Aug 16, 2011

KISAH DI SEBALIK TILAM AIR MANI ANWAR & MUSA HASSAN!!

Ramai yang sudah lupa. Semuanya bagaikan hilang dalam ingatan. Beberapa kenyataan Anwar semasa memegang jawatan di dalam Kerajaan dan UMNO membuktikan bahawa Pemimpin seperti beliau penuh dengan drama pemegang watak paling jahat. Bijak melontarkan pujian, gesaan, tak kurang juga cacian dan makian. Anwar sewaktu memegang jawatan Timbalan Perdana Menteri sememangnya manis lidah berkata2 memuji kebesaran Tun Mahathir. Semua ini adalah salah 1 strategi kubu Anwar bagi membuang rasa syak wasangka Tun M terhadap agenda jahat Anwar. Anwar juga merupakan pemimpin yang amat menyanjung krelibiliti Tan Sri Musa Hassan semasa bersama Kerajaan. Selain Norian Mai, Musa Hassan dakwa Anwar mampu membina sebuah institusi Polis yang lebih efisyen dan cekap. Anwar tahu akan perkara ini. Malah Anwar juga adalah Pemimpin yang seringkali merujuk kepada Musa Hassan mengenai isu2 jenayah dan yang berkenaan. Musa Hassan seorang individu yang berpegang pada prinsip. Dalam satu2 penyiasatan, yang dituduh dan yang tertuduh mesti dibawa ke muka pengadilan. Pemberontakan adalah langkah yang pada amanat beliau seolah2 seekor kucing yang mencuri ikan di pasar. Apabila peniaga pasar tersebut melihat seekor ikan yang hendak dijual hilang, kucing tersebut terpinga2 dan menggelabah menyembunyikan sesuatu. Jika kelihatan ikan tersebut, kucing itu akan lari. Jika tidak, kucing itu akan dibelai malah diberi lagi seekor ikan kerana kasihan akan kucing tersebut. Dalam masa terdekat ini Musa Hassan akan tampil sebagai saksi yang akan menjawab segala soalan2 propaganda yang dikemukakan. Anwar dalam ceramah beliau mengugut Musa dan memberi amaran "Bersiap Sedia kau Musa." Tidak perlu.. Kerana Musa kenal siapa itu Anwar. Dan Anwar juga tahu.. Rahsia beliau ada dalam poket Musa Hassan. Anwar serang Musa Hassan di khalayak penyokong2 nya. Jangan tak tahu, Anwar pernah memujuk rayu Musa Hassan...Tentang apa?. :-)


2 comments:

Anonymous said...

okey..nanti kita semua akan lihat tilam tu di usung lagi di mahkamah PADANG MASYAR di depan ALLAH..tilam tu akan jadi saksi..mereka yang memfitnah!!..sendiri mau ingat lah..bertaubat sebelum terlambat

Anonymous said...

Anonymous says:
Monday, August 22, 2011
okey..nanti kita semua akan lihat tilam tu di usung lagi di mahkamah PADANG MASYAR di depan ALLAH..tilam tu akan jadi saksi..mereka yang memfitnah!!..sendiri mau ingat lah..bertaubat sebelum terlambat<- BLOG NI PULA AKAN MENJADI SAKSI FITNAH KAU DIPADANG MASYAR BODOH !!!!! SENDIRI TAK PERNAH INGAT PUNYA TONGONG MAU SURUH ORANG LAIN INGAT !!!! NABI TAK MENGAKU UMAT ORANG MCM ALJUBURI< KAU MENYOKONG ORANG MCM TU..... AMACAM ? ADA BRAN NAK BERSIDANG DI PADANG MASYAR !!!! BODOH TONGONG !!!!

Powered by Blogger.