Sep 29, 2011

HUDUD.. STATEMENT FACEBOOK PEMUDA PAS UGUT UNDI PROTES!!


Facebook Wall yang dikeluarkan Ketua Pemuda PAS, Nasrudin Tantawi membuktikan pendirian Pemuda PAS bercanggah dengan keputusan Pakatan malam tadi. Pemuda PAS mendesak agar Hukum Hudud diikhtiraf dan tidak dipermainkan seolah2 ianya bukan sebagai salah satu mainan politik parti. Ianya membuktikan bahawa PAS tidak bersungguh2 malah menjadikan ianya mainan politik semata2. Apa pendirian Pakatan mengenai perlaksanaan tersebut? Jangan dok kata ianya pendirian PAS semata2. Anwar sendiri membuat kenyataan peribadi menyokong Dasar Perlaksanaan Hukum tersebut di Negeri Kelantan. Pakatan kelihatan tidak menghormati Pengundi di Kelantan yang majoritinya mengundi PAS kerana mahu Hukum ini dilaksanakan. Dikatakan Pemuda PAS sedang berkerah untuk mengugut Undi Protes terhadap Pakatan jika dasar perlaksanaan Hudud ini tidak direalisasikan di Negeri2 yang majoritinya merupakan Umat Islam dan dipegang Kerajaan Negeri PAS. Punah, Pecah, Terbalik. Dasar dan Prinsip apa sebenarnya yang dibawa Pakatan? Dok sibuk Buku Jingga. Buku Jingga itu juga adalah Dasar Sekular. Bukan merujuk Dasar Hukum Islam sebenar. Untuk apa PAS merujuk pada Buku Jingga? Bukankah PAS merujuk Al Qur'an dan Sunnah? Al Qur'an jadi mainan bisikan dan teriakan politik semata2. Teruskan Usaha Pemuda PAS. Undi Protes sahaja yang mampu mengajar pemimpin2 PAS yang bacul. Dok SIBUK hina dasar UMNO. Kita bercakap tentang Dasar mereka. Dasar UMNO pula yang dibicarakan untuk alih perhatian.9 comments:

Unknown said...

Jgn bising2 kat Facebook je, malam nanti kongsi katil balik dgn DAP...

Kerajaan pinggirkan pewaris Kampong Bharu? Baca di sini...

http://apakecoh2.blogspot.com/

Mohd said...

Apa pun hal kaum Melayu juga akan rugi sepanjang masa!
Jika BN terus memerintah, satu per satu hak2 istimewa orang Melayu akan digadaikan oleh UMNO kpd kaum Cina.
Jika PR pula dapat berkuasa di Putrajaya nasib kaum Melayu akan jadi lagi teruk. PR memang akan meminda Perlembagaan utk memansuhkan Institusi Raja-Raja Melayu dan mengujudkan The Republic of Malaysia. Anwar atau Hadi jika di letakkan jadi PM akan jadi macam MB Nizar sentiasa tunduk dan mengikut saja arahan dari Cina Komunis Chauvanis dan Rasis DAP.
Seluruh negara akan tergadai kpd kaum Cina spt yg telah berlaku di Singapore.
Spt yg telah berlaku di Singapore, orang2 Cina dari luar negara akan dibawa masuk beramai2, diberi kerakyatan Malaysia, dan diletakkan tinggal di kawasan2 majoriti Melayu utk mencairkan kuasa politik kaum Melayu yg tak sedar diuntung. Kaum Melayu di Malaysia akan jadilah spt kaum Melayu di Singapore yg akan mengemis di negara sendiri.
Di masa itu, barulah kaum Melayu sedar bahawa nasi sudah menjadi bubur. Menangis air mata darah sekali pun, tidak akan dapat kembali apa yg sudah hilang.
Kaum Melayu yg memang rata2nya bodoh tidak mahu belajar dari sejarah dan nasib kaum Melayu di Singapore. Kaum Melayu memangnya sudah terkenal dgn sikap mengambil jalan mudah dan pintas utk dapat sedikit kekayaan dan kuasa jangka pendek. Nasib dan masa depan anak-cucu boleh pergi jahanam.
Jika ini berlaku, anak-cucu kita akan kencing di atas kubor2 kita semua bukan akan mendoakan kesejahteraan kita di akhirat nanti. Bodohnya kaum Melayu di generasi ini.
Padan muka kita semua!
Nauzubillah!

Anonymous said...

Kalau dok tunggu dalam PAS pun nak buat apa lagi. Nak laksanakan Hukum Islam pun kena mintak persetujuan DAP Kafir dulu. Malu lah pada anak cucu kita. Lebih baik kita Keluar dari kongkongan PAS yang pengecut tak kena tempat.Menyesal aku jadi Ahli PAS. SELAMAT TINGGAL PAS.

Anonymous said...

MASALAH DENGAN PAS NI AHLI MEREKA BERSEROBAN SIANG MALAM,TIDOR PUN PAKAI SORBAN NAK MENUNJUKKAN MEREKA LEBIH ISLAM DARI ORANG LAIN,MULUT MAKI HAMUN ORANG ISLAM SAUDARA MEREKA SEAGAMA,KOTE BEDAL BINI ORANG (SETENGAH PEMIMPIN MEREKA). KAUM KAFIR HARBI PENENTANG ISLAM MEREKA SANJUNG DAN AGONGKAN

Anonymous said...

maklumat penerbangan anwar pada 12 dan 13 january
http://sel13.com/

Anonymous said...

kenapa org melayu tak blh berfikir mcm org cina?... kenapa perlu memikirkan sama ada umno pas atau pkr. Kenapa tak jd macam org cina. Org cina undi org cina tak kira dari parti dap mca atau gerakan. Mereka tak pilih parti tapi pilih kepentingan bangsa. Org melayu patut sangat buat mcm tu jgn pilih parti tapi pilih org melayu yg boleh membela melayu tak kira parti

Anonymous said...

Memanglah orang Melayu dah Undi Melayu pada PRU12 lalu.. Sebab tu lah Parlimen Bandar Tun Razak jatuh ke tangan PKR-Khalid MB Sel. BN- Fong Chan On kalah kerusi tu.

Kalau PRU13 ni UMNO masih tak sedar tak tahu lah nasib BN...

whiteorange said...

to Mohd

Aku rasa elok engkau je jadi PM sebab orang lain semua dah tak betul !!!!

Anonymous said...

Memang Orang Melayu perlu undi melayu tapi lepas undi tu kena lah pakai kepala hotak sikit,

yang diundi tu pun patut sedar diri jangan dok syok sendiri

nak berkawan dengan kapir pun tengok juga kapir yang macam mana

Bukan asal main tibai je !!

Undi atas dasar sakit hati , yang dapat malah sakit hati juga !!!

Powered by Blogger.