May 27, 2011

NAIB PRESIDEN PAS.. DENDAM NIZAR 'BUNUH' DIN PUDU!!?

 

 PAS juga sudah pandai bermain 'silap mata' sejak kedatangan Puak2 Sekular PAS secara drastik diangkat dan dijulang bersaing dengan otai2 Parti. Bekas Menteri Besar Perak, Nizar Jamaluddin yang pada awalnya mengambil keputusan untuk tidak menerima tawaran untuk bertanding bagi jawatan

Naib Presiden PAS secara tiba2 menarik semula keputusan dan mengisytiharkan diri untuk bersaing bagi jawatan tersebut. Ini telah mengejutkan beberapa calon2 lain yang pada mulanya amat bangga dengan rasa rendah diri Nizar memberi laluan kepada otai2 PAS bagi bersaing secara sihat. Beberapa

Puak Pro Ulama' PAS Perak telah membongkar Nizar merupakan antara individu yang tidak sebulu dengan Salahuddin Ayob yang pernah menegur kenyataan beliau membuat fatwa Halal Haram Syarie dalam meletakkan hukum bagi setiap Pengundi rakyat Malaysia.

Nizar dikatakan mempertahankan kenyataan beliau dan menganggap bekas Ketua Dewan Pemuda PAS Pusat itu menderhaka pada parti.

Nizar dikatakan hanya menyambut seruan Diktator PAS, Nik Aziz yang pernah mendakwa haram bagi setiap umat Islam mengundi UMNO dan Barisan Nasional.

Ketidakpuasan hati Nizar terhadap individu yang pernah digelar Din Pudu ini membangkit semangat beliau untuk bertanding dan memastikan Ahli Parlimen Kubang Kerian ini tidak akan terus mempertahan jawatan tersebut.


0 comments:

Powered by Blogger.