Jun 28, 2011

WARDINA SAFIYYAH NAFI SOKONG RUSUHAN BERSIH!!





Melayu CinDia ada terbaca beberapa buah Portal yang melaporkan kenyataan media mengenai spekulasi mengenai penglibatan Pelakon dan Pengacara, Wardina Safiyyah dalam Program2 anjuran Pembangkang. Malah dikatakan Wardina membuat kenyataan menyokong Rusuhan BERSIH pada 9 Julai ini. Beliau hari ini telah membuat penafian sekeras2 nya atas semua dakwaan tersebut malah berasa amat kecewa dengan spekulasi yang cuba untuk menjatuhkan krelibiliti beliau sebagai artis. Beliau akan membuat Sidang Akhbar Khas bagi membersihkan namanya daripada terlibat dalam apa yang beliau sebut Perhimpunan Haram BERSIH. Melayu CinDia sebenarnya antara ribuan peminat Wardina. Minat Melayu CinDia terhadap bakat lakonan beliau sejak kemunculan pertamanya di dalam sebuah drama di NTV7 yang digandingkan bersama Sarimah Ibrahim. Masa tu, Wardina masih tidak mengenakan tudung. Kemudian, bakat bidang pengacaraan beliau juga begitu baik sekali dalam sebuah rancangan Carta Muzik pada awal kemunculan di tahun yang sama. Bakat beliau kian terserlah menerusi rancangan Sitkom Spanar Jaya. Harapan Melayu CinDia, Wardina berkata yang benar. Itu sahaja.




18 comments:

Firdaus Shahnaz said...

Haha, bias wey! kalau orang lain kau dah tak bg chance. aku pun minat dia jugak *air mata menitis*

whiteorange said...

Dah mula terasa bahangnya !!!!!

kluangman said...

jangan terpedaya dengan air mata wanita.

Kot tersa periuk nasi dah berpasir kot baru nak buat penafian, yang galak bergaul tu untuk apa? buat apa? cari apa? kejar apa?

Anonymous said...

dh terasa income makin kurang sbb buat keje bodo mule le sedor trsalah lgkah...gamaknye kalo betoile kononnye kerajaan akan tumbang,,die ler artis pertama bgtau yg die sokong pmbgkang,,kenai sgt dh org mcm ni...

Anonymous said...

Selalu macam tulah. Mula2 nafi tapi bergaul juga dan terima jemputan. Lepas tu senyap. Tahu2 dah jadi promoter macam bob lokman. Siap salahkan kerajaan lagi sebab anak dia tak pandai georgrafi dari kacamata islam.

Aku tak faham lah. Bila dia dah tahu dia dalam majlis politik, nape tak minta diri pulang. Ni siap makan2, borak2 dan buat ucapan. Kalau wakil rakyat tu aku fahamlah. Walau berbeza parti tapi kena juga buat keje untuk rakyat dalam majlis perasmian dan sebagainya.

Anonymous said...

KALAU DIA BUKAN ARTIS DAN KERJA DGN TV3 YG SLALOO KENA BANTAI DGN PEMBANGKANG TUE KITAORG PUN XKISAH...BOLEH DI PASANGKAN DGN BOB LOKMAN :)

Anonymous said...

Tak payah nafi Wahai Pn.Wardina. Nasi dah jadi taik. Perhimpunan untuk dengan ceramah " U-Turn" dgn Azmin Ali dulu cuba You nafikan yang You tak hadir. Dengan manusia You boleh kelentong. Dengan Allah You jangan kelentong tau....

Anonymous said...

Betul.... pasangan terbaik bagi Tuan Guru Bob Lokman ialah :

Wardina Safiyyah

Anonymous said...

penyokong pariah ambiga jgk nie

Anonymous said...

Telah terdedah tembelang Wardina sebenarnya. Sudah terang lagi bersuluh. Bimbang jgk kalau-kalau TV 3 yang terima nasib kalau terus guna khidmat wardina. Cakap berdegar-degar, tahi ayam penuh digelegar.

Anonymous said...

kalau ye pun kau nk sokong pembangkang, kau diam2 sendiri sudah la. mmg itu hak kau la. tp sbg selebriti yg MAKAN GAJI DGN TV3 yg kau tau menyokong kerajaan, dlm masa kau mkn gaji, diberi ruang cari rezeki, tempa nama... then kau buat perangai mcm ni... kau rasa rezeki yg kau dpt dr TV3 tu kau rasa berkat ke? kau bg makan anak2. sudahlah wardina... kami bukan x tau sape kau la. jgn galak sgt nk saman la nk melenting la... jgn nanti makin byk keluar bukti nyata sape kau la. why not kau berhenti dr mkn gaji dgn tv3 tu dan bergiat cergas dlm politik... ini apa jenis manusia ni, habuan tibai, lidah mengeji... perbuatan tak menghalalkan cara tau.

skrg bila dh panas punggung baru sibuk nk deny? sebenarnya org dah lama perhatikan kamu wardina. dlm blog, dlm statement, dlm aktiviti... don't ever think that you are invisible. ckp apa, buat apa org tak tahu... hidup kamu pernah bergelumang dgn org2 media so jgn lupa tu. ada masa kwn2 media ni blh pandang sebelah mata tp kalau dh sampai tahap x sedar diri, mereka pun menyampah. x payah la nk ckp nk berehat sekejap dr mengacara... why not berhenti terus... jgn jadi bacul.

Anonymous said...

memang sengaja cari nahas!lain kali kalau kita benar2 jujur bekerja dgn tuan kita TV3 nak terima undangan berceramah di luar anjuran kerajaan negeri yg semua tahu la ni programnya tak lain bermotifkan politik sebab negeri pembangkang!...minta kebenaranlah sama boss dulu n jangan setuju kerana kita selebriti amat mudah dimanipulasi pihak tertentu untk meraih pengaruh!

Anonymous said...

Ana bangga dgn beberapa selebriti terkenal kita yg tetap setia dgn kerajaan spt Tan Sri Jins, Norman KRU, Datuk Yusuf,Datuk Siti,Mamat Kalid,Ac Mizal dan ramai lagi n mereka ini merupakan selebriti yg amat berjaya serta dikagumi...mereka juga sering memberi ceramah merata pelusuk tanahair membantu kerajaan membangunkan negara!

Anonymous said...

Ana bangga dgn beberapa selebriti terkenal kita yg tetap setia dgn kerajaan spt Tan Sri Jins, Norman KRU, Datuk Yusuf,Datuk Siti,Mamat Kalid,Ac Mizal dan ramai lagi n mereka ini merupakan selebriti yg amat berjaya serta dikagumi...mereka juga sering memberi ceramah merata pelusuk tanahair membantu kerajaan membangunkan negara!

Anonymous said...

tengok gaya percakapan dia kat tv3 pon dah tahu pro pembangkang cuma masih kontrol sebab cari makan. kalau dah tak laku nanti seperti ada sorang pelawak tua.. baru cari makan bagi ceramah.. ceramah pulak kena ada fitnah dan mengumpat orang..baru laku.. nak bagi ceramah yang membina tak reti pulak..yang boleh cerita temberang..

Anonymous said...

Harap TV3 dapat bersihkan dari orang seperti Wardina ini. Kalau dan nak support pembangkang (PASik atau PKRock atau DAPig) tunjukkan aje lah tak payah nafi dalam malu-malu. Dah lama kami teliti cara kamu bercakap dan jawapan dan reaksi kamu pada soalab spontan.

Kepada TV3 fikir-fikirkan lah hal ini. Jangan sampai kami adakan kempen boikot MHI yang dihost oleh Wardinah nanti.

geramsungguh said...

TV3 must take further action... Maybe Bloggers perlu spin issue TV3 perlu ambil tindakan keras terhadap pengacara MHI ini.

Anonymous said...

wadina tak sadar di untung.orang bagi makan kat dia, digigit pula tangan org yg memberi. LETAK JAWATAN TERUS, tak usah bekerja dibawah orang umno....pergi mampus..

Powered by Blogger.