Sep 29, 2011

HADI AWANG TANGGUNG DOSA SUBAHAT CANTAS HUKUM HUDUD.. PEMUDA PAS!!

Ramai di kalangan Ahli Dewan Pemuda PAS yang berang dengan tindakan Hadi Awang yang tidak langsung bertegas dalam hal perlaksanaan Hukum Hudud. Hadi Awang juga kata mereka tidak langsung memberi penjelasan kepada DAP mengenai Hukum ini yang sudah tiba masanya ianya dilaksanakan waimah secara berperingkat. Tindakan Hadi Awang menampakkan sikap beliau yang tidak bertanggungjawab membiarkan penyokong2 PAS yang selama ini mengundi PAS ditipu dengan janji2 Perlaksanaan Hukum Hudud. Hadi Awang selaku Presiden yang dahulunya tegas sewajarnya berperanan menerangkan secara jelas dan terang mengenai hukum ini dan amat mustahil bagi beliau tidak mampu melakukannnya kerana PAS bukan sahaja sudah 3 tahun bekerjasama dengan DAP malah pernah bersama DAP semasa Barisan Alternatif pada akhir 1990an. Tindakan Hadi Awang ini telah menyebabkan ramai di kalangan penyokong PAS mengugut akan bertindak protes terhadap Pakatan yang telah sekian lama ternanti2 janji PAS selama ini. Walhal ada di kalangan penyokong PAS tidak sanggup mengundi calon DAP di kawasan mereka pada masa yang sama mengetahui mereka penghalang utama perlaksanaan Hukum Hudud.


3 comments:

Anonymous said...

Oi.....bo la kecek banyak nyo.Kita ore Islam mesti bertegas Hukum Hudud adalah wajib dilaksanakan.Hanya kaedahnya saja.Peduli apa DAP ko,PKR ko,UMNO ko,PAS ko,KITA ko,MCA ko,MIC ko,SUPP ko,PBB ko..kita ore Islam mesti kata Ya kpd Hudud.Perang...perang la.

Anonymous said...

Dalam mesyuarat tergempar itu sepatutnya masa dan peluang terbaik bagi Haji Hadi untuk mentarbiah, memberi penerangan mengenai hukum Hudud kepada puak-puak DAP dan PKR tetapi itu tidak berlaku sebaliknya yang lebih menonjol ialah puak DAP dan PKR.

Anonymous said...

Nak buat hukum islam....HAHAHAHAHA..... piiii rahhhh.... kelentong jer tu.... kalau nak buat dari dulu lagi.... dah berpuluh tahun ambik Kelantan...... sampai sekarang tak buat apa2 pun.... masjid pun tak buat.... Islam apa macam tu.... Apa2 pun .... ini semua gimik.... sebab nak tarik sokongan orang islam......

Powered by Blogger.