Sep 1, 2011

P'UTUSAN MERDEKA PAS.. TUAN IBRAHIM KATA ASKAR MELAYU P'KHIANAT NEGARA!!

Katakan yang 'benar' walaupun ianya pahit. Indah lidah berkata2 menghina Askar2 Melayu yang berjuang sejak sebelum kemerdekaan Negara. Jika sebelum ini maruah Polis kini Askar Melayu pula cuba diperkotak katikkan. Sindiran Ketua Penerangan PAS Pusat Tuan Ibrahim Tuan Man mencari publisiti politik murahan di Aidilfitri dengan menghina Pejuang2 Askar Melayu sememangnya sukar diterima akal. Hasutan Mat Sabu disambut positif oleh beliau. Apa tindakan Kerajaan? Diam membisu. Oh, sedang sibuk menyambut kedatangan Syawal. Sampai bila kita hendak biarkan manusia2 Durjana Agama, Bangsa dan Negara ini terus menerus memutarbelitkan fakta sejarah Negara apatah lagi menghina Askar2 Melayu yang telah berkorban Nyawa demi mempertahankan keselamatan dan Keamanan rakyat Malaysia? Melayu CinDia nak tengok tindakan susulan KDN.

11 comments:

Anonymous said...

Itulah pendirian PAS sabenarnya dalam perjuangan mereka menukar perjuangan Islam ka peruangan ardegon mereka. Selama ini gambaran perjuangan Islam dan nama parti mereka hanya kulit sahaja, semata-mata untuk mengaburi mata umat Islam di kamong-kampong.

Anonymous said...

Tak payah nak ulas lebih..sebab dia memang BANGANG lagi TOLOL tentang sejarah dan perjuangan orang melayu di tanah tumpah darahnya!!! Alangkah malangnya parti hamPAS mempunyai Timbalan Presiden dan Ketua Penerangan Pusat yang BODOH, TOLOL, BANGANG, BENGONG, BIOL,dan seumpamanya yang memang layak menjadi JACKASS KELDAI pencacai pada DAPig haram lahanat!!

ANAK BUKIT HIJAU said...

Salam.

Sudah menjadi satu dalam kepimpinan PAS.

Bila seorang pemimpin PAS mula berkokok maka akan akan bersahut-sahutlah pemimpin-pemimpin lain.

Nadanya sama.

Kalau seorang mula menghina, maka yang lain pun akan turut bersuara yang sama.

Baru-baru ini Timbalan Presiden berkata komunis ada pejuang yang sebenar. Kematian anggota Polis dan keluarga diperlekehkan.

Presiden PAS turut berkokok - menghina Rasullah, kernaa membunuh.

Kini diikuti oleh seorang lagi yang menghina dan menghiris perasaan Anggota Rejimen Askar Melayu DiRaja lebih-lebih keluarga mereka.

Mereka ini patut dihumban ke "kandang ISA" secepat mungkin.

Anonymous said...

Salam..

apabila PAS menghina Askar Melayu sebenarnya menghina Raja-raja Melayu...

baca di sini.....http://nagarinansembilan.blogspot.com/2011/08/adakah-mereka-juga.html

Anonymous said...

aku cadangkan kita tubuhkan unit pembunuh senyap..kita bunuh pengkhianat negara ni

Unknown said...

Parti Pas sebenarnya buta sejarah. Kalau berceramah, mereka aje yang betul. Tapi kebajikan satu pun susah nak nampak.....Hipokrit. Saya anak bekas tentera.
Perjuangan tentera melalui Persatuan Bekas Tentera Malaysia telah wujud lebih dari 85 tahun yang lalu. Parti apa yang setua Persatuan Bekas Tentera Malaysia.... Jadi kesimpulannya tentera telah mula mempertahankan bumi malaysia terlebih dahulu berbanding PAS.... Dan disebabkan Barisan Naional yang memerintah dan mendapat majoriti rakyat selepas Merdeka, maka sebab itu Persatuan Bekas Tentera Malaysia menyokong perjuangan Barisan Nasional.
PAS jangan nak ubah sejarah, perjuangan tentera dan pasukan keselamatan negara lebih awal dari perjuangan PAS yang sempit. Ubah cara pemikiran dulu. Cari fakta dengan gi sekolah tadika dulu baru berjuang dan baru tahu pihak mana yang sebenarnya pejuang dan yang mana pengkhianat.
Selepas Merdeka sekiranya anda kata pasukan keselamatan itu pengkhianat, andalah sebenarnya pengkhianat.
PAS hanya manis dibibir, tapi sebenarnya perjuangan sebenar hanyalah berangan memegang tampuk pentadbiran kerajaan.
Anak-anak bekas tentera atau pasukan keselamatan negara tidak akan menggadaikan kemananan negara dengan percaya dakyah pembangkang macam Mat Sabun, Tn Gurun, Hadi Awe, UN war, Lim Kick Siang dan Kopral Sigh....
10% kemenangan parti memerintah kerana adanya orang-orang seperti saya dan keturunan bekas-bekas pejuang negara.

Anonymous said...

kepada anggota keselamatab/polis/dll yg masih menyokong pas/pkr, khidmat anda tidak dihargai oleh pas/pkr. malah khidmat anda dgn pasukan keselamat adalah sia2.

oleh itu berhenti ajer dari berkhidmat dgn pasukan keselamatan dan berkhidmatlah dgn anjing DAPigs/pas/pkr.

Anonymous said...

askar melayu ,nampaknya askar melayu dihina dan dinapikan pengorbanan mempertahankan negara,mestikah kau berdiam diri,bertindaklah sekarang,sniper halakanlah muncung senjata kamu kepada penghianat negara ini,jangan nasi telah menjadi bubur, menyesal nanti.

azli said...

Yayasan Warisan Johor iktiraf Mat Indera

Saya tidak perlu membuat rujukan daripada pelbagai sumber untuk membuat pendirian bahawa Mat Indera ialah seorang pejuang kemerdekaan, seperti yang disebutkan oleh Mat Sabu. Saya hanya merujuk kepada buku biografi Pengukir Nama Johor yang diterbitkan oleh Yayasan Warisan Johor pada tahun 2004. Di dalam buku ini terdapat 22 biografi ringkas tokoh-tokoh ternama Johor dan salah seorang daripadanya ialah Mat Indera sendiri.

Jangan tak percaya, Yayasan Warisan Johor meletakkan nama Mat Indera sebaris dengan Almarhum Sultan Ismail dan Tun Sulaiman Ninam Shah, bekas pengerusi tetap UMNO. Malah foto Mat Indera juga menjadi sebahagian daripada kulit hadapan buku ini. Buku ini adalah hasil karya pelbagai penulis, tetapi biografi Mat Indera ditulis oleh Ismail Adnan, bekas guru kanan yang pernah menjadi Timbalan Pengarah, Institut Kepimpinan dan Latihan Semangat Dato' Onn.

Buku ini juga telah disunting oleh Profesor Datuk Abu Bakar A. Hamid, bekas Profesor di Jabatan Pengajian Media, Universiti Malaya dan Md Ismail Zamzam, Tokoh Guru Berjasa Johor 2002. Prakata buku ini pula ialah daripada Menteri Besar Johor sendiri, Dato' Abdul Ghani Othman. Pendek kata, penerbitan buku ini mendapat restu kerajaan Johor. Nah, saya tak pasti adakah selepas ini nama-nama ini pula akan dilabelkan sebagai pengkhianat tetapi merekalah yang bertanggungjawab mengangkat ketokohan Mat Indera sebagai pejuang kemerdekaan.

Anonymous said...

KENAPA PAS MUNAFIK MELALUI BABI MAT SYABU BARU SEKARANG DOK SANJUNG KOMUNIS.


ULAMA2 PAS PALING HINA KERANA MENJADI PENCUCI NAJIS BABI MAT SYABU.

KOMUNIS DISANJUNG , ASKAR2/ POLIS DIHINA. PENGANUT2 AJARAN PAS MUNAFIK PENYEMBAH DAJJAL.

Anonymous said...

ye la tu mat indera hero.. dah tu polis kat bukit kepong tu pengkhianat ke ?? komunis bunuh segala rakyat jelata tu hero ke ? sama juga macam DSAI kerana dia bekas timbalan perdana menteri.. namanya masih ada tercatit di buku2 terdahulu.. bahawa dia bekas timbalan perdana menteri.. tetapi kerana perbuatan masa kininya telah mengaburi perkara tersebut.. kes yang sama seperti buku sejarah tentang mat indera ni.. ada paham ??

Powered by Blogger.