Aug 26, 2011

UNIT SELAMAT AKIDAH - DAP BANTAH.. GELAR HASAN ALI BADUT SARKAS HUDUD!!

Penubuhan Unit Selamat Akidah yang diumumkan oleh Exco Kontroversi Selangor, Dr. Hasan Ali bagi memantau perkembangan Murtad di Negeri tersebut bakal mendapat bantahan keras daripada rakan sekutu DAP. DAP menganggap penubuhan Unit tersebut yang dinyatakan bertujuan untuk menerima aduan dan permohonan untuk mendapatkan bantuan daripada masyarakat Islam hanya propaganda politik semata2. Apa yang dikaji ianya ada agenda tersembunyi yang bukan sekadar menyekat kebebasan beragama, malah dakwah Agama2 lain yang menjadi hak setiap rakyat Malaysia bakal disekat serta merta dek kerana tidak mahu umat Islam Melayu memeluk Agama lain. DAP juga mengesyaki Hasan Ali mempunyai niat 'jahat' untuk melaksanakan Hukum Hudud secara halus di Negeri Selangor dan beliau tahu, majoriti rakyat Selangor beragama selain Islam membantah sebarang unsur2 yang mempengaruhi hukum tersebut di dalam Sistem Perundangan Negeri. Maka, DAP akan mengadakan pertemuan tertutup bersama Exco Selangor Teresa Kok untuk campur tangan dalam urusan penubuhan Unit Selamat Akidah dan membawa usul kepada MB Selangor, Khalid Ibrahim. Pada mulanya DAP akan mendesak Hasan Ali dipecat. Akan tetapi mereka tidak menafikan, PAS Selangor bakal tumbang dan undi Melayu bakal hilang pada PRU13 tanpa kerjasama bersama PAS. Oleh itu, DAP berkemungkinan besar akan memanipulasi penubuhan Unit ini dengan mencadangan agar juga ianya juga dianggotai wakil bagi setiap Agama termasuklah Kristian dan Buddha. Ini adalah salah 1 titik noktah perjanjian PAS dan DAP agar tidak sama sekali membawa unsur2 yang membawa ke arah perlaksanaan Hukum Hudud sepertimana yang telah dimeterai bersama. Namun jika Hasan Ali membantah, maka tiada sebab Selangor mesti membela Pemimpin PAS yang dibuang dari parti sendiri ini. Nak kata apa? Kita tonton sahaja wayang tragis Kerajaan Negeri Selangor ini.


5 comments:

Anonymous said...

Ia hanyauntuk orang Islam, takde kena mengena dgnsi pemakan Babi seperti Theresa Cocksucker..

Bukan-nya satu Gagasan nak halau orang cina di penempatan haram kampung terentang, di rawang..

Pasal apa pulak DaPigs bising2

Anonymous said...

Kaduk dah naik junjung. Komunis tetap Komunis

pakai OTAK laa. said...

Mcm beginilah akibatnya kalo dah berkawan ngan DAP syaitan..apa saja perkara untuk menjaga kepentingan Islam akan ditentang.Tahniah 1000% utk PAS & PKR..

Anonymous said...

Sebabnya pemimpin pasikun yang lebeh2 mempertahankan akidah songsang. Kawan dan lawan mereka naik tochang

Tok Guru Malang said...

..PAS bukan setakat bagi 'muka' kepada Teresa tapi dah bagi 'Cock'..sebab itu dia sudah tidak heran dgn PAS. Lagi pun Nik Aziz sendiri bela Teresa dalam banyak isu yg melibatkan Islam yg ditimbulkan pleh PAS Selangor..

Apa ni, Islam dah jadi macam barang yg boleh dibuat tawar menawar dgn undi diantara PAS dgn DAP. Depan Melayu kampung kata nak tegak negra Islam dan Hudud tapi depan DAP nak sama-sama bina Negara Berkebajikan pula..Kini PAS bukan saja tidak ambil kesan dgn isu murtad tapi PAS sendiri dah jadi MUNAFIK..cakap tak serupa bikin..

Powered by Blogger.