Jun 27, 2011

NIK AZIZ KATA PANDANGAN KOMUNIS DITERIMA ISLAM!!?

Agak malu apabila PAS kini semakin taksub mahukan kuasa sehingga sanggup mempertahankan Parti Sosialis Malaysia yang secara jelas membawa pendekatan yang bertentangan dengan prinsip pentadbiran Islam. Dahulu menjelang Pilihan Raya 11 iaitu pada tahun 2004 Nik Aziz sendiri menolak penerimaan Dr. Syed Husin Ali untuk bertanding di kerusi Parlimen Kota Bharu kerana bekas Presiden Parti Rakyat Malaysia (PRM) itu membawa fahaman sosialis yang tidak diterima dalam sebuah pentadbiran Islam. Namun kini semuanya dusta semata2. PAS sanggup menerima pandangan sosialis malah komunis hanya mahukan kuasa yang akan mencabul perjuangan PAS itu sendiri. Namun PAS memang hanya menggunakan Islam sebagai senjata kuasa semata2. Fikir dan Renung. Kenapa PAS menolak UMNO? Kononnya UMNO menolak Islam. Tolak Pentadbiran Hukum Islam. Rasuah. Kenapa pula PAS sanggup bekerjasama dengan Ambiga yang pernah mempertahankan golongan murtad? Mana lebih teruk? Ini semuanya politik semata2. Jangan cuba kelirukan rakyat. Kelak rakyat memberontak dengan mainan politik murahan kamu.

6 comments:

hitman said...

Nik najis ni kan dah mengaku, dia bukan org melayu. jadi cakap pun berbelit2 macam hindu.

Anonymous said...

NIK AJIS...BACA LAH PERKEMBANGAN ISLAM DIRUSSIA DAN CHINA ERA KOMUNIS...BARU CAKAP...

Anonymous said...

bosan.....

Anonymous said...

orang tua ni cetek pengetahuannya. Dia tak tahu doktrin kominisma dan siapa kominis tu. Gi tengok kat korea utara kalau nak hak kominis.

kluangman said...

Dalam politik, kata kata nik aziz bolehlah dianggap sebagai 'bahan lawak' yang ditunggu-tunggu untuk menghibur para politikus yang memrahkan otak. tukang karut, kaki merapu, semua boleh, macam-macam ada memang ada pada nik aziz - ulama politik.

Kalau nak tengok buruk perangainya, panas barannya, hangin satu badannya, meracaunya - rampas sahaja Kelantan dari PAS - lihat fatwa busuk apa pula yang keluar dari mulutnya.

Wanredone said...

fatwa nik ajis: ISLAM ITU KOMUNIS, KOMUNIS ITU ISLAM, BABI KALU DISEMBELIH NIK AJIS PUN BOLEH DIMAKAN ORG ISLAM...

Powered by Blogger.