May 30, 2011

VIDEO SEKS MAKIN 'LAKU'.. GPMS TAMPIL BELA ANWAR!!?

Melayu CinDia agak terkejut dengan beberapa sumber dalaman GPMS yang mendakwa Anwar sedang berusaha sedaya upaya bagi memujuk NGO Melayu ini sebagai Kambing Hitam bagi menyokong misi beliau. Anwar yang kini terpaksa berhadapan dengan PERKASA pimpinan bekas rakan ISA beliau, Ibrahim Ali telah sekian lama memulakan agenda tersebut. Anwar didakwa masih berusaha untuk menawan GPMS setelah bekas Presiden, Datuk Seri Reezal Merican meletak jawatan dan menyerahkan kepada Presiden baru, Jais Abdul Karim. Anwar amat memerlukan sebuah NGO Melayu yang akan memperlihatkan beliau masih dianggap releven di kalangan Kaum Bumiputera. Ketua Pembangkang ini juga dikatakan mahu melihat NGO ini sebagai pesaing utama dalam membina kekuatan menentang PERKASA. Berita ini sedang menjadi bualan mulut beberapa penggiat2 aktif GPMS sejak 2 tahun sebelum ini dan kini ianya kian kemuncak setelah beberapa GPMS Peringkat Negeri tidak lagi senada dengan pimpinan Kebangsaan. Namun ada juga di kalangan mereka yang mendakwa, GPMS sedang bermain 'tarik tali' bagi menyatakan pendirian menyokong Anwar. Mereka juga mendakwa tawaran ini disertakan dengan sejumlah wang yang besar, akan tetapi tidak dapat disahkan samada ianya diterima oleh GPMS ataupun sebaliknya. Golongan yang mendakwa perkara ini kini dilihat tidak lagi menyokong kepimpinan GPMS sedia ada dan sedang mengatur strategi bagi mencantas Pimpinan tertinggi NGO tersebut. Melayu CinDia berharap agar dakwaan mereka ini tidak memberi kesan terhadap Misi GPMS dalam memperkasa Pendidikan Bangsa.

6 comments:

Abu Garcia said...

GPMS kena ingat tak kiralah sama ada mereka percaya Anuwar "melakukannya" atau tidak. Prinsip seseorang pemimpin itu mestilah bersih dan kelihatan bersih wajar menjadi panduan.

Jangan kita terlalu emosional dalam menilai seseorang pemimpin sehinggakan apa saja yang dikatakan dipercayai begitu saja. Sebagai badan pimpinan pelajar buatlah kajian dan lihatlah realitinya.

Awas, jangan main duit, jangan terima rasuah. Buruk padahnya nanti.

hangkedee said...

kalau nak sokong boleh TAPI pujuk dia beri DNA,sumpah laknat,Ujian Pembohong,Saman Umi,Nalla, Ezam,Datuk T.Ada berani ke?

Anonymous said...

TOBAT LAHOMMMMM KATA MAT SABU

tamimi's theory said...

yamaha 135LC untuk dijual.condition tiptop.RM3600 nett kunjungi . http://palangpalangdot.blogspot.com/2011/05/untuk-djual.html

Anonymous said...

Jangan lacurkan atau liwatkan GPMG....wa kenal lu Jais

Anonymous said...

Wa pun kenal lu jugak, jais!!

Powered by Blogger.