May 8, 2011

KRISTIAN AGAMA RASMI - PAS SOKONG UTUSAN!!?

Sedang DAP dan PKR menyerang Kerajaan Pusat pimpinan Barisan Nasional sebagai punca kenyataan Utusan Msia semalam, beberapa Pemimpin PAS peringkat kawasan sekitar Selangor mendesak pihak polis menyiasat Pemimpin2 DAP yg terlibat dalam perjumpaan tsebut. Pihak DAP sewajarnya mencadangkan agar perkara ini disiasat dan tidak hanya terus membuat keputusan menghukum akhbar Utusan. Tindakan DAP yg mudah melatah itu juga amat memusykilkan. Mereka juga mendakwa PAS seharusnya berpendirian isu ini amat serius dan mempersoalkan bagaimana jika kenyataan seperti yg didakwa pihak akhbar terbabit adalah benar? Maka siasatan terperinci mesti dilakukan dan jika benar apa yg didakwa, mereka mendesak agar PAS merujuk mengikut perlembagaan Parti. Beberapa ahli PAS Selangor juga kecewa dgn sikap beberapa Pemimpin Parti Peringkat Tertinggi yg mengambil sikap Playsafe dalam menjawab isu sensitif ini.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

2 comments:

Anonymous said...

di mana suara pemimpin tertinggi PAS dalam hal seberat ini? takkan hanya ahli biasa dan penjawat kecil sahaja yg berbunyi? Adakah pemimpin tertinggi PAS ini masih nk pertahankan kata org UMNO saja buat cerita ke? masih nk bela golongan haram tu ke? sepatutnya dalam hal seberat ni walau siapa pun UMNO, walau PAS dan UMNO berseteru tp bila soal agama wajib TIADA KOMPROMI... PAS WAJIB PERSOALKAN DAN SIASAT RAKAN PAKATANNYA SEBELUM NAK KATA FITNAH. bukan spin masih mahu membela golongan haram utk nampak baik di mata golongan tersebut. Islam ini agama kita bersama. JIKA DAH ADA KERAGUAN ATAU SEBESAR ZARAH KHABAR ANGIN PUN BILA BERKAITAN DENGAN AGAMA WAJIB TIADA KOMPROMI. WAJIB KITA PERHALUSI? ISLAMKAH PAS JIKA DALAM HAL SEBESAR INI PUN MASIH MENGANGGAPNYA PERKARA ENTENG??!

SAYA KESAL DGN KEPIMPINAN TERTINGGI PAS DAN JUGA PARTI PAS SECARA KESELURUHANNYA DALAM ISU INI! MINTA DIJAUHKAN NEGARA INI DARI DIPERINTAH OLEH ISLAM YG SEBEGINI RUPA. CUKUP DAYUS BAGI SAYA.

hangkedee said...

Pelacur ugama terhormat....siapakah mereka yang berpelukan.Tak lain tak bukan wali seliper hebat seantero Dunia kenal POK Nik kelete.membangun menjahanamkan Islam dengan rakan karib Dapig,langkah mayat dulu kalu negara Islam.

Powered by Blogger.