Aug 20, 2011

"OPPOSITION BLOGGERS IS ALWAYS RIGHT.. DADDY I DAH NYANYUK!!" - MARINA.





Semalam tak tahulah kebetulan atau dirancang, Pembangkang banyak fokus dalam menyerang bekas PM Tun Mahathir. Malah Anwae sendiri yang dulu kata sudah maafkan Tun membuat laporan polis agar menyiasat salah seorang anak bekas bapanya itu yang kononnya memiliki harta yang luar biasa. Kenapa? Anwar nak ke harta tu? Anak Tun M yang mana 1 ye? Marina? Oh dulu ya.. Sekarang Anwar tidak akan membuat sebarang kenyataan kerana Marina menyokong BERSIH 2.0. Kira sokong kepimpinan Anwar lah. Macam mana kalau harta Marina yang paling banyak. Tak. Kalau betul pun Anwar akan nafikan. Sebab tak ada bukti jelas sebenarnya. Main sembur je. Dan semalam juga ramai di kalangan Blogger Pro Pembangkang yang menghentam Tun M berkaitan reaksi beliau yang mendakwa tidak perlu terlalu tergesa2 dalam menyelesaikan isu berkenaan Murtad. Pembangkang ni tengok tajuk terus da maki hamun sundalkan kita. Tak kiralah bulan puasa ke tak? Dalam kubur pun kalau boleh bercakap dimaki kita agaknya. Ramai yang mendakwa Mahathir sudah semakin nyanyuk dengan kenyataan yang dilihat mengelirukan. Huh? Siapa yang buat statement? Blogger? Alo, kau nak pertikai mantan PM yang mempunyai pengalaman 22 tahun memerintah Negara. Memang betul apa yang diperkatakan Tun M. Biarlah JAIS menyiasat dan tidak diganggu mana2 pihak. Jika benar ianya berlaku, dakwa mereka di Mahkamah Syariah. Kalau tak bersalah, alhamdulillah. Sebenarnya kita melayan karenah Pembangkang sebenarnya, yang sengaja bermain emosi agar memberi telah yang lebih tinggi terhadap Penguatkuasa JAIS. Beliau berkata JAIS mempunyai pengalaman yang meluas dalam menangani isu2 berkaitan kes dan jenayah Agama. Alhamdulillah, Melayu CinDia diberitahu Tun semakin sihat dan bertenaga walaupun berpuasa. SEMOGA TUN sentiasa dirahmati Allah. To Marina, please.... WAKE UP!!





8 comments:

Anonymous said...

kesiannn marina tak kesahkan nasib melayu kebanyakan

Qaseh said...

im too young nak ckap pasal politik.
frankly im afraid dgn cara orang2 politik kat Malaysia..
But Tun M, i do respect him no matter what.
in Marina case, tibe2 i feel sad sangat2 kalau betul die fight with Tun M..

Anonymous said...

marina ... kegagalan tdm

Anonymous said...

Kesian dia, gi mintak ampun ngan daddy hang tu pi....

Anonymous said...

inilah namanya keterbukaan..we must be profesional..
adakalanya kita tak sependapat..takkan semuanya kita nak dengar benda yg baik2 aje mcm puak2 pas khwarij tu..nnti tertutup segala pintu hati dan otak..kehkeh
mcm marina pun kita jgnla cepat menghukum..
tgk anwar la dulu krn tun.m cepat menghukum keadaan dah jadi smpi skg ni..makin tak aman..dan ini pun krna anwar jg ug tidak sabar2 kankankan ?

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=73BzLQ_reWE&feature=player_embedded

Anonymous said...

Apala Marina. Bila dah tak glamour dan tak laku masok pembangkang dan kutuk habih tempat asal dia. Dengan harapan dapat naik dalam kumpulan Pembangkang. Kebayakan yang frust tak dapat apa2 dengan kerajaan pun buat macam tu. Tapi dalam process nak menaikkan diri di pihak lain... Bangsa sendiri yang akan musnah....

Anonymous said...

Rupa dia tak cantik. Fikirnya pun tak cantik. Tak payahlah layan.

Powered by Blogger.