Jul 20, 2011

MB KEDAH SINDIR HADI AWANG.. AJAK SOLAT TARAWIKH DI NIGHT CLUB!!

Azizan Abdul Razak akhirnya menyalak sekali lagi mempertahankan kenyataan beliau yang melarang sebarang aktiviti dan pembukaan Premis Hiburan. Beliau menafikan sekeras2 nya bahawa Kerajaan Negeri Kedah telah membuat kenyataan rasmi 'menarik semula' arahan yang beliau keluarkan merujuk Enakmen Kerajaan Negeri yang telahpun digunapakai sejak sekian lama. Namun, Ustaz Azizan yang dilihat serius akan mengkaji keputusan PAS Pusat mengawal Premis2 ini daripada dikunjungi masyarakat Islam. Beliau dilihat kecewa dengan sikap PAS Pusat yang bacul dan penakut dalam merelisasi perjuangan Undang-Undang Islam sejak sekian lama. Beliau memberitahu kepada kesemua Penyokong2 beliau bahawa pada masa inilah PAS mengambil peluang melaksanakan Undang2 Islam kerana telah menguasai beberapa buah Negeri. Penyokong2 Ustaz Azizan turut memberi reaksi berang dengan mempersoalkan status Undang2 Islam yang sehingga hari ini masih tidak dapa dilaksanakan. Jika benar Undang2 Islam tidak digunapakai di dalam Perjuangan parti ini, maka rakyat akan berpendapat tiada bezanya pemerintahan PAS dan UMNO. Sambil menyindir, Ustaz Azizan menjemput kesemua Umat Islam yang menolak Enakmen tersebut untuk 'Solat Tarawikh Berjemaah' di Kelab2 Malam Negeri Kedah.9 comments:

Anonymous said...

aaa baguss juga. tuuu.....lepas semayang kita kena todiiiii....yg tak ada duit bole bawa bekal ayakkk daun ketummmmm.....ayakk{ayer} ketum tak haram kotttt.???...tapi bila kena..lelong jugaa...dong..dongg....dongg.

Anonymous said...

Kalau betoi cerita ni, aku kosong...ehhh silap...sokong ostad azizan....!!

Anonymous said...

jgn marah wahai ulama2 n pak2 berpendidikan tinggi dlm PAS, kalo ada dikalangan kalian yg bantah pn kita paham sebab dh kena nasi kangkang DAP....dlu PAS, kini PASti esok PASrah....haha

Anonymous said...

APA BEZANYA PAS NIK AJIS, PAS AJI ADI DAN PAS PAK AZIZAN. ADAKAH PAS INI BERLAINAN TUJUAN. JAWAPNYA YA! SEBAB SEMUA PAS INI BERKIBLATKAN KEPADA DAP BUKAN KEPADA ALLAH TAALA YANG MAHA BERKUASA DAN LAGI MENGETAHUI. ALLAH MENGETAHUI APA YANG TERNIAT DALAM HATI PEMINPIN2 PAS INI. ALLAHUAAKHBAR!

Anonymous said...

kalu boleh sembahyang distadium,diatas jalan depan pejabat dap,bersidang bawah pokok apa salah nya sembahyang teraweh dilantai tari kelab dangdut pulak.nikky ajis kata boleh...aku pun nak ikut sekali.

Anonymous said...

ostat jijan ni bila dah sokongan rakyat kedah berkurangan kat dia baru nak bersuara....marahkan pas pusat konon....tgok la berapa pusat urut kat area alor setar lepas depa perintah...kalau berlesen xtau la nak kata apa..kalau haram xkan tutup sebelah mata mata ja ostat....rakyat sekarang bijak menilai

Anonymous said...

Tak ade pendirian langsung......dap bedehem ckit pun dah ketaq..... hahahaaaaaa....... mengonggggggg....

Anonymous said...

Yang nak laksanakan Kedah, tapi kenapa ajk PAS suruh kaji semula, kata nak laksanakan Islamik , nampak benor dah dibawah telunjuk DAPig. Apa nak jadi dgn PAS sekarang ni. Buat sikit2, tak kan nak perintah negara baru nak buat. Buat dulu di negeri bwh PAS. Buktikan. PAS dah baculkan perjuangan sebenar. Tunduk pd ambiga yg menyokong murtad, sokong anwar yg jelas peliwat dan berzina.

Anonymous said...

Penganut Agama Islam yang bacul, sanggup menjual agama, pada hal PAS yang memerintah di Kedah. Kalau dulu UMNO boleh lakukan, kenapa PAS tak boleh perjuangkan. PAS memang kecut. Baru ada satu DAP diKedah.. DAP boleh menunjuk arah. Di Penang ada satu PAS, tapi tak boleh menunjuk arah, apa lagi untuk melaksanakan hukum Allah...PAS memang takut..pasai melalak atau tidur atas jalan sekat kereta Sultan memang berani.Aduhai PAS sedarlah kamu..apa yang kamu lakukan...

Powered by Blogger.