May 1, 2011

VIDEO SEKS.. DR. ASRI DESAK ZURAIDA JGN. JADI PUNTIANAK ANWAR!!

"Jika beliau tidak salah, apa yang hendak dirisaukan? Ya, bukan satu paksaan, atau kewajiban, tetapi dapat menghilangkan sangkaan." Kenyataan kedua tokoh Agama yang juga merupakan bekas Mufti Perlis, Dr. Asri Zainal Abidin. Sungguhpun beliau tidak bersetuju pendekatan Datuk T mengangkat sumpah kerana mengaibkan orang lain, namun pada masa yang sama Anwar selaku tertuduh mesti melakukan sumpah bagi membersihkan namanya. Kedegilan Anwar untuk bersumpah menafikan dirinya merupakan lelaki di dalam video seks tersebut akan menimbulkan syak wasangka di kalangan masyarakat dan akhirnya, masyarakat akan mempercayai tuduhan yang dilemparkan. Anwar sewajarnya tidak mementingkan diri sendiri dan membiarkan keluarga dan penyokong2 beliau terus malu dengan pertuduhan beliau. Dr. Asri juga mengatakan pendekatan yang diambil oleh bekas Presiden ABIM ini menggambarkan beliau mengiyakan tuduhan yang dilemparkan oleh bekas sahabat beliau, Datuk Eskay. Dalam pada masa yang sama, beliau meminta rakan2 Anwar di dalam PKR tidak berdiam diri dan menasihatkan Pemimpin mereka itu membuat pengakuan sumpah jika mereka mahu maruah mereka terus dipertahankan.


8 comments:

Anonymous said...

Se7,Apa pown, SUMPAH mesti di laksanakan dengan segera.Apa takut, kita takutnhanya npada ALLAH, bukan pada RAKYAT manusia, atau pown JIN, Atu pown Syaitan, HANYA ALLAH yang patut kita TAKUTI, kerana AlLAH JUGA kita berada di dunia, kerana ALLAH jua kita MATI, KERANA ALLAH jua KITA ADA PEMBALASAN.MASYALLAH, ASTAGFIRULLAH HAL AZIM. WASSALAM.

Anonymous said...

Tak payah haraplah, memang dia tak akan bersumpah. Rakyat mesti ambil iktibar tentang perkara ini. Kalau dia jadi PM (minta diharamkan), dia tidak akan mempertahankan bangsa, ugama dan negaranya sama seperti dia tidak berani mempertahankan diri dan maruahnya.

Ingat semua, perkara ini sangat penting untuk anak cucu kita.

Anonymous said...

Dato' bila nak mai di Kangar?, lama ak dengar ceramah Dato'

Anonymous said...

Dibicara di mahkamah dia pertikai mahkamah.
Disiasat polis di kata polis berkonspirasi.
Didedah video dia salahkan tukang dedah.
Disuruh mengaku mati hidup balik takkan mengaku
Disuruh bersumpah dia kata tak ada dlm ajaran islam. Bila pihak penuduh bersumpah pun dihalang.
Jadi sebenarnya kita tidak ada ruang langsung utk menyentuh, mengambil tahu dan mencari kebenaran dlm segala kekeliruan yg berpunca dr batang tubuh Anwar.
Kalau orang lain mungkin boleh.
Dlm negara yg tak boleh disentuh hanyalah perlembagaan negara. Itu pun boleh dipinda kalau 2/3 ahli dewan bersetuju.
Ini bermakna Kedudukan Anwar lebih tinggi sikit dari perlembagaan negara.

Den Cdo said...

Den dah maleh nak dongar pasal kes si Nuar nie, apo-apo pun Den dah pasti dio tak layak jadi PM.Untuk tu Den nak pastikan seberapo ghamai yg boleh nak ajak semuonya mengundi BN maso PRU akan datang nie. Den akan berkempen abis-abisan untuk memastikan BN yg diterajui UMNO akan tersu memerintah di bumi Malaysia ini. HIDUP MELAYU ! BIAR SONANG HIDUP DEN CDO !

SueC4 said...

Bosan lah cite Anuar ni...

Anonymous said...

terima kasih Den Cdo...maruah agama,bangsa dan negara..dijunjung dengan bangga..hapuskan musuh-musuh yang sombong derhaka tiada bersisa...cukup sekali maruah dihina dek kuasa nikmat dunia..tersilap langkah buruk padahnya...

Anonymous said...

Wahai umat islam yg cintakan agama,bangsa dan tanah air,bangkitlah,bersatulah demi masa depan anak cucu kita pertahankanlah maruah seluruh umat melayu dan islam ,tiada siapa yg akan simpati pada kita jika sudah tergadai tanahair .bangsa bukan islam terutama pemimpin politik sedang berusaha menghumban politik melayu ,melaga-lagakan org melayu.dgn cara ini mudah mereka menguasai tanahair kita.

Powered by Blogger.