Jun 10, 2011

MAT SABU KATA GUAN ENG LEBIH BERIMAN DARI NIK AZIZ!!?

TIMBALAN PRESIDEN PAS, Mat Sabu telah menunjukkan sikap bongkak beliau dengan menjulang kepimpinan Lim Guan Eng di Penang yang merupakan antara yang terbaik setakat ini. Malah, Mat Sabu mengatakan Kelantan sendiri yang telah memerintah lebih dari 20 tahun masih tidak menunjukkan sebarang prestasi sepanjang pemerintahannya. Mat Sabu amat kagum dengan seorang Pemimpin seperti Guan Eng yang katanya akan lebih memberi keamanan dan pembelaan terhadap Umat Islam di Malaysia kerana bersikap terbuka dan tidak mengamalkan politik Wang. Mat Sabu turut tidak menafikan, Pemimpin PAS sendiri ada yang mengamalkan politik wang yang menjadi punca PAS tidak maju ke hadapan sehingga hari ini. Kritikan Mat Sabu ini bakal mencetuskan kontroversi di kalangan Pemimpin peringkat akar umbi PAS malah dilihat seolah membalas dendam akibat tindakan PAS Kelantan yang membuang terus Mat Sabu dari terus bertanding di Parlimen Kubang Kerian pada PRU10 iaitu pada tahun 1999. Iannya berpunca daripada skandal khalwat beliau yang telah memalukan Pemerintahan Nik Aziz. Mat SABU mendakwa Guan Eng telah membuktikan kepimpinan Islam sebenar bercirikan Umar Ibnu Abdul Aziz dan beliau juga yakin, keikhlasan Guan Eng mampu menaikkan nama beliau setaraf dengan Pemimpin2 Islam yang lain.
5 comments:

Unknown said...

Salam, salam perjuangan. Haha..suara baru dari Tim. Presiden Pas dan juga 'Fatwa' baru dari Mat Sabun....:)

Jeepers Creepers said...

haa eloklah berpecah terus pas ni..satu pro dap, satu pro ulama, satu lagi pulak pro anwar..lebih dahsyat perpecahan pas hehehehe.

Jijan Mali.... said...

Setiap undi kepada PKR dan PAS adalah undi kepada DAP.
Beringatlah sebelum anda membuang undi diPRU 13 ini nanti!!!!

ainuddin yushar said...

tu kata2 nak bodek guang eng la dok bagi gaji kat dia. kena la upkan bos baru boleh jadi ceo state company lagi huahua no class punya ini orang macam mana puak pas ni boleh pilih dia kat mana yang kualitinya pun tak tau nak kata akademik hancus ulamak tak juga so pas pikir sendiri la

Anonymous said...

Siapa Abdullah Bin Ubai dalam PAS ?

Powered by Blogger.