Aug 3, 2011

ISYTIHAR RAMPASAN KUASA KERAJAAN PUSAT JAM 12:30 TGHARI. INI!!





UGUTAN2 Pembangkang hampir setiap hari membuat pelbagai dakyah tanpa henti, seolah2 cuba memberi tekanan kepada BN. Terbaru, isu status Kad Pengenalan individu yang bernama Mismah yang pada mulanya dikenalpasti memperolehi Kad Pengenalan Merah secara tiba2 berjaya ditukar ke Kad Biru. Isu yang dipamerkan sebagai frontpage Malaysiakini ini menimbulkan serangan secara bertubi2 daripada pihak juak Pembangkang. Namun, tidak kurang juga beberapa Penyokong BN mahukan Penjelasan Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) dan Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) mengenai isu yang dibangkitkan. PEMBANGKANG pimpinan Anwar juga begitu pantas akan mengadakan Sidang Akhbar Khas bagi membuat kenyataan dan penjelasan mengenai isu yang dibangkitkan. Walaupun isu ini hanya dilaporkan di Malaysiakini, namun ianya seolah2 telah dirancang rapi bagi memastikan momentum sokongan rakyat kukuh lagi utuh dengan memerangkap pihak SPR bagi isu Kad Pengenalan. Akan tetapi, setelah Melayu CinDia membaca artikel dari Laman Portal ini ianya tidaklah memusykilkan kerana mengikut peraturan, permastautin tetap berkad Merah dapat membuat sebarang permohonan Kad Biru setelah menetap sebagai Warganegara sekurang2 nya dalam tempoh 10 tahun. Jadi pada pandangan Melayu CinDia, terdapat 2 berkemungkinan berlaku di sini iaitu, Mismah merupakan warga luar yang telah bermastautin selama 10 tahun atau, kesilapan teknikal sistem Semakan yang telah dikecoh2 kan setelah dengan mudah dikritik Pembangkang melalui Laporan Malaysiakini. Walaubagaimanapun, pihak yang bertanggungjawab terutamanya pihak SPR dan KDN mesti tampil mengupas dengan terperinci kepada orang ramai sebelum Pakatan mengadakan Sidang Akhbar Khas pada jam 12:30 tengahari ini. JAWAB SEGERA KDN DAN SPR!! JAWAB SEBELUM PAKATAN MENGGUNAKAN RACUN BERBISA AGAR DAPAT MEMESONGKAN MINDA RAKYAT MALAYSIA!!





11 comments:

Megat Alam Gempita said...

Teman dah pernah kabor dulu...hehehe
dari isu biometrik hingga ke taraf warganegara semuanya taktik pembangkang nak sabotaj JPN. Tak lama lagi mereka akan godam laman web JPN dan SPR untuk masukkan senarai pengundi harbi DAP n PKR ke kawasan majoriti melayu.
Sebaliknya, 'sesuatu' yang 'lebih besar dan memalukan fuckatan' akan terbongkar tak lama lagi...tunggu yer kekanda Gelombang Rakyat, BPN n rakyat jelata sekelian...insya Allah!

Anonymous said...

nampaknya satu lagi institusi kerajaan cuba dihancurkan !

ajai62 said...

Assalam Bro

Sebab apa puak pembangkang bole sewenang-wenangnya menganggu gugat agensi kerajaan dikebelakangan ini adalah kerana ramai kakitangan kerajaan yang menjadi penyokong dan bersempati dengan perjuangan puak itu....

hangkedee said...

Putrajaya sarang pakatan rosak rakyat.

Anonymous said...

Ajai62 ... awak telah membuat telahan yang tepat dan betul. Selagi ada 'hantu bungkus' dalam kerajaan selagi itulah kerajaan akan berdepan dengan cabaran sengit. Musuh negara kita boleh nampak. Soalnya sekarang kita berdepan dengan ' manusia yang bukan manusia'. Ingat pesanan orang tua-tua ' Matinya pokok tua yang berjasa bukan kerana ditebang tetapi ulat yang merosak dan memusnahkannya dari dalam'. Saya dah banyak kali cakap kepada pimpinan utama kerajaan pusat namun mcm tdk ada apa-apa sangat kesannya. Yalah ... kalau dah rebah sibuk nak "postmortem".Tq

Anonymous said...

Dalam era laman web kerajaan serata dunia mudah digodam, makanya pendedahan oleh Malaysiakini berhubung skandal KP perlu dilihat dengan minda terbuka -- rule out sabotage first before anything else.

Anonymous said...

saya sokong ajai62...pej aku dh jadi mcm sarkas Pas dn DAP

no mercy said...

salam..
org yg duk keje kerajaan pun manusia..sedara hang jugak..kawan2 hang gak..so aper point sedara??
kite duk negara demokrasi berparlimen..
ada masalah ker sokong pakatan dari sokong kerajaan yang menindas rakyat skang..
pssst:cakap sila guna akai..

Anonymous said...

fuckatan memang bodoh xde otak..tau nak fuck je..

Anonymous said...

kalau dah tau kerajaan kejam, menindas rkyt, apsal terhegeh2 masih bekerja dgn kerajaan dan masih terhegeh2 isi borang online SPA utk keje kerajaan?

Anonymous said...

Anon August 04, 2011 idologi politik hak individu tak jadi kesalahan untuk kita menyokong sesiapa. Yang salahnya mendedahkan rahsia kerja/pejabat kepada pihak luar. Fikir sendirilah Bro!!
Tak rasa malu atau berasa bersalah walaupun sedikit ke dalam hati kamu berpaling tadah tetapi dalam masa yang sama masih mengharapkan sesuatu dari Majikan kamu??
Lagi baik bekerja sendiri macam aku buat perniagaan sendiri dan tidak terikat dengan mana-mana pihak.
Kepada Kaki dan Tangan Kerajaan tu biarlah cari rezeki yang halal untuk membina keluarga bahagia dunia dan akhirat.

Powered by Blogger.