Aug 12, 2011

SELANGOR IKHTIRAF KRISTIAN AGAMA RASMI!!? JOM GEGAR KHALID GEREJA!!

Ayuh rakyat Malaysia bantu selamatkan Maruah Islam di Selangor yg kian rebah dan dipijak. Perundangan Syariah yg tlh dipertahankan di Selangor kini cuba dipertikai beberapa pihak yg mahu menghancurkan satu2 nya badan undang2 yg mjaga kepentingan Islam di Selangor. Beberapa pihak dari puak DAP dan PKR tlh mengawal Sistem Perundangan Islam Negeri agar ianya dilaksanakan seminimum yg mungkin seterusnya memudahkan Kristian menyebar Agama mereka dengan lebih terbuka tanpa batasan. Adakah kita mahu biarkan perkara ini berterusan sehingga berleluasanya gejala Murtad di Selangor? Daripada isu arak kepada judi kemudiannya berleluasanya Pusat Pelacuran menggunakan perniagaan 'Massage', semua ini pernah disekat akan tetapi dihalang puak2 DAP. Tindakan JAIS mengawal isu ini lebih memberi impak negatif terhadap maruah Perundangan Islam di Selangor. AYUH kita suarakan kekuatan Umat Islam. Kita laungkan semangat ini. Mari kita bersatu. Berkumpul selepas sola Jumaat di Masjid Shah Alam hari ini (Jumaat). Demi mpertahankan Islam sebagai Agama Rasmi yg suci daripada dikotorkan puak2 jahat penentang sebenar Dasar Islam..

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

3 comments:

Anonymous said...

dari statement yg dibuat sikhalid ni mmg dia ni dah pening oleh kerana beliau sering digelarkan dg nama sikhalid gereja..nmpk sgt dia ni dah diresapi aura gereja tajaan DAP..
mmg bahaya dia ni..pru13 nti tak tau la org2 islam s.alam nk bg dia ni terus mewakili mereka laki ke tidak..
cakap belit entah apa2..bab agama plk tu..klu bab bangsa ok la lagi..tp klu bab agama mmg tak layak dia ni..

Anonymous said...

salam..saysa cadangkan..jgn dek krn kesah murtad diselangor kita nanti terlepas pandang kesahnya pula d negeri2 lain...saya sgt berhrp...pihak berwajib...jbtn agama setiap negeri sudah kena mula bertindak spt mana JAIS buat....mana tahu..gereja2 d negeri2 lain juga telah dijalankan aktiviti yg sama..( tak kira ngri pemerintahan pembangkang atau kerajaan)...JANGAN LALAI.....kita jgn jd mcm pembangkang hanya menumpu pd isu minor....kita org kerajaan perlu pikirkan pembangunan dan keselamatan secara major...itu lebih afdal....**isu murtad diselangor jdkan sbg pemangkin kpd perubahan tindakan kita agar lbh luas....

Anonymous said...

MENGAPA ADA MELAYU/ISLAM MALAYSIA "MENGEMIS" DI GEREJA?

Melayu Miskin?

apa DEB buat selama ni?
DEB gagal? ETP gagal? MAIS/Baitul mal gagal? puncanya? siapa menggagalkan?---- umno?!


Melayu Jahil?

apa Menteri Pelajaran & Menteri Hal Ehwal Agama buat selama ni?
Dasar Pelajaran Negara tak berkesan? KAFA gagal?
Jakim gagal?
Majlis Agama Islam Negeri lembab lagi gagal?
Jab. Agama Islam negeri gagal?
IKIM gagal?
Yadim gagal?
Perkim gagal?
MAIS/JAIS gagal?
Pentadbiran Masjid/Surau gagal?
RTM gagal?
puncanya? Siapa menggagalkan? ---umno!?

Melayu Merempat?

apa Menteri Kebajikan Masyarakat buat?
Jab. Kebajikan Masyarakat (JKM) gagal?
Jab. Kemajuan Masyarakat (KEMAS) gagal?
Baitul mal gagal?
puncanya? Siapa menggagalkan? ---umno!?

PRU13: kita wajib berubah, TOLAK Umno, UNDI PAS... MELAYU ISLAM SelamaaaaaaaaaaaaT.....

Powered by Blogger.