Jul 15, 2011

HADI AWANG KATA ANWAR JAHIL KIRA PENGUNDI HANTU KAT FACEBOOK!!





Kelakar apabila melihat gelagat Pemimpin Pakatan yang begitu terdesak hendak menumbangkan Perdana Menteri dan memastikan Anwar memegang takhta tersebut. Baru tak baru jugalah, Pakatan telah membuat pengumuman secara terbuka membuka akaun Facebook yang mahukan sokongan agar Najib Razak meletak jawatan sebagai PM dengan serta merta. Bila sudah cecah angka 100 000 (like), punyalah kecoh dok kata inilah suara rakyat yang menolak Najib. Kedebom sana sini tsunami bla3.. Titanic BN karam entah apa2 yang pembangkang merepek. Tapi mereka sebenarnya BODOH bin BAHLUL kot. Tak tengok atau lupa tertengok akaun FB Najib Razak ada lebih dari 787,000 ribu orang yang tekan butang 'like' yang boleh diterjemahkan sebagai 'endorse' kepimpinan Perdana Menteri itu. Ini tsunami apa? Kita tak ada guna bencana2 alam ni. Selalunya bencana alam 2 je. Tak ujian, bala dari Allah. Anwar Ibrahim ada berapa 'pengundi hantu' dalam FB? 320,600 sahaja, tidak sampai separuh dari penyokong Najib di facebook. Itu belum lagi bandingkan dengan bekas Perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad, satu-satunya pemimpin politik di Malaysia yang orang tekan butang 'like' lebih 1.3 juta. Ada 1,341,258 yang sokong Dr Mahathir di facebook, dan antara komen mereka adalah menyokong penuh ketegasan Dr Mahathir ketika menjadi PM dalam bab pemecatan Anwar dan isu-isu berkaitan. So Anwar.. Yang dok sibuk kata sudah 100K, tsunami politik gempa bumi semua. Tak payah PRU13 pun tak apa kot. Guna undi Facebook sudah. BODOH!!






5 comments:

Anonymous said...

patutnya usul ni masuk dlm memorandum bersih haritu. mansuhkan SPR pastu PRU13 ni kira undi guna like kat FB aje. hahah

p.s: merapik betul. kalu dia kata buat duit kat FB <24 jam boleh caya la jugak

Afdzal said...

aku sorang ada... 5 FB account..hahaha!!! bendul betul lah sape yg ckp kena percaya "LIKE" button kat FB... hahahah... anak2 n bini aku.. total akaun dah berbelas....

KontolMu said...

Apa kata Anuar Berahim guna FB untuk pemilihan PKR akan datang? Boleh terima tak? Anuar Berahim nampak bijak tapi bodoh. Yang ketera bijak dia pasa jubur aja. Apa barang Pemimpin macam ni!! Buang masa aja. Lebih baik Anuar Berahim rehat kat Sg. Buluh untuk kini dan selama-lamanya baru aman Malaysia.

usin said...

usaha la tu. asyik2 kantoi je, mana boleh tahan. 'like' dlm akaun fb pun kantoi jugak. lama2 boleh bunuh diri pakcik ni...

anti bohmau said...

dah 8 kali 'mati'. macam kucing, ada 9 nyawa...

sekali kena arsenik
pastu kena hiv
pastu kena sepak karate
kena terajang silambam
kena hentak kepala
kena luku anak harimau
kena siku nasrul haq
kena tumbuk mata...

tapi tak mati2 lagi..lebam la sat..boleh buat satu dunia percaya dia kena dera...

laa ni buat2 sakit balik, pakai pendakap leheaq...cubala guna akai. takkan orang nak percaya lagi cerita dongeng lagu tu???

Powered by Blogger.