May 9, 2011

PAS MENUJU KE NERAKA..HARUN DIN DESAK NIK AZIZ BERUNDUR!!?

Melayu CinDia mendapat khabar berita terbaru bahawa desakan menggugurkan jawatan Nik Aziz bagi sebarang jawatan di dalam PAS kini kembali. Ramai di kalangan Pemimpin2 PAS Pro Ulama' mendakwa pengaruh Nik Aziz yang gah dari aspek jawatan yang dipegang beliau di dalam parti telah merosakkan imej parti terutamanya dalam memuja Ketua Pembangkang itu. Tindakan Nik Aziz yg terus menerus mbiarkan Pemimpin2 kanan beliau mencemari imej PAS menggunakan strategi kotor bagi menguasai politik Parti tersebut. Sikap Nik Aziz yg diktator dan tidak mengambilkira pndangn akar umbi Parti juga memperlihatkan betapa kemaruknya beliau utk terus mempertahankan Pemimpin2 kanannya. Mereka merasakan sudah tiba masanya beliau berundur dan memberi laluan kepada Harun Din yg lebih tegas dlm mengaplikasi Perjuangan Islam. Ada berani?? PAS menuju pintu Neraka.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

10 comments:

Anonymous said...

Biarka aje Nik Aziz kat situ, akhirnya rakyat akan dapat menilai mana satu islam politik dan islam yang sebenarnya

Anonymous said...

Agama Islam adalah Agama Tauhid.
Rasulollah berhati-hati agar tidak terjerumus ke dalam Agama berPolitik.
Baginda pernah di beri tempat sebagai Raja, namun Rasulollah memandang serius peranan baginda dan cara mendaulahkan Agama Suci ini.

Agama Tauhid harus di dakwah dari segenap Ulamak dan masyarakat berkenaan peranan manusia sebagai hamba Allah swt. Bukan di sebarkan melalui ceramah Politik dan penyelewengan Tafsiran semata-mata.

Kini sudah jelas kelemahan Politik Agama Islam. Banyak perkara bercanggah tafsiran kerana ia hanya cakap Politik. Ketaksuban kepada ketua juga semakin parah tanpa mengambil penjelasan sebenar Al Quran dan hadis. Politik Agama mula menegakkan benang yang basah tanpa menilai implikasi masyarakat Umat Islam tanahair tercinta. Politik Agama mula mengkufurkan ayat suci "..waktasimu bihablillah.." berpeganglah kamu sesama insan sekiblat dengan tali Allah swt. Yang jelas mengajak kita sepakat memperjuangkan Agama Suci ini. Politik Agama mula sanggup bercanggah dan berpakat sesama insan yang menolak keTauhidan Allah swt.!! MasyaAllah...di mana mata Hati Politik Agama yang di besar-besarkan peranannya?? Di mana Nur Kasyaf yang menjadi petunjuk dari kalangan yang dikatakan Ulamak pewaris Nabi?? Di mana, di mana rationalnya dan Hakikat kebenarannya?? MasyaAllah... berilah kami petunjukMu. Amin..

Anonymous said...

HARUN DIN MASUK...CONFIRM PAS AKAN DAPAT MENANGI HATI ORANG MELAYU BALIK......

Pak Tam said...

Biarkan Nik ajis menguburkan PAS bersama DAP dan PKR!!!!!Hanya UMNO yang kekal membela nasib orang Melayu/Islam sejak dulu, kini dan selamanya.

Anonymous said...

Biarlah Nik Aziz jadi Mursyidul Am PAS kerana dialah tokoh Maharaja Lawak. Kami sentiasa dok tunggu fatwa lawak jenaka dari seorang Tok Guru Babuk.

hangkedee said...

Lain kali nak cakap nilai dahulu diri sendiri nah sekarang siapa yang lebih,sampai bongkok sabut pun masih nak jadi MB,ambik kau balasan Tuhan.CASH.

Anonymous said...

HARUN DIN KALAU MASUK UMNO DALAM BAHAYA LAH...WALAUBAGAIMANA PUN DEMI ISLAM DAN BANGSA MELAYU ELOK LAH BELIAU BUAT PERUBAHAN DALAM PAS....DAH X SANGGUP TGK ORG2 ISLAM DAN MELAYU DALAM PAS DI PERBODOHKAN DAP DAN PKR

Anonymous said...

HARUN DIN KALAU JADI PRESIDEN PAS, UMNO DALAM BAHAYA LAH...WALAUBAGAIMANA PUN DEMI ISLAM DAN BANGSA MELAYU ELOK LAH BELIAU BUAT PERUBAHAN DALAM PAS....DAH X SANGGUP TGK ORG2 ISLAM DAN MELAYU DALAM PAS DI PERBODOHKAN DAP DAN PKR

Herman said...

sebagai ulama pas,sepatutnya nk ajs menjadi penasihat kpd yg salah.bukan membela mebabibuta...sampai bila pun org tdk akan menghormati nik ajis.

Al-Amin said...

Stail Nik Aziz, membela orang yang disayanginya, tak kira sama ada betul atau salah. Dalam memerintah Kelantan pun begitulah. Pentadbirannya berpuak. Orang kampungnya dari Pulau Melaka yang perempuan tak pandai menulis dan membaca dapat kawasan balak, kemudian terus jual kepada bukan Melayu. Bagus kan ?. Kononnya, pemerintahan dasar Islam.

Orang Melayu Islam di Kelantan tertipu. Ya tertipu. Kumpulan ini memusuhi surat khabar. Kononnya memfitnah. Itulah dasar kuku besi Nik Aziz. Dr Harun Din, boleh ambil tanggungjawab.

Powered by Blogger.