Sep 13, 2011

HARON DIN AKUI HISHAMUDDIN RAIS SESAT... TIDAK PERCAYA WUJUD AGAMA!!?

HISHAMUDDIN RAIS.... Kenal tak? Aktivis Politik yang tak ada Agama. Bukan Melayu CinDia yang cakap. Mat Sabu yang cakap. Orang tak ada Agama ini jugalah yang disahabat karibkan. Orang ini sejak 1970an suka mencetuskan huru hara pada Negara. Sekarang Hishamuddin Rais dikatakan antara individu yang sedang menyebarkan maklumat palsu mengenai sejarah Negara terutamanya mengenai Mat Indera yang seterusnya akan mengetengahkan perjuangan Komunis itu sendiri. Tak payah nak mempertikau samada Mat Indera Ahli PKM atau tidak. Hakikatnya sejarah tidak menafikan Mat Indera yang bersikap belot membantu komunis menyerang Balai Polis Bukit Kepong. Hey, waimah apa jua alasan diberikan, tidak sewajarnya seorang Pejuang membantu Komunis yang secara terang2 ngan menyeksa umat Tanah Melayu, membakar rumah dan surau2 yang dibina. Inikah manusia yang sewajarnya diikhtiraf. Hishamuddin Rais kelihatan kembali bersekutu bersama dalam menyebarkan maklumat Sejarah Negara yang songsang. Setelah berjaya, lari ke luar Negara seperti sebelum ini menyelamatkan diri terlebih dahulu. Perjuangan apa yang cuba dibawa beliau? Ingat, Mat Sabu kata dia tidak percaya pada pegangan Agama. Inikah Pemimpin yang patut dijulang?

2 comments:

Anonymous said...

Di Taiping Pas jadi barua edarkan risalah dia berjudul Untuk mereka yg masih kurang seddar dia guna nama Dari Brick field

Anonymous said...

sapa kata sejarah tak boleh diubah.dulu kata malaysia dijajah tapi kini berebut-rebut pula para bijak pandai kata malaysia tak dijajah..kalau dulu mat indera di anggap perderhaka maka hari ini beliau boleh dianggap pejuang.adilkan??..

Powered by Blogger.