May 15, 2011

VIDEO SEKS..PAS SELANGOR FATWA HARAM SERTAI SOLAT HAJAT ANWAR!!?

Malam tadi Melayu CinDia dikhabarkan selagi lagi pihak PKR telah menganjurkan Majlis Solat Hajat mengenai pembongkaran terbaru yang sedang Anwar hadapi iaitu RakamanVideo Seks bersama seorang wanita China. Majlis yang diadakan di Stadium Selayang, Selangor itu turut mengundang Ulama' dari Syria bagi mengimamkan solat tersebut. Mungkin setelah Yusof Al Qardhawi semakin was2 dengan perilaku akhlak Anwar, dipergunakan pula Ulama' ini melalui sebuah NGO yang pernah Anwar khianati iaitu ABIM. Namun, 1 perkara yang memusykilkan Melayu CinDia, di mana maklumat yang diperolehi tiada seorang pun wakil PAS turun ke Majlis tersebut. Baik dari pimpinan Negeri mahupun pimpinan Pusat. Tiada Hadi Awang dan Nik Aziz seperti yang terpampang pada banner sebelum Majlis berlangsung. Jika ada sekalipun hanya melibatkan sebilangan kecil pimpinan PAS Kawasan Sri Gombak. Lebih mengejutkan lagi apabila kelibat Puak2 PAS Pro Erdogan juga tidak kelihatan. Dikatakan ada beberapa kumpulan Penyokong PAS yang pada mulanya hadir teragak2 untuk menyertai Majlis tersebut lalu beredar pulang sebelum Majlis bermula. Tidak kurang juga ada yang berang dengan pihak penganjur seolah2 ditipu kerana apa yang dimaklumkan seperti yang tertera di banner beberapa Pimpinan Tertinggi PAS Pusat akan turut hadir pada Majlis tersebut.
Malah pihak penganjur sendiri tidak memberi sebarang kenyataan mengenai ketidakhadiran beberapa Pemimpin PAS seperti yang dijanjikan iaitu Nik Aziz Nik Mat dan Hadi Awang. Ini memusykilkan ramai di kalangan mereka yang hadir.

Menurut sumber dalaman PAS Selangor, mereka telah membuat kata putus untuk tidak lagi mengambil bahagian mahupun campurtangan dalam apa jua perkara yang berkaitan dengan 2 kes yang sedang Anwar hadapi iaitu Kes Liwat dan Rakaman Video Seks. PAS Selangor mengambil keputusan menyerahkan dan menunggu laporan penuh dari terhadap pihak polis berkenaan kes Video Seks tersebut. Malah, salah seorang dari kalangan mereka juga mengakui, pembelaan terhadap Anwar secara melampau bukan sahaja dianggap kurang tepat malah akan memberi kesan terhadap Pemilihan Jawatankuasa Tertinggi parti pada Jun ini.

Namun, pendirian tersebut hanya melibatkan persetujuan muktamat di peringkat PAS Negeri Selangor. Mereka tidak mengetahui akan ketidakhadiran beberapa Pimpinan PAS Peringkat Pusat apatah lagi dari kalangan Pro Erdogan. Mungkin masing2 sedang menjaga momentum bagi memastikan kekuatan masing2 kian kukuh sebelum berhadapan dengan Pemilihan Parti. Ini membawa maksud, PAS secara dasarnya mengakui, mereka mula rasa ragu2 dengan status moral dan akhlak Ketua Pembangkang tersebut.


7 comments:

Anonymous said...

Buatlah Solat Istikharah dulu...
Mohon pada Allah swt minta jawapan
yang jelas, siapa penZina itu.

Lepastu barulah buat Solat Hajat.

Tapi PAS kan ramai Ulamak yg Kasyaf.
Mengapa belum lagi dapat isyarat
jelas.

Nantikanlah jawapan kepada issue ini
dengan penuh kesabaran. Allah swt
akan membukanya satu persatu
permohonan para-para Solihin dan
Mokhsinin. Aminn...

Anonymous said...

Mana ada ulamak PAS yang kasyaf. kalau ada, manakan mungkin mereka terus diperkuda oleh anwar dan dap.

Matt said...

azmin akan buat apa saje untuk politik.nuar saje saje mempengaruhi massa.itulah mereka. demi politik . demi nafsi. demi kularga. demi kroni. demi ape ape ajelah .

Anonymous said...

Ulamak khasaf dalam PAS yakde. Yang ada ulamak babuk dan wali selipar.
celaka ! celaka ! celaka !

nazir said...

Azmin mmg besungguh2 untuk pertahan NUAR SUNDAL sbb:-

1. Azmin dijanjikan untuk menjadi perdana menteri 1 dan DAP perdana menteri 2 serta PAS hanya menjadi tukang doa semoga jadi kenyatan.

2. Menjadikan NUAR SUNDAl sebagai org No 1 iaitu Presidet Of Malaysia.

3. Bila jadi President Of Malaysia pengaruh NUAR SUNDAL cukup besar setanding President USA.

4. PAS akan mengurus halehwal ugama dan org yg paling pengaruh dlm ugama masa tu ialah SI AJIS tu lahh...

5. Jika jadi kenyatan Malaysia akan jadi negara Islam yang tidak mementing ajaran Islam...

6. Model Islam masa itu akan ditiru dari negara jiran iaitu... SINGAPure...

7. Masa itu kaum yang akan paling kuat dan mendapat peruntukan dlm budget adalah GAY dan lesbian....

Pikir pikir lahh broooo

Anonymous said...

Lebih baik buat solat hajat kesejahteraan dan keselamatan Rakyat Palastin yang tertindas oleh satu bangsa paling lakhnat serta hina di muka bumi ini daripada buang masa buat solat hajat untuk insan yang mengamalkan sex songsang dan bebas.

Semakin jauh hati aku dengan parti PAS

Anonymous said...

Sebenarnya pemimpin PAS dah sedia maklum akan tingkah-laku Anwar sejak dulu2 lg tp sengaja buat2 tak tahu demi politik. Mereka pun tahu tak boleh campur dengan majlis yg dibuat PKR tu...

Powered by Blogger.