May 2, 2011

SUMPAH VIDEO SEKS ANWAR.. HINDRAF GELAR MUFTI BODOH!!?





HINDRAF telah membuat Sidang Akhbar pada hari ini menyatakan pendirian bahawa lelaki yang berada di dalam Video Seks tersebut bukan Anwar Ibrahim seperti yang didakwa. Kenyataan ini dijelaskan melalui Setiausahanya, P Uthayakumar yang menganggap ianya 1 konspirasi politik yang berniat jahat untuk menjatuhkan Anwar Ibrahim. Namun bukan itu yang hendak Melayu CinDia nyatakan di sini. Setelah melihat kenyataan beliau yang dilaporkan di laman Portal Malaysiakini, Melayu CinDia membaca setiap komen yang diberikan. Salah seorang daripadanya adalah facebooker IPOH MALI ( http://www.facebook.com/profile.php?id=100002097553857 ) telah menjulang Hindraf yang katanya lebih bijak dan arif dari Mufri2. Bukan itu sahaja. Digelar pula Mufti sebagai BODOH dan PENYAMUN. Sebelum ini beberapa tokoh agama termasuklah Dr. Asri Zainul Abidin telah mencadangkan agar Anwar membuat perakuan bersumpah menafikan dakwaan yang sedang beliau hadapi bagi membersihkan nama beliau, keluarga dan masyarakat yang menyokong beliau. LAYARI http://www.malaysiakini.com/news/163010 untuk membaca komen tersebut.


15 comments:

Anonymous said...

Kata ekonomi meningkat, tapi kenapa sara hidup juga meningkat?
KUALA LUMPUR 1 MEI : Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak harus menjawab kenapa kos sara hidup rakyat terus melonjak walaupun beliau mendakwa ringgit dikatakan semakin kukuh dan pelaburan asing meningkat enam kali ganda, kata Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng.

Ketua Menteri Pulau Pinang itu mencurigai kenyataan kerajaan bahawa inflasi Malaysia stabil pada tahap 2.3 peratus dalam tempoh tiga bulan lalu manakala ringgit kukuh kerana asas ekonomi negara yang kukuh.

“Jika ini benar kenapa rakyat tidak menikmati sebarang penurunan dalam harga barangan impot dan perkhidmatan. Ini tidak berlaku,


“Jika ekonomi Malaysia begitu berjaya, kenapa inflasi dan kos sara hidup semakin naik. Rakyat tidak menikmati sebarang penurunan dalam harga barangan impot dan perkhidmatan,” kata Guan Eng dalam teks ucapan Sempena Hari Pekerja yang diedar kepada media hari ini.

Guan Eng turut mempersoalkan ke mana kerajaan menyalurkan wang hasil daripada pelaburan asing 2010, yang menurut Najib mencecah RM9 bilion.

“Ada sesuatu yang amat tidak kena dengan ekonomi negara," tambah Guan Eng.

Guan Eng menegaskan DAP turut kecewa dengan reaksi Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak yang menolak laporan Bank Dunia dengan mendakwa “brain drain” atau penghijrahan golongan bijak pandai ke luar negara bukan punca masalah ekonomi dan pelaburan negara, malah beliau dengan bangga mengatakan aliran masuk pelaburan telah meningkat enam kali ganda tahun lalu berbanding 2009.

Menurut beliau sungguhpun ketidakadilan sosial dan dasar-dasar diskriminasi membawa kerugian kepada negara, tidak ada sebarang tindakan diambil oleh pihak kerajaan BN.

"Dengan kata lain, tidak hairan mengapa Malaysia tidak dapat mengecapi kemajuan ekonomi yang cergas berbanding dengan negara jiran, bila Malaysia kehilangan dua juta rakyatnya berkemahiran tinggi yang digantikan dengan pekerja asing yang 60 peratus adalah berpendidikan rendah," kata beliau.

Guan Eng turut menyarankan Malaysia untuk belajar daripada pengalaman Korea Selatan yang Keluaran Kasar Negara (GDP) hanya satu pertiga berbanding Malaysia sebelum 1970 tetapi kini tiga kali ganda jika dibandingkan dengan negara ini,

Oleh itu beliau menegaskan Malaysia tidak boleh bergantung pada alasan mudah kegagalan menandingi Korea Selatan adalah kerana penduduk Malaysia jauh lebih kecil.

"Salah satu punca utama kebangkitan ekonomi Korea Selatan adalah penekanan dan tumpuan kepada bakat-bakat dan pembangunan sumber manusia.

Anonymous said...

bahan bakar yg tak tau dan tak paham apa2....baik duduk diam2...

Anonymous said...

Siapa Yang Bela Ah Long..???
>> Isnin, Mei 02, 2011


Kah..Kah..Kah..... gua pun nak tergelak besar jugak macam malaun kat dalam gambar tu... kah..kah...kah....

Lu orang nak tau pasai apa....???

Pasai tahun lepas malaun tu jugak yang istiharkan perang habis-habisan dengan Ah Long dan kuncu2 nya.... tapi kekejaman Ah Long masih tak habis-habis lagi sampai hari ini..., kenapa boleh jadi macam tuuuuu..... kah..kah...kah...., sebabnya sumber kewangan umPORno ini juga hasilnya dari cukong2 yang menjadi funder besar dalam projek Ah Long nih....

So.. kalau di perangi habis-habisan.... maka habislah sumber kewangan umPORno... cukong mana pulak nak infak pada umPORno... tak masyukkkk aaarrr... wa cakap luuuu... hahahah... maka selaku Menteri KDN... main wayang jelah sikit2.. kasi gempak dengan kenyataan nak benteras Ah Long.... nanti rakyat lupa lah....

Tapi hari ini sudah keluar satu berita dalam The Star Ah Long sudah bikin chicken chops sama ini mamat... hahaha....

Dan gua boleh gerenti punya lah... menteri yang ketawa terbahak2 tu... pasti akan keluarkan kenyataan dari lubang juboq dia sekali lagi.... sekali ini ntah apa punya peperangan yang akan dia istiharkan dengan Ah Long2 nih.... hahaha... bodoh punya menteri... kalau dah istiharkan benteras Ah Long sampai lumat, apasal sampai sekarang masih ada Ah Long yang berleluasa...

Gunung kalau di tarah setiap hari pasti akan rata, belakang parang kalau di asah setiap hari pasti akan tajam, babi 1000 ekor dalam kandang kalau rosmah mansor sembelih setiap hari pasti tinggal zero... inikan Ah Long 1Malaysia masih tak habis2... malahan bertambah ramai lagi... kah..kah...kah... kalau babi boleh di bela inikan pulak Ah long... hahaha.. tapi siapa yang membelanya... cuba habaq mai sat... hahaha...

Yang pasti puncanya ialah ada rakyat yang BODOH masih pelihara barisan nasional dan puak2 dalam barisan nasional nih pulak yang pelihara Ah Long2 nih semua. So... kalau nak hapuskan Ah Long hapuskan barisan nasional sebab segalanya macam duri beb.. saling berkait satu sama lain termasuk polis dan VVIP, VIP kroni dan pelbagai beb...

Anonymous said...

ISA MEMANG HEBAT PASAL MEREMBAT



ISA BERPENGALAMAN LUAS, KEPIMPINAN TERBUKTI – berita hairan

Najib pertahan lantikan pengerusi baru FELDA

KUALA LUMPUR: Pelantikan Mohd Isa Abdul Samad sebagai Pengerusi FELDA yang baru dilakukan berdasarkan pengalamannya dalam pelbagai bidang dan hubungan baik dengan masyarakat.

Najib Razak turut menafikan pelantikan Mohd Isa itu menjejaskan pasaran saham kerana ia tiada kaitan dan dakwaan berkenaan tidak berasas.

Beliau berkata, pelantikan Mohd Isa itu tepat kerana nilai kepimpinannya terbukti boleh menyatukan masyarakat dan pernah menjadi Menteri Besar Negeri Sembilan bermula 1982 hingga 2004, selain Menteri Kabinet selama dua tahun sejak 2004.

Justeru, beliau berkata, pengalaman Mohd Isa itu menepati kriteria sebagai Pengerusi FELDA yang secara langsung terbabit dalam urusan pembangunan FELDA dan peneroka.

“Mohd Isa pernah menjadi Ahli Parlimen Jempol dan kawasan itu mempunyai 27 rancangan FELDA. Jadi, pelantikannya sangat sesuai kerana pengalaman luas dengan komuniti peneroka,” katanya dalam jawapan bertulis kepada Lim Lip Eng (DAP - Segambut), semalam.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit…UNTUK PERTAMA KALINYA MAT MONGOL CAKAP BETUL… kah kah kah..

kah kah kah… MAT ISA MEMANG HEBAT…. PENGLAMAN LUAS DAN BIJAK…. kah kah kah..

kah kah kah…MAT ISA BOLEH HILANGKAN TAMAN TASEK SEREMBAN… kah kah kah…

kah kah kah…MAT ISA BOLEH HILANGKAN BANYAK TANAH DI NEGERI SEMBILAN…. kah kah kah…

kah kah kah…MAT ISA BOLEH HILANGKAN LOJI AIR RAKYAT DENGAN SEKELIP MATA UNTUK JADIKAN HAK KRONI…. kah kah kah..

woit…TAPI PALING HEBAT .. NI RAMAI ORANG TAHU TAHU…. kah kah kah…

kah kah kah… DENGAN SEKELIP MATA MAT ISA BOLEH HILANGKAN BUDAK ITAM ...kah kah kah...

kah kah kah... BUDAK ITAM HILANG DARI DI TEMUI OLEH BIK MAMA DI PORT DICKSON…. kah kah kah…

kah kah kah...KALAU ALBUM DIHILANGKAN MASUK AKAL.... kah kah kah..

kah kah kah...INI BUDAK ITAM YANG ILANG... kah kah kah

Anonymous said...

Memang berpengelaman luas dalam rasuah Dan menipu tetapi di dalam UMNO tidak salah.Hanya orang2 yang terbukti rasuah Dan menipu akan di lantik dan yang bersih Serta alim tidak diberi tempat.
Kalau UMNO sebelum Mahathir maseh lagi boleh dipercayai tapi la ni linkup habis.

Anonymous said...

LAPORAN WARGA INDIA DAPAT MyKad DISIASAT - melayau

– Polis Sabah akan menyiasat dakwaan mengenai sebuah dewan perniagaan di negeri ini yang dikatakan terlibat mendapatkan MyKad kepada warga India yang bekerja di negeri ini.

Pesuruhjaya Polis Sabah, Datuk Noor Rashid Ibrahim berkata, pihaknya memandang serius dakwaan itu dan akan berusaha mendapatkan kerjasama pihak-pihak yang berkaitan.

“Kita memang ada terima laporan tetapi mesti siasat dulu laporan itu benar atau tidak. Sebelum sebarang tindakan diambil, kita kena siasat dulu sama ada laporan tersebut benar atau mempunyai motif lain.

kah kah kah…. cakap dulu mykad ini kalis tipu…. kah kah kah… cakap mykad dibuat dengan teknoloji tercanggih …. kah kah kah…

woit… macam mana mykad pun boleh tipu… kah kah kah…. mesti ada rasuah… atau kroni yang dapat kontrek buat mykad… sedang menjalankan side business…. kah kah kah…
kah kah kah…. patutlaaaa warga sabah marah…. kah kah kah

Anonymous said...

LU TOLONG GUA DI PORT DICKSON - GUA BAGI LU REMBAT FELDA









PERLANTIKAN ISA SAMAD KESILAPAN BESAR

Oleh Mazlan bin Aliman (Presiden ANAK)

Persatuan Anak Peneroka Felda Kebangsaan (ANAK) sangat dukacita dengan pengumuman pejabat Perdana Menteri mengenai perlantikan Isa Samad sebagai Pengerusi Felda yang baru berkuatkuasa 1 Januari 2011. Alasan kononnya Isa mempunyai kemampuan dan perkhidmatan yang efisien terlalu longgar dan dangkal berasaskan latarbelakang beliau sebagai Menteri Besar Negeri Sembilan dan Menteri Wilayah Persekutuan.

Sabitan rasuah 5 daripada 9 pertuduhan politik wang ketika bertanding jawatan Naib Presiden UMNO pada pemilihan parti bulan September 2004 masih diingati rakyat negara ini kerana liputan meluas mengenainya. Beliau yang digantung keahliannya selama 6 tahun adalah bukti jelas pembabitannya dalam amalan rasuah yang sangat menjijikkan.

Bukan itu sahaja; penduduk Negeri Sembilan pun tahu betapa korupnya beliau ketika menjadi Menteri Besar selama 22 tahun. Beliau melepaskan jawatan tersebut dengan isu ternakan babi di Bukit Pelandok yang memaparkan wajah sebenar siapa beliau. Ketika menjadi Menteri Wilayah Persekutuan; beliau dilihat gagal berperanan sebaliknya menggunakan hubungan baik dengan tauke tertentu untuk mendapat habuan bagi menyogok perwakilan dalam pemilihan parti. Saya sendiri pernah menghantar memorandum kepada Badan Pencegah Rasuah(nama ketika itu)mengenai penglibatan Isa Samad dalam aktiviti korup beliau.

Adalah pelik bagaimana tokoh kitar semula ini dilantik menerajui Felda, sebuah GLC terpenting milik orang melayu dengan track record yang begitu buruk?

Kenyataan Ahmad Maslan baru-baru ini yang mendedahkan kejayaan anak-anak peneroka dalam kerjaya mereka sebagai seorang ahli korporat, profesional dan ahli akademik yang berjaya; nampaknya tidak memberi apa-apa makna. Kenapa tidak dilantik dikalangan mereka; yang sekurang-kurangnya boleh menandingi pencapaian Raja Alias, bekas Pengerusi Felda dulu.

Bayangkan, di zaman Yusof Nor sebagai Pengerusi Felda(1 Julai 2001-31 Dis 2010)pelbagai cerita, skandal dan krisis berlaku. Pendedahan Ahmad Maslan sendiri di Parlimen yang mengesahkan rezab Felda merosot daripada RM4.08 bilion pada tahun 2004 ke RM1.3 bilion pada tahun 2009 membuktikan Felda sedang bermasalah akibat salah urus, penyelewengan dan salah guna kuasa.

Adakah dengan perlantikan Isa Samad akan menyempurnakan pakej manusia korup menerajui Felda iaitu Ahmad Maslan, Isa Samad dan Najib Razak?

Tanah seluas 905,000 hektar adalah aset 112,635 orang peneroka dan akan di warisi oleh lebih sejuta generasi kedua dan ketiga Felda. Kenapa mereka ini tidak pernah dirundingkan terlebih dahulu?



KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit….ANAK TAK FAHAM FAHAM LAGI…. kah kah kah..

kah kah kah… LANTIKAN INI IALAH LANTIKAN PORT DICKSON… kah kah kah…

kah kah kah…. LANTIKAN INI IALAH LANTIKAN ZIANA ZAIN… kah kah kah…

kah kah kah… TAK PERCAYA TANYA 6 ORANG PEGAWAI AGAMA ISLAM NEGERI SEMBILAN YANG KENA BUANG…...kah kah kah

kah kah kah…. SIAPA TAHU SILA TEMU BUAL PEGAWAI AGAMA INI… kah kah kah..

kah kah kah…. PEGAWAI AGAMA INI BUKAN KAWAN KHUSRIN… kah kah kah…

kah kah kah… PEGAWAI INI BUKAN KAKI BODEK…. kah kah kah…

kah kah kah…. LU TOLONG GUA… GUA TOLONG SAMA LU…. kah kah kah…

Anonymous said...

Bangsa india paria.. paria ... paria... berambus dari bumi Malayu...
Pantang aku kalau dok caci golongan ulama... apa kata aku maki sami hampa yang bodoh... sembah patung ... ada akai ka...

Anonymous said...

halo si kapir harbi lebih baik lu jangan sentuh agama kami lu are nothing to malaysia

Anonymous said...

Keling ni dah dibagi janji banyak sangat oleh ANUwar & N.Ajis. Datuk Nalla kawan baik ANUwar pun cakap ANUwar ni penipu beso.

Anonymous said...

Guan Eng ..ni pasal harga barang melonjak ...bukan kuasa peniaga cina ke yang kawal...pengawalan harga barang bukan 100% kerajaan boleh kawal. Sedangkan barang kawalan bersubsidi pun puak-puak peniaga tamak ni banyak bolos...Inikan barangan lain. Lu cakap apa yang ada dalamperancangan kepala otak lu boleh la. Sesuai bila bercakap dengan kepala sontot PAS n PKR...tapi hakikatnya ramai yang nampak.

memang dah terbukti PKR dan PAS dah tak berguna perjuangkan melayu. Bukti dah terang-terang ada sokong komunis. Melayu tak semuanya lupa.

Anonymous said...

Gua mau tanya rakyat 1 malaysia..Kalo Jumpa HINDRAF atau Ular tengah jalan mana yang kamu kasi pukul jugakkk......adacit puittt

apis said...

Mayat Osama Laden cuma Photoshop je

Anonymous said...

Ah long.. ah long.. ah long..

Itu bangsa apa.. Bangsa cina lah.. Cina ah long tu semua org DAP lah..

Pegi tengok kat kawasan cina, kat kawasan kedai.. semua along macam samseng.. lekat sticker kat papan tanda tutup nama jalan dsbnya.. menyusahkan org aje.. cuba pegi talipon nombor ni.. semua cina samseng.. siapa berani nak tegur, nanti kena kerat empat.. kawasan ni semua kawasan cina DAP.. jadi siapa yang yang samseng dan ah long ni.. pikirlah sendiri..

Tak ada cina, tak ada ah long.. Itu lah cara nya nak benteras ah long..

Anonymous said...

Kah kah kah ni buat hal lagi..

Tak ada otak punya org.. semua yang PR cakap tu semua betul. tak boleh pikir panjang.. tahu tulis panjang panjang aje.. tak ada isi..

Powered by Blogger.