Jun 7, 2011

JAWATAN PM.. ANWAR KATA HADI AWANG MUKA BEBAL!!?

Kelihatan kenyataan Menteri Di Jabatan Perdana Menteri benar2 membuat Hadi Awang menggelabah seolah2 pelan tersebut yang juga pernah Melayu CinDia jangkakan benar2 berlaku. Hadi Awang secara drastik terus membalas kenyataan yang disampaikan oleh Menteri yang dianggap beliau tidak layak menjadi pesaing beliau dalam politik. Jika benar ianya tidak berlaku, Hadi Awang tidak akan sesekali melayan spekulasi2 yang menimpa beliau. Namun isu yang dibongkar Nazri Aziz benar2 membuat Hadi Awang panik. Malah apa yang dilakukan beliau telah menjelaskan 1 bukti jelas buat Anwar Ibrahim. Mungkin ianya berlaku setelah Hadi Awang semakin tertekan dengan masalah moral Anwar dan ugutan demi ugutan dari orang2 kanan Anwar agar membuat kenyataan mempertahankan Ketua Pembangkang tersebut. Hadi Awang, kamu berpendidikan Agama. Dan kamu juga digelar Tuan Guru di kalangan pengikut2 mu. Jangan sesekali merosakkan imej kamu dek kerana status politik. Jangan rosakkan imej Agamamu semata2 terlalu taksub mengatur strategi politik merampas kuasa dari seorang insan yang kamu sendiri bersetuju untuk bekerjasama. Jangan kamu menjatuhkan air muka kamu dek kerana perlakuan kamu sendiri. Kerajaan Perpaduan yang dicetuskan oleh kamu dan rakan2 kamu telah dihentikan serta merta oleh barisan kepimpinan baru PAS hanya semata2 janji Perdana Menteri yang diberikan. Ingat, Nazri Aziz bukan Pemimpin Politik yang bijak dalam melakukan spekulasi. Beliau hanya berlandaskan fakta dan bukti. Masih belum terlambat Hadi Awang untuk tarik semula segala strategi kamu sebelum kamu menjadi punca besar PAS jauh ke belakang, jauh dari sudut maruah parti dan jauh menyimpang dari dasar perjuangan PAS.
8 comments:

Anonymous said...

betullah apa yg dia kata...hj hadi
tidak mengidam menjadi PM...

kerna betapa besar pengorbanannya
membakul sampahkan "islamic state"
diperjuangkan bertahun-tahun lamanya..

maka selayaknya dia menjadi menteri
kebajikan...seperti mana dia telah
declare slogan negara kebajikan..

jadi selayaknya title Presiden PAS..menjadi Menteri Kebajikan Dan Kesejahteraan Rakyat
jika diujudkan nanti.

serenity9260 said...

Aih,camtu plak Anwar cakap?

Ni best bro!!!
Playstation Vita,Versi Terbaru Dalam Siri PSP

Anonymous said...

..kita semua sedia maklum siapa itu Nazri Aziz..kadang2 mulutnya sangat celupar dan menyakitkan hati tetapi sebagai seorang loyer beliau bercakap berasaskan kepada fakta-fakta. Lainlah kalau percakapan ULARMAK POLITIK, walau pun tahu hukum hakam tetapi dia guna hujah-hujah agama untuk kepentingan politik...60 tahun dok jaja Negara Islam hingga sanggup mengkafirkan sesama Islam, tiba-tiba bila Cina DAP sanggup bagi peluang sepenggal jadi Perdana Menteri, dia terus pusing ayat-ayat Quraan bagi menyokong tindakannya meninggalkan perjuangannya seumur hidupnya itu..ayat-ayat Quraan dijual murah-murah untuk dapat habuan kedunian yg singkat ..

..pelik juga Hj Hadi telah lupa fatwa sendiri (Fatwa Hj Hadi) kerana cita-cita nak jai PM....

Ayah Pin

AJAI62 said...

Assalam Bro

Cita-cita tu ada, sebab tu tak nak bergabung dengan UMNO sebab tak boleh jadi PM... kalau Anwar ke dalam.. besar kemaluan dia akan jadi PM tu pun kalau tak tahu malu...hehehee... Kalau depa menang PRU bolehlah ceceter...

ROSAFID said...

Saya kata!60 tahun berjuang untuk Negara Islam.Yang mati dan bermati matian memperjuangkan nya, kalau dia orang tahu apa dah jadi sekarang dengan PAS, terbalik balik, tergulung gulung dalam kubur masing2 agak nya. Perjuangan yang mereka anggap "suci" telah dicemar dan di bakulsampahkan olih pemimpin yang tiada arah. Sanggup jilat kaki kafir laknat asalkan dapat menkimati kuasa di dunia.Saya pasti Anuar Aljuburi, Lim Kit Siang cina kristian sial kepala kominis dan Karpal kaki POOOOsing ketawa berdekah dekah melihat gelagat orang yang begelar ulamak dan tok guru bolih di caturkan dan dipermain main kan dengan sewenang2nya.Sungguh murah dan rendah prinsip hidup manusia yang bernama Hadi Awang. Wallahu'alam. Wassalam.

Dulu PAS said...

PAS skrg betul2 dah lain demi kerjasama dgn DAP. Percayalah Melayu takkan undi PAS dan Cina belum tentu lagi kalau sikap begini diteruskan.

Anonymous said...

Jangan..tak ingat dan jangan lupa...

Disebuah negeri ternama Nulaka...harga barang tak akan naik naik lagi.Minyak panas dan api diberi beri tanpa minta..Daging olang masih segar rakyat/penyokongnya bersantap..
Alang kah terkejut mereka dgn kehebatan pemimpin dan pemandu mereka agungkan dan pilih..

Presiden nya Aziz nik haji
Pm nya...Hadi abdul haji
menteri: Ibrahim Nuar & geng
Timb. : sbu mat & geng
Menteri Perdagangan: Kit Siang & geng.( senang nak kumpul wang terbakar)

Pada yg tak terlibat... tak payah ambil kisah... mereka ni dah lama tahu daaa arah meraka...sendiri tanya iman sendiri...jawabnya tak bolih tipuuu ler.

Jijan Mali.... said...

Undi untuk PAS & PKR adalah undi untuk DAP, parti cauvinist bangsa cina yang berselindung
disebalik selogan 'Malaysian Malaysia' dan 'Negara Kebajikan'. Jangan beri undi kita yang berharga ini kepada parti2'keldaian' DAP ini.

Powered by Blogger.