Jul 2, 2011

ANWAR TEKAD PASTIKAN MALAYSIA ISYTIHAR DARURAT 9 JULAI INI!!





Berikut merupakan isu sebenar mengenai penahanan 6 org dibawah Ordinan Darurat (Emergency Ordinance) hari ini. Buat pengetahuan rakyat Malaysia, keenam2 pemimpin PKR ini realitinya telah mengancam keselamatan negara dan ianya bukan sekadar berkaitan dengan penganjuran rusuhan BERSIH semata2. Akan tetapi mereka disyaki terlibat dgn kegiatan subversif (communist ideology) melalui pengedaran Risalah menggunakan 'jenama' BERSIH sebagai platform bagi mencetuskan huru hara pada 9 Julai ini. Tahanan selama 60 hari untuk siasatan lanjut adalah releven dan mengikut Perlembagaan. Ternyata Anwar semakin tdesak menggunakan segala pengaruh sedia ada bagi menyelamatkan diri dari terus terperangkap atas perilaku yg beliau lakukan (merujuk Kes Perbicaraan Liwat 2 beliau).



Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

14 comments:

Ular Menyusur Akar said...

Tolong jangan tangkap nuar. Hilang satu crook kat mahkamah kelak.

Anonymous said...

Betul...jangan tangkap Juburi tu....kalau tidak dia tak akan dapat menghadiri sesi di mahkahkamah nanti....kita nak tengok dia di bugilkan nanti....

Anonymous said...

tangkap dan sula je aljubri tu...tak pun rejam je kat dat merdeka....

Anonymous said...

Takpe. Tangkap dia dan teruskan perbicaraan (pembelaan diri) dia di Mahkamah sementara disana.

Anonymous said...

semak la dia ni!!!!!tidak tahu menghargai keamanan yang sedia ada sebab sikap tamak dan gila kuasa...geram je!!!!!

Anonymous said...

aku kasiann juga kat keluarga dia...dan puak yg tabsubb kat dia...ya allah selamatkanlah mereka dari kemurkaanmu..ya allahhhh....bukakanlah pintu hati mereka..ya allahh...amin ya rab.....kerana hampalah aku kena stanby 24jam dancuti di bekukannnn....papagomo tolonggggg......

Anonymous said...

PKR bersekongkol ngan Kominis!!! tak payah tangkap atau tahan lama2... tembak mampos jerr!!! pastu buang kat sungai pembenci2 tuhan tue!!!

whiteorange said...

Kalau tanya pendapat aku,

Potong je PLAY dia, sebab PLAY dia punya pasallah negara jadi huru hara.

Aku percaya kalau PLAY dia kena potong, pasti die gila, dan pengikut dia pun banyak yang gila ...

jadi kalau mereka cakap, mereka buat, mereka makan ,mereka minum, mereka marah, orang akan kata,

"aaahhhh biarlah orang gila ,asal jangn menyusahkan kita sudah."

Maka Tercatatlah dalam buku guiness book of world record Malaysia mempunyai orang paling ramai gila dl dunia.

Advertising Blog said...

apekejadahnye bersih ni,ape yg bersih..klu cara yg bersih serahkan memorandum dgn cara yg bersih la bukan dgn cara membuat rusuhan..x elok la beb dgn negara kita yg aman damai mcm ni kecoh dgn rusuhan.korang nk ke negara kita mcm negara2 yg x aman gadoh sana sini merosakkan negara semata-mata kerana politik !!! duniawi je semua tu akhirat menjawab la masing2..ape yg kurangnye Malaysia berbanding dgn negara lain..anyone can explain???

Anonymous said...

anwar tak layak jadi pemimpin malaysia. ketua sampah masyarakat patut bg pd melaun ni. apa nak kasihankan keluarga dia? keluarga dia dari bini sampai anak2 sama naik melacurkan negara, melacurkan agama, melacurkan bangsa... apa nk kasihan keluarga dan anak2 dia yg kaya raya... bapak mak x kerja pun duit berkoyan? dari mana dapat, hidup mewah di rumah mcm istana. cuba tanya betul2 mp yg lain, kalau mereka tak ada business sendiri, cukup ke duit yg dapat dr jadi mp? cukup ke gaji sebgai mp dan peruntukan kerajaan beri sbg mp? JGN MABUK CKP CUKUPLAH. MMG TAK AKAN CUKUP. so dari mana si nuar bangsat dan keluarga dia ni hidp bermewah sakan pergi oversea tiap bulan naik business class bkn naik econ class... kalau tanya akulah... SEDIKIT PUN AKU TAK KASIHAN DGN SELURUH KELUARGA DIA. Ada dia kasihan dgn keluarga rakyat di malaysia ni yg dulu masa riot 1998 dia bohongi? Ada? Kalau Malaysia ni China nun, dah lama dpt makan peluru... PENDERHAKA!

Anonymous said...

ADVERTISING BLOG:

saya sokong pendapat saudara. apa yg bersih sgt? bukan polis x bg berhimpun... dah suruh buat kat stadium tmpt tertutup gatal nk jgk bwk ke jalan. di saran berfikir tapi otak campak sg klang. apa salahnya kalau hantar saja wakil 2-3 bg la memorandum satu lori... pakat naik 2-3 org satu lori bwk memorandum tu pergi jumpa la agung ke, pm... payah sgt ke? tak susahkan? tak payah nk menyusahkan org lain kan? tuntutan apa sebenarnya... BULLSHIT!... NAK PILIHANRAYA BERSIH MCM MANA LAGI? BILA SATU MALAYSIA PEMBANGKANG MENANG BARU KAMU NK KATA BERSIH LA? bangang tak boleh diajar sungguh... abis kalau skrg mrk ni protest kata pilihanraya b4 this kotor MAKNANYA SEMUA PENGUNDI YG BG BN MENANG TU KOTORLAH? KEPALA BAPAK KAMU LA NUAR. KAMU SEDAR TAK NUA, AMBIGA...MAJORITY SPOKE DURING THAT DAY... TO PICK BN AS THE GOVERNMENT AND SOME SPOKE TO GIVE APPOSITION 5 STATES... DON'T DENY THE VOTERS THAT HAD VOTED FOR BN... bukan 5 negeri yg bg kuasa pd BN... kamu faham tak? ke bangang lagi jadi lawyer pun BODOH! memalukan profession peguam!

Anonymous said...

inila yang dikatakan tun melayu mudah lupa, dialupa dari kecik sampai ke beso, dia lupa dia sekolah kat sekolah mana sampai dia jadi orang no 2 dalam mesia,
dia lupa anak bini dia bernaung di mesia....dia lupa kat depan dan belakang dah dia sapu....

Anonymous said...

Apalaa korang ni ...Anwar sorang punya pasal kecoh satu Malaya...koman betul la

Anonymous said...

Tak pyh kecoh2 Anwar & Assmin sepasang kekasih JinGGAYbook. Bagus dok ada???

Powered by Blogger.