Jul 3, 2011

TV3 GANTUNG KERJA WARDINA 2 BULAN!!?





PELAKON dan PENGACARA Wardina Safiyyah mengambil keputusan untuk berehat sebentar dari meneruskan tugas sebagai Pengacara Rancangan TV3 Malaysia Hari Ini bagi mencari ketenangan setelah dikecam menyokong Parti Pembangkang. Wardina yang sebelum ini menafikan sekeras2nya menyokong rusuhan BERSIH mendakwa beliau mengakui mengalami tekanan untuk menunaikan tanggungjawab terhadap karier yang beliau ceburi akibat daripada serangan beberapa blog sebelum ini. Pelakon sitcom Spanar Jaya ini berkata beliau akan kembali bertugas seperti biasa setelah berehat selama 2 bulan. Begitu sekali tekanan yang dihadapi beliau. Hmm.. Wardina, anda merupakan penggiat dunia seni tanah air. Itu yang masyarakat terutamanya peminat anda mahu dari anda. Fokus pada karier. Kerana anda masih diperlukan dalam dunia seni. Semoga Wardina kembali. Melayu CinDia akan lihat sejauhmana kebenaran yang didedahkan sahabat2 blogger yang lain.




30 comments:

liz said...

para bloggers,anda ada bukti yang wardina menyokong parti pembangkang atau marah padanya keran mengapa artis secantik dia menyebelahi pembangkang.saya rasa itu semua fitnah.kawan baik dia ialah adik kepada PM,bapa wardina kawan anwar so wardina kiri kanan tidak sebagaimana yang pernah di nyatakan tempoh hari.para bloggers tulis jgn ikut perasaan ok!malaysia boleh!!!

LIZ said...

ralat.. kawan baik wardina ialah isteri kepada adik PM.

Anonymous said...

dina cukuplah,,,,tok sah tlibat dgan potk....baik jadi pakar motiwasiiii...politik byak putak alammm.....dinapun dah kata dina tak tahuuu dan dina dah kata dina tak terlibat dengan politikkk....kita tengok betul ka apa yang dina kataa.....saya minat dina dulu kini dan selamanya....

Putra Melayu:: said...

Salam bro.. Dalam Melodi TV3 td ada yg menarik dlm temubual dgn wardina nih. Dia kata dia xmnnyebelahi mana2 pihak dan dia 'ditindas' serta dimalukan.. 1st aku gelak krn dia ckp xmnyebelahi mana2 pihak tp dlm twitter jelas dia ckp nk brtanding lwn sharizat.so itu politik dan knapa xckp nk lwn wan azizah/izzah?dan perkataan dtindas, dimalukan tu ayat standard PKR.. So...?

Anonymous said...

dia opputunis.... and silent ambitious too.... harap tiada tangan ghaib yg campur tangan...as before...penyokong gov grassroot dah perasan lama daah dgn sngkaan baik..tapi lemak dia dah banyak..maka terungkap lah .... jaga tangan ghaib anda diperatikan jua....tak serik lagi ke? atau tak cukup ..nak yg hebat lagi....Dato Menteri kena! bersin kuat sikit....!

NUR said...

NAK TANYALAH KENAPE EH KALAU ARTIS MASUK PARTI PEMBANGKANG JADI MACAM SATU PERKARA TERLARANG SANGAT.HAK DIALAH NAK MASUK APA2 PUN.APA DALAM MALAYSIA TAK BOLEH NAK BANGKANG LANGSUNG KE?APA KERAJAAN 100 PERATUS BETUL KE?KAT NEGARA LAIN AKU TENGOK SESIAPA PUN ADA HAK MASUK PARTI PEMBANGKANG,TAK PUN DI CEMUH.ASAL JALAN DGN BETULLAH KAN..KENAPA SEMPIT SANGAT PEMIKIRAN KAMU2 SEMUA.MANA KEADILAN DAN HAK RAKYAT?KATA DEMOKRASI TAPI INI TAK BOLEH ITU TAK BOLEH.LAINLAH BOB LOKMAN MASUK PAS,AKU BANGKANG PASAL DIA TU TAKDE KELULUSAN APA PUN TAPI DAH BOLEH BERI CERAMAH JUST BECAUSE DIA CELEBRITI.WARDINA LAIN.DIA BIJAK DAN BERILMU.

geramsungguh said...

Tak perlu nak cover up atau back up artis yang bercita-cita tinggi mengunung ni. Dia perlu tahu dimana dia berpijak.. masih banyak lagi bukti yang ada ... nak tunggu masa dia melatah saja.. Sudah terang lagi bersuluh... makan gaji dengan kerajaan BN.. tv3 is part of govt media. Lu lagi nak bias to inverted party... atau dalam bahasa malaysia..parti fuckatan songsang... pandai cari sakit..pandai lah cari ubat...

Kita tak halang jika itu niat dia.. tapi she must step down drp tv3..dats it..dan jadi pengacara harakah atau keadilan tv... kalau dia orang yang berakal dan berilmu dan tidak meletakkan otaknya di kepala lutut sudah tentu tindakan nya tidak se tolol itu.Masih banyak persoalan yang perlu dia jawab dengan telus kepada public.. jangan hanya pandai menuding jari menyalahkan bloggers... bloggers hanya menulis melalui asas-asas fakta yang jelas dan terbukti.. Dia perlu tahu ini perkiraan mudah ..tapi agaknya terlalu show nak jadi mp instead of pengacara MHI yang buat dia jadi terlepas pandang... Rasionalnya ada kerana kawan karib dan rakan-rakan sekelilingnya memang miring kepada fuckatan rakyat.. Jadi itulah end resultnya.. walau apa pun semoga dia berjaya lah sebagai pengacara MHI atau sebagai MP pkr yang terlalak terlolong menghuruharakan negara halass....

Anonymous said...

Sebagai public figure, tindakan anda mentweet tak fikir, memang memakan diri sendiri.... hati-hati dengan kata anda di net makcik oii.. dari Bukan Peminat Kau

geramsungguh said...

Salam Nur...

Memang perlu ada pembangkang dalam sistem kerajaan kita... tapi jangan lah membangkang menyokong parti yang ketuanya penyondol dubur dan penyondol china doll...kalau Si penyondol ni jadi PM dengan kau-kau tersondol nanti... Akhlak paling utama selain dari beriman dan beragama...

Kita mahukan pemimpin yang berilmu..bukan penipu atau pembohong atau pun perosak bangsa..dan si punjual dan si pelacur agama...

Anonymous said...

cik nur...atau kak nur..atau makcik nur....

ngr kita demokrasi...artis ada hak nak sokong sapa saja..sokong la gajah ka unta ka..bewak ka..penzina ka....ulamak palsu ka....sapa pon blh...semua hak probadi....tp kalau dah sokong pihak yg dok menghentam..itu yg dpersoalkan...cth...sokong PKR..hantam maki hammun dan salahkan TV3....pastu cari makan dgn tv3....adil dak....kata nak keADILAN...sdgkan diri sndr tak adil....artis nak sokong sapa pon sokongggg laa..ado kami kesoh.....tp hati2 la...bila dah menyokong pihak yg menghentam...(pembangkang)...jgn la cr mkn dgn kerajaan..p cr mkn dgn pembangkang.....kot tak berkat atau tak halal gaji yg dpt kot nnti...br padan muka......

cik nur/ kak nor / makcik nur ni.....sokong sapa...?..cari mkn dgn sapa?...baik2..takut hasil masuk perot tak berkat... gaji ambik mulut dok mengata...TAK BERKAT...

pemerhati said...

makcik nur, tak kesah pon kalau dia nak sokong pembangkang tapi toksah la kerja dgn tiwi 3 kerja lah dgn tiwi selangor ke..haramkah ke..suara keldaian ke..x sapa pon marah...

nur said...

manusia2 yang tak bernama pro kerajaan,saya juga penyokong kerajaan tapi tidak berfikiran sempit seperti anda2 yang takut siarkan nama ni semua.. pandai cakap pasal rational,tapi tak reti langsung pasal rational.memang anwar tu pemimpin pembangkang tak bermaruah,tak smestinya wardina juga menyokong apa yang di lakukan oleh anwar.dah sememangnya beliau sendiri menafikan penglibatannya menyokong atau memasuki mana2 parti pun.kasihan daku membaca segala macam tulisan kamu semua di atas.sungguh sempit pemikiran kamu ya nak..tengoklah nanti jika ada artis cuba melibatkan diri dgn parti pembangkang,tak di hentamnye teruk2 dek orng2 seperti kamu.kalau nak suruh sokong unta ..itu dah macam cakap budak2...yang anda2 menyalahkan tv3 mengambil wardina menjadi mengacara tu apa kejadahnya?kalau benar wardina penyokong pkr,salahkanlah tv2 yang mengambilnya bekerja ya tak.pasal tv3 tahu wardina tidak ada kena mengena dgn mana2 parti maka stesen tersebut tidak was2 menggajikan beliau.ada masuk akal? tak sangka mengapa anda pandai2 mentafsirkan tv2 tu stesen kerajaan.mana anda dapat fakta2 ni semua.main hentam je,tak semua bloggers boleh di persalahkan namun segelintir saja yang menulis ikut sedap hati dan perasaan.walaupun aku ni bolehlah dikatakan sedikit sebanyak memihak dan menyokong pada kerajaan namun taklah nak menghentam bembabi buta seperti anda semua.PLEASE GROW UP.

nur said...

ralat tv 3 bukan tv 2.sorry.maklumlah berkobar2 nak jelaskan hingga tersalah taip.

War is Hina said...

Nur Bayi, kito tak kesah pon artis nak sokong sapo..tapi kalo org yg bijakpandai macam WarHina tu kato tak tau program sapo..pelik aihh..
Lagi polik aihh..kalo dah terang lagi bersuluh spotlight fuckatan tu pati kotor.
Tak taula kalo NurBayi N WarHina jenis suka masuk jamban2 kotor yang najisnya betabor2- memang pengotor la kaorang ni.
sian..sian..macam BobLokman tu, nak cari jalan kebenaran tapi masuk patiajaransesat.
Tak reti nak pikio dengan waras ke?

Anonymous said...

makcik nur..
hang taruk nama NUR tu pun belum tentu tu nama hang.. sapa pun bleh taip nama apa pun dlm comment ni.. xde bezanya anony or ada nama sbb pakai nick lebih clear hipokritnya drpd x pakai nama langsung..
makcik nur..
hang jgn bangang2kan org, klu hang sendiri x buat research.. ada maklumat mengatakan antara pemegang saham dlm media prima adalah umno.. so x salah klu member2 yg pro kerajaan tu x setuju klu ada petualang mencari makan dlm rumah sendiri..
"membangangkan org hanya menjelaskan lagi betapa bangangnya tukang bangan tu".. adios!!krempos!!

Anonymous said...

apa kebende la makcik nur ni membebel... ni makcik ke pakcik ni?

masa bila pulak org kat sini marahkan tv3 ambil dia bekerja. masa dia pi interview dia ltk ke dlm resume yg dia tu ahli pakatan haramjadah or penyokong pakatan? ada? kalau ada dah sah la tv3 tu tak hingin ambil pun.

sikit2 kata pemikiran org lain sempit abis pemikiran kamu luas sgt ke sampai payah nak paham apa yg mrk kat sini ulaskan? kamu yg dok pusing sana sini org ckp lain kamu faham lain.

mrk yg bg komen tu, makcik nur cuma argue setelah mereka dah lama perhati pe'el si wardina ni bukan takat kat blog dia, kat twit lagi la mencanak-canak bukan main lagi riak tanpa ada rasa sikit hormat pun pd org lain... sifat2 yg mcm itulah yg org dok perhati dan org jadi menyampah. sifat RIAK... BANGGA DIRI... RASA HEBAT... sifat yg ada dlm pembangkang kat malaysia ni. rasa diri habis maksum.

tak ada salahnya nk sokong sapa pun tapi kan lebih elok ada sifat merendah diri. ini tidak. dah la kau makan gaji dgn tv3 yg menyokong kerajaan, then kat luar kau hentam tv3 yg bagi kau gaji... cuba beringat sikitlah. jgn dok cantas tgn yg hulur rezeki kat kita walaupun sikit. masa dok syok hentam gov, sindir sinis org lain ada ke fikir yg manusia lain memerhati SEBAB DIA TU SELEBRITI. kalau dia tu org tak kenal sapa pun x heran. makcik nur ni pun tak heran nak membela kaw kaw, kan?

saya rasa dah ramai org media yg menegur si wardina ni sblm kes ni jadi mcm ni. tapi kau galak jugak nk tunjuk kau hebat. ayat yg ditulis tak pernah nk berlapik. bila dh jadi mcm ni kau nak salahkan sapa? blogger? blogger ti dpt info dari mana wardina oi. kalau nk sokong pakatan pi la sokong takda sapa halang.

tak payah la nk banding kenapa kalau artist lain join UMNO takda sapa berbunyi... ni aku nak jawab... ARTIST2 YG JOIN UMNO TU ADA KA DOK BERDEGAR2 KUTUK PEMBANGKANG? ADA KA SAMPAI BERBALAS TWIT DGN MP BERANGAN NAK AMBIL ALIH KERUSI, ADA KA KEMARUK JOIN SANA SINI BG CERAMAH PASAK BERSHIT? ADA MRK SIBUK TWIT PASAL POLITIK? MRK JOIN BG BORANG JE, KALAU SOKONG PUN DIAM2 DGN CARA SENDIRI... ada akal fikirlah. bkn takda artis lain yg pilih pembangkang tp MEREKA TU CERDIK SB SEDAR DIRI MEREKA TU PUBLIC FIGURE, TAK ELOK ORG DOK TGK HENTAM ORG LAIN SANA SINI... cubalah buka hati bg faham sikit utk paham kenapa mrk kat sini tak setuju dgn si wardina ni... sape kesah dia nk sokong sapa tp org ramai ni kesah kalau dia tak reti nak jaga lidah dia... tu je.

ps: nama nur tu lebih kurang mcm anon jgk la sb bukan kami tau pun sapa nur tu. anak sedara saya pun nama nur, kwn saya pun nama nur... sapa kenai pun. lainlah kalau kut kamu ltk nama penuh siap binti dgn no ic sekali. kalau keja dgn gomen bg sekali no tepon ofc... kalau nur saya bg saya sama je la tarafnya dgn kami yg ltk nickname as anonymous... at least kami tak hipokrit bgaku yg kami tak mahu dikenali... :)

Anonymous said...

nak main politik tak perlu main wayang cik kak oii.show off sudah.. ko kan anak wayang..sampai bila pun tatap anak wayang!!

geramsungguh said...

Apa pun alasan dan helah yang diberi oleh pengacara MHI dan para sekutunya tetap tidak dapat menolak dan menepis kebenaran melalui bukti kukuh yang cukup untuk menuduh dia sebagai talibarut atau trojan horse dalam kerajaan pemerintahan BN.

Itu adalah suatu isu dan pendapat yang jelas dan nyata menunjukkan dia menyampaikan sesuatu yang buruk kepada pihak yang tidak bertanggungjawab seperti fuckatan rakyat untuk memberi ruang kepada Anwar the pandikutty untuk meneruskan agenda tok selampitnya.

Tak perlulah nak menegakkan benang yang basah ... kalau rasa dah sampai masa dan kalau dah rasa meluat dengan kerajaan pemerintah... tak perlu susah-susah ..berhenti saja terus dari tv3..Bukan nya tidak ada penyampai berita dan pengulas sukan yang melompat keluar dari tv3 dan menyertai fuckatan rakyat dengan alasan tidak bersetuju dengan tv3 dan kerajaan BN.

Yang nak pii duduk lagi terkemot-kemot dalam tv3 nak buat apa... Blogger bukan suka-suka nak posting artikel tak tentu fasal...para komentar pun bukan saja suka-suka nak menghentam orang macam nur bagi mempertahankan pengacara tv3 ni yang kononnya dia tidak bersalah... tapi ini soal prinsip dan prinsip yang dibawa ini sebenarnya boleh merosakkan tanah air dan bangsa melayu sendiri.

Susah sangat ker nak berfikir atau sememangnya orang yang bergelar nur ini bukan bangsa melayu tetapi bangsa cina komunis..atau memang melayu yang miring pada PASial yang melacur dan meliwat Islam sanggup beri apa saja pada Dap.

ruang ini juga bukan nak menunjukkan siapa benar dan siapa yang salah..tetapi hujah-hujan yang diberikan oleh wak-wak anon dan yang bernama diatas kesemuanya menuntut supaya yang buta celikkan mata..yang tuli tolong korek lobang telinga... jangan jadi bingai tak sudah-sudah.. dah sememangnya dia bersalah... sila jawab...siapa boleh explain apa ke jadahnya yang dia cuba fikirkan dan dia cuba bukti kan melalui tweetnya kepada MB Nizar lambai dan Dato shahrizat Jalil..? Siapa boleh jawab ? apa bukan kah bukti itu sudah cukup untuk mengheret dia di persada fakta-fakta maya untuk menjelaskan memang dia dah terkinja-kinja dan mengeletis untuk jadi MP fuckatan rakyat..

Ada akal pakai lah .. otak jangan letak di lutot...
salam perjuangan dan salam 1 malaysia.

NUR said...

GELENG KELALA AKU BACA KOMEN2 BERAT SEBELAH DAN SIKAP PEMIKIRAN SEMPIT ANDA2 SEMUA.TAPI TAKPELAH AKU FAHAM..DAN AKU MAAFKAN.THIS WOULD BE MY LAST KOMEN PASAL KALAU NAK LAYANKAN BUDAK2 KERJA2 LAIN TAK TERBUAT LANGSUNG.SO JUST CARRY ON DGN KOMEN MENGHENTAM AKU BALIK KERANA AKU TAHU ITULAH CARA ANDA2 SEMUA NAK MEMUASKAN HATI,MENGKITIK DAN MENUDUH WLAU ENTAH APA DI SEBALIK TUJUAN SEBENAR.INIKAH SIKAP RAKYAT MALAYSIA YANG HANYA TAHU MENGECIL2KAN ORANG LAIN HANYA UNTUK KEPENTINGAN DIRI SENDIRI? KOLOT BETUL..CARRY ON WITH YOUR COMMENT.I JUST LAUGH FROM FAR.CHIAU..

geramsungguh said...

Salam Nur..

Aku rasa ko tak faham masalah sebenar kes WARDINA .. Tak pe di maafkan kalau tak faham. Cuma mulut jangan tak reti diam..! Kah kah kah

Anonymous said...

APA NAK TAKUK WARDINA... LETAK JE JAWATAN, PASTU MASUK PARTI PAS ATAU PKR. MINTA KERJA DENGAN AZMIN ATAU NIK AZIZ. APA SUSAH SANGAT...NIK AZIZ JANJI SURGA PADA YG SOKONG PAS. MEREKA TU BOLEH BAGI SEGALA YG WARDINA TAMAK HALOBAKAN SELAMA INI...TERMASUKLAH SURGA.. KAU NI SAMA TAK TAHU BERSYUKUR...TERIMALAH AKIBATNYA...KHAITUIHHH...

bukanpeminatlagi said...

wardina ,,klu nak main politik kena tahan sabar...jgn cepat merajuk. nak dapat lebel seorang pejuang bukan senang. apalagi perjuangan nak menhalalkan yg haram...berjuangan nak bersihkan aljuburi...dalam msia ni ramai yg sokong aljubiri..dan minat aljuburi. seb tu apa yg dibuat oleh aljuburi tak d ambil kisah..., dan kalau nak cepat naik dalam politikk...keluar je fatwa yg pelik pelik.. baru cepat onnm.....

Anonymous said...

Wardina naik main parti ? cerminlah dulu kemampuan diri...... kalau takat pengacara TV3 pun tertekan ini kan pula politik.Melainkan kalau Wardina niat masuk parti PAS kerana nak masuk syurga - yang tu kena tanya N.ajis. Orang lain susah nak mengesahkan. Ustaz Bob Lokman sedia menunggu penghuni syurga yang baru.

benci manusia bodoh said...

kepada geramsungguh..kenal sangt ke awak pada wardina hingga dapat menilaikan yang mana baik dan yang mana tak baik untuk wardina tu..get a life yourself.. nur I am with u..hehehehe

geramsungguh said...

aku benci manusia bodoh... nur i am with u... wak lu...!!!!

Anonymous said...

tv3 suku baruah umno...no.3...orang umno je yang boleh masuk tv..pembangkang x boleh..nanti kena bako...

benci manusia bodoh said...

bebalsungguh... eh salah geramsungguh,..kenapa nak meradang?mak wa dah tak de.so mak lu....atau tok luuuuu!!!!!adious first class joker!!!!

Anonymous said...

dah namanya pun pelakon , Wardina nak buat lawak ke ..nak buat muka marah , muka sedih , muka stim pun dia boleh buat ! pelakon katakan ..

bapak dia kawan rapat anwar , anwar yg letak bapak wardina dalam UIA , maknanya terhutang budi ! sbb tu mesti sokong Anwar ..

baik wardina berhenti je dengan Tv3 , bakat lakon ada , berlakonlah ! atau msuk PAS , PKR dan masuk tanding sebagai calon , kita tengok sejauhmana sokongan pada wardina !

geramsungguh said...

kita sepuk-sepuk dan kita pijak-pijak kan saja pencacai dan penjilat fuckatan rakyat ni... termasuk si wardina gonjolan bersama peminat badigolnya... bukan bermodal pun... wakakakakak.... ada olang suda terbakor... keh keh keh

Anonymous said...

mesti tak tahan tgk nuar punya toi2 ni...tak yah gantung pecat jer...lepas ni keje saja ngan nuar..boleh tgk toi2 hari...kan pembangkang pun banyak tv..masuk jer TV PAS haram jadah..boleh main sabun ngan mat sabun ari2.....

Powered by Blogger.