Jun 6, 2011

MAT SABU GELAR HARUN DIN LANGAU.. SAMPAH POLITIK PAS!!?

MAT SABU sebagai Timbalan Presiden PAS bakal menjenamakan semula identiti Parti. Mat Sabu akan membuang kesemua anasir2 luar yang cuba menggelar PAS dengan pelbagai andaian seperti Pro Erdogan dan Pro Ulama'. Kesemua itu bakal dibuang terus dari kepimpinan Parti. Mat Sabu juga paling pantang apabila ada 2 3 kerat Pemimpin PAS yang cuba menganggu gugat agenda yang beliau terapkan di dalam PAS. Harun Din antara Pemimpin yang bakal dicantas Mat Sabu. Pada pandangan beliau, Harun Din adalah pemimpin yang bertanggungjawab membawa Anwar ke dalam kancah politik Pembangkang. Harun Din juga telah mempengaruhi Pemimpin2 PAS untuk membela nasib Anwar 1 ketika dahulu. Kini walaupun Harun Din telah kecewa dengan Anwar, kenyataan2 Timbalan Mursyidul Am PAS dilihat Mat Sabu seperti langau. Mat Sabu bakal memberi amaran kepada Harun Din agar menutup mulut serta merta dan tidak cuba membuat sebarang kenyataan selepas ini jika mahu terus bertahan di dalam Kepimpinan PAS. Harun Din sebelum ini membuat kenyataan melalui akhbar musuh PAKATAN iaitu Utusan Malaysia, mendesak agar gandingan Hadi Awang dan Harun Din dikekalkan. Kemudian Harun Din juga telah menafikan kenyataan yang mengatakan beliau mengisytiharkan haram membaca akhbar tersebut. Kenyataan2 yang mengelirukan ini merimaskan Mat Sabu untuk melaksanakan agenda tersembunyi beliau. Malah beberapa rakan Mat Sabu mendakwa beliau pernah menggelar Harun Din sebagai 'Ular dalam Semak' kerana membela Al Juburi 1 ketika dahulu. Mat Sabu dilihat bodoh, akan tetapi politik beliau agak lincah dan ekstrim.
7 comments:

Mohd said...

Lim Kit Siang dah bersuara yg rakyatyg tidak puas hati dgn Kerajaan akan berkumpul macam di Tahir Square di Mesir baru2 ini.
Kita semua tahu yg Mat Sabu adalah seorang pakar membuat demonstrasi. Disebabkan Mat Sabu berhutang budi kpd Lim Guan Eng dan DAP Penang, maka DAP akan membiayai dan mengarahkan Mat Sabu utk mengumpulkan lebai2 PAS beramai2 dan membuat rusuhan.
Kaum Melayu sedang dibuai mimpi2 indah dgn asyiknya menonton video seks Anwar dari 4 sudut dan mengkagumi saiz torpedonya.
Sedarkah anda bhw Armada Amerika berada hampir saja dekat Singapura kononnya utk latihan perang?
Bila rusuhan berlaku diantara tentera Kerajaan dan puak2 perusuh, tentera Amerika akan masuk campur dgn membantu puak perusuh spt yg berlaku di negara2 Arab baru2 ini.
Kaum Cina DAP akan membiayai perusuh2 dan melihat dari jauh sahaja.
Inilah cara yg paling sesuai utk Cina DAP menguasai politik Malaysia.
Melayu mudah lupa ...........

Anonymous said...

Tindakan Harun Din membela Anwar pada masa lalu adalah kesilapannya lantaran begitu bijak Anwar berlakun sebagai mangsa kezaliman dan pandai menyembunyikan wajahnya sebenar. Memang ramai yang tertipu. Mat Sabu pula, dari awal mengetahui wajah Anwar sebenar, tetapi apabila menjadi Timbalan telah menukar pendirian untuk tidak menyerang Anwar semata-mata kerana Anwar tidak lagi berada dalam UMNO. Apakah Mat Sabu ada pendirian tentang kebenaran atau cuma ada pendirian lalang untuk tujuan politik. Walau apapun, Mat Sabu harus hormat pada Harun Din atas dasar umur dan ilmu. Berbanding Mat Sabu, Harun Din bersih dari sebarang fitnah dan skandal.

Anonymous said...

Hari demi hari, berlalu maka tiba lah kesuatu episod dimana pas yang selama ini diterajui oleh kepimpinan yang sedikit sebanyak ada pengetahuan yang boleh diguna pakai untuk memikat golongan pengundi melayu uengundi untuk mengundi parti yang mereka anuti.
Walaupun yang sadikit pengetahuan agama yang dimiliki oleh mereka, namun sadikit sebanyak menjadi pendinding kepada mereka untuk pergi lebih jauh merosakkan islam yang suci dengan berbagi fatwa yang dicipta untuk kepentingan politik mereka.
Sudah tiba masanya pas akan diterajui oleh mereka yang jahil dalam agama termasuk kaki maksiat dan bertaraf fasik malah ada yang sampai tahap munafik.
Sama-samalah kita saksikan tarian mereka seterusnya.
Untuk mereka didalam UMNO sila betulkan saf dan rapat-rapatkan moga-moga dengan perubahan ini akan memberi satu impak amat besar yang akam menguntungkan BN.
Selepas ini segala tuduhan yang dilemparkan kepada UMNO akan terkena keatas mereka kembali....

Anonymous said...

tak payah lah ko nak mengada-adakan cerita yg x ada...mereka berdua tu lebih faham tentang perjuangan islam

Anonymous said...

pas parti politik...bkn agama...politik..politik...sedarlah meLAYU...jgn extream...bersederhana...

Anonymous said...

Mat sabu bukan nampak bodoh tp mmg realitinya dia BODOH

Anonymous said...

MAT SABUNNNNNN!!!!!!!!!!!!!!!

Powered by Blogger.