Sep 26, 2011

MAMAT KHALID BALUN NASI LEMAK 2.0... "NAMEWEE BUDAK BANGSAT!!"

Pengarah Filem Hantu Kak Limah Mamat Khalid bertindak berani membalun Namewee setelah filem keluarannya Nasi Lemak 2.0 diluluskan malah menjadi publisiti yang meluas. Beliau agak pelik bagaimana seorang yang pernah merosakkan imej Negara dengan membuat penghinaan dengan mengubah lagu Negaraku boleh diikhtiraf. Jika Namewee mengakui kesilapannya itu tidak menjadi masalah. Ini beliau siap mempertahankan lagu yang diciptanya berjudul Negarakuku. Sambil tidak mempertikaikan keterbukaan sistem Demokrasi Negara, ada ramai lagi Pengarah2 Filem yang sewajarnya mendapat tempat, namun Namewee juga yang terus dijulang. Lebih memalukan, ada pula beberapa pihak yang berbangsa Melayu menyokong dan meminati Namewee walhal orang ini menghina bangsa Melayu. Khalid Mamat menganggap pihak Kerajaan sewajarnya masuk campur dan tidak sewenang2 nya meluluskan karya individu yang menyalahgunakan hasil kreatif untuk menghina Bangsa Melayu dan Negara. Jom kita layan penjelasan Mamat Khalid. Dia juga seorang Blogger rupanya. KLIK DI SINI untuk ke blog beliau. Apa2 pun, Melayu CinDia tetap meminati Afdlin Shauki dan Adibah Noor walaupun mereka memegang watak utama Filem ini. Tapi Afdlin tak perlu terima watak filem ni. Dia pengarah hebat. Aku salute Afdlin beb... :-)

2 comments:

Anonymous said...

Ini semua berlaku kerana ANAK HARAM -ANAK HARAM kat KDN, LPF, FINAS, MEDIA PRIMA & RTM nak BN kalah kerana undi protes masa PRU13 nanti .....

Ia disokong pulak oleh MP ANAK HARAM SEPERTI NAZRI AZIZ DAN SKMM yang layan anak cina babi haram jadah sekor ni mcm anak emas.

Kalau payah sangat kita BAKOR je cineplex yg tayang Nasi Babi 2.0 tu.

Anonymous said...

Penyokong Namewee berbangsa Melayu itu dari geng-geng PAS dan PKR, biasalah mereka tak bangga jadi Melayu, macam Nik Aziz, dia tak bangga jadi Melayu, inilah bangsat-bangsat Melayu yang menjadi pecacai bangsa asing.

Patutnya yang menyokong itu minta kerja jadi pelakon dalam video terbaru Namewee sebagai pengkhianat bangsa Melayu/bumiputera. Mungkin boleh berlakon sebagai tok guru yang kaki judi ekor, atau shiekh kaki disko, inikah Melayu baru, mana peduli susur galur bangsa, mereka ini telah menjadi bangsat kepada bangsa lain saja. Kepada Melayu yang sokong Nasi Lemak 2.0 yang kononnya baik sangat itu, sedarlah, sendiri pun dah tengok video klipnya, nampak sangat nak jatuhkan maruah bangsa Melayu, tapi bangsat-bangsat bangsa Melayu yang sokong Namewee tak peduli itu semua, sebabnya mereka telah jadi bangsat kepada Namewee si babi.

Powered by Blogger.