Jun 13, 2011

GUGUR DI TERENGGANU.. ANWAR KATA HARUN TAIB ULAMA' BODOH!!?

Agak memeranjatkan apabila bukan Hasan Ali sahaja digugurkan untuk terus menerajui jawatan No. 1 di Selangor, bahkan Ketua Dewan Ulama' PAS Pusat, Ustaz Harun Taib turut dicantas bagi meneruskan dakwah melalui platform Pesuruhjaya PAS Terengganu. Dikatakan Harun Taib sebelum ini telah banyak membantah beberapa strategi dan perlaksanaan Kempen PAS yang dilihat mengenepikan pandangan Dewan Ulama'. Malah beliau juga mendakwa ada beberapa kenyataan yang dikritik hebat beliau tidak disiarkan di dalam mana2 akhbar lidah rasmi PAS, Harakahdaily walaupun telah ditemubual. Anwar Ibrahim juga tidak gemar dengan kepimpinan Harun Taib yang disyaki cuba menghalang pengaruh beliau di dalam PAS. Adakah ini menggambarkan PAS semakin ekstrim merealisasikan sasaran merampas kuasa Pemerintahan Kerajaan Pusat dengan sanggup melakukan apa sahaja yang bertentangan dengan dasar parti tanpa rujukan Dewan Ulama'. Politik Wang yang dikatakan semakin menebal diamalkan beberapa Pemimpin PAS telah menyebabkan Harun Taib mahu menegur dan mengambil tindakan. Strategi PAS dilihat bakal membunuh parti tersebut.
5 comments:

ajai62 said...

Assalam bro

Biasalah kalau orang yang suka menyatakan yang hak dan benar akan tersingkir sama ada mereka suka atau tidak.. Siapa kata pemimpin atasan PAS boleh menerima segala teguran ahli parti... Keadilan konon... Inilah cara PAS menjatuhkan airmuka orang Islam.... Kalau ulama pun disingkir... PAS tinggal apa?????

Anonymous said...

PAS tinggal HAMPAS (Harap Anda Mempercayai Parti Ada Sandiwara)

Wake UP! said...

Harun Taib? Dia ka yang kata PAS itu syiah?

Anonymous said...

rupa2nya dalam pas pis pus pung kena tapis jugak statement yang ulamak diaorang buat..kalau tak sesuai dengan keinginan tuk guru nik aziz maka tak boleh masuk dalam harakah..kah..kah..aku ingat harakah tu telus..rupanya haram jadah..malam ni jugak aku keluar pas

kluangman said...

Hadi Awang adalah Presiden Boneka.

Powered by Blogger.