimewaan NAMEWEE berbanding MAT SABU?...

scarface said...

NAMEWEE tak potong,main dgn adibah noor ( andartu ) Mat Sabu main dgn bini org.dua2 bangkai,xda istimewa lngsung...

Powered by Blogger.