Jun 9, 2011

PILIHANRAYA MASJID.. DAKWAH 'UMAR ABDUL AZIZ' VERSI DAP HINA PAS!!

'Dakwah' Islam Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng terhadap umat Islam di Negeri pemerintahan beliau dilihat semakin laris. Kelihatan Guan Eng tidak perlu lagi merujuk kepada mana2 golongan Ulama' bertauliah untuk membuat sebarang keputusan terhadap isu Islam di Negeri tersebut. Guan Eng juga tidak lagi memerlukan PAS sebagai suara yang mewakili keputusan mengenai hal ehwal Agama di Penang. Apatah lagi Timb. Ketua Menteri 'Islam' beliau, Dr. Mansor yang dilihat berperangai seperti orang Kafir juga. Guan Eng semakin berani menggunakan kuasa yang ada untuk membuat keputusan tanpa batasan dan sensitiviti Agama. Ternyata suara 'Umar Ibn. Abdul Aziz' versi DAP mula menyerlah. Mukadimah pemerintahan Guan Eng hanya mainan bagi mengaburi minda masyarakat Islam di Penang. Politik dilihat meresap dalam minda Guan Eng sehinggakan diadakan Pilihanraya bagi memilih jawatankuasa Masjid. Tiada lagi rujukan Sistem Majlis Syura yang diamalkan dalam Islam dalam perlantikan Ketua Pengurusan Rumah Allah itu. Adakah Guan Eng cuba hendak mengatakan bahawa Sistem Syura itu karut semata2. Walhal Majlis Syura ini dibarisi golongan yang mendapat pendidikan Agama dan Ulama bertauliah. Mana kuasa Ketua Jabatan Agama Islam Pulau Pinang? Atau Guan Eng turut mengambilalih kuasa tersebut? Jangan pandai2 berurusan soal Agama Islam jika diri sendiri pun bukan beragama Islam. Apa perasaan Agama Buddha misalnya, jika urusan Kuil diambilalih oleh seorang Pemimpin Islam termasuklah dalam meletakkan jawatankuasa Kuil tersebut? Tapi ianya tidak berlaku. Maknanya, Guan Eng ini cuba mendapatkan pengaruh sehingga ke akar umbi. Masjid sendiri dijadikan medan Politik. Ikut cara PAS lah ni. Tapi ini juga mencabar PAS Penang. Takpa, Umar Abdul Aziz di Penang ini hebat. Tak perlu risau. Telusnya 'Umar Abdul Aziz' di Penang ini sehinggakan tak mampu menandingi Ulama' tersohor di Penang. Biaq pi la... Tak payah dok kalott... Ikut ja.

4 comments:

Anonymous said...

PAS dah jadi parti gila babi- DAPig

Adi Kencana said...

PAS ikut je telunjuk DAP. Bukan berani nak bantah pun.

Nurul Izzah habis modal di Lembah Pantai? Baca di sini!

http://apakecoh2.blogspot.com/

Anonymous said...

spin spin

Dulu semejid d penang yg jadi nazir dgn ajk jenis selalu tak mai surau, mesjid, tau tau dia jadi ajk, lani kami di bagi hak untk nak pilih yg selalu mai.

hampa yg kat luaq tu jgn la kacau.

ajai62 said...

Assalam bro

Masalahnya ulama PAS, sendiri lantik diri sendiri jadi ulama itu pasal DAP pun tak perlukan nasihat dari mereka... Itu pun tak sedar diri kena kutuk dengan DAP...hehehee

Powered by Blogger.