May 6, 2011

ANWAR PEJUANG ISLAM.. MAHFUZ OMAR KATA UMNO ZIONIS!!

"Jangan sesekali memperjudikan isu Hamas-Fatah di Palestin sebagai publisiti kotor untuk menghasut PAS bekerjasama dengan UMNO." Itu dakwaan Ahli Parlimen Pokok Sena, Mahfuz Omar apabila disoal berkenaan isu Kerjasama UMNO - PAS demi perpaduan Islam. Mahfuz mendakwa, PAS tidak akan sesekali bersekongkol, apatah lagi bersubahat dengan jenayah politik yang telah diperlakukan oleh Kerajaan UMNO yang dianggap beliau laksana Zionis di Israel.Beliau mengambil contoh kekejaman Kerajaan UMNO seperti Isu Memali, Penyeksaan terhadap Anwar Ibrahim, Pembunuhan Teoh Beng Hock dan banyak lagi isu2 yang membuktikan kezaliman pemerintahan Zionis UMNO Barisan Nasional. Mahfuz juga tidak akan sesekali membenarkan Parti yang beliau sayangi ini bekerjasama dengan UMNO dan beliau mengetahui, UMNO ada agenda tersembunyi di sebalik pelawaan tersebut.

Beliau turut menangkis pendapat beberapa penganalisis politik yang mengatakan bahawa UMNO kini parti pilihan utama kaum Melayu. Beliau berkata tidak mungkin 'Zionis' akan membela rakyat 'Palestin'.


Kenyataan Mahfuz ini mengejutkan beberapa wartawan yang menemuramah beliau malah ada di kalangan wartawan sebuah portal Pro Pembangkang berkerut dahi dan menggeleng kepala mendengar cemuhan Mahfuz itu.

Mahfuz turut memberi amaran kepada Perdana Menteri DS Najib agar tidak berkelakuan seperti Tun Mahathir yang dakwa beliau sebagai DIKTATOR menyalahgunakan kuasa yang ada. Mahfuz merupakan antara Pemimpin PAS yang dikatakan kerap hadir ke Ceramah2 Tun Mahathir pada tahun 2007 ketika zaman pemerintahan Pak Lah.

Pandangan Mahfuz pada ketika itu dilihat jauh berbeza sama sekali mengenai Tun Mahathir. Beliau pada masa itu begitu teruja dan memuji langkah berani bekas Perdana Menteri itu mengkritik kepimpinan Pak Lah dan mendakwa beliau seorang Pemimpin Islam yang lantang bersuara.


LAGI MENARIK - SHAHIDAN KASSIM BUAT PERANGAI KAT PWTC?

8 comments:

Anonymous said...

Mampus tu Bangang . Sangat-sangatlah bangang.

Anonymous said...

dia ni dah salu sgt makan babi dgn lgen lks..tu psl la mulut capoi...cilaka..

paklongkarim ssu

Anonymous said...

Matput takut kalau perpaduan jadi, dia dah tak boleh cari makan. Maklumlah dia kan bodoh, tak reti berfikir. nanti kena main dengan pemimpin lain.

Anonymous said...

apa pula Mahpus? Umno zionist... bunuh orang? Pas seksa budak kecik sampai mati tu baik sgt ke... Mahpos? atau hang dah menoPOS. he.. he..he.. gelihati ku, mahPAUSE.

Anonymous said...

patutlah si ANUwar begitu rapat dgn PAS kerana ramai pemimpin PAS yg tahap berfikir lebih teruk dari kambing tua berjanggut. kambing tua pun lebih mulia - mana tau mencaci, mencarut, menyumpah seranah orang.

jenis2 macam ni lah yg senang dicucuk idung, ditambat, diheret2 kesana kemari supaya suara 'embeeeeeeeeeeek'nya melolong melalak dapat membuat orang lain marah.

bodoh punya kambing tua berjanggut bernama mahfuz!

Anonymous said...

Di Eropah, orang putih bukan Islam dengan aktif berdemo menentang Israel. Di Malaysia tidak kelihatan kelibat orang Cina bersuara atau berdemo untuk Palestin. Kenapa ya?

Amran Zakaria, said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Usah di layan Mahfuz. Tahap pengajiannya SRP aje. Nasib baik Tuhan jauhi dia dari dadah.

Powered by Blogger.