May 6, 2011

DATUK ESKAY BERHADAPAN DGN. HUKUMAN ROTAN!!?

PAS hari ini kembali menggunakan Hukum Hudud dan membuat desakan terhadap kerajaan agar menghukum bekas Sahabat Karib Anwar, Datuk Eskay. Hukuman sebatan sebanyak 80 kali wajib dikenakan ke atas beliau kerana sehingga hari ini gagal mengemukan 4 orang saksi yang beriman kepada Allah seperti yang dicabar sebelum ini. Beberapa Pemimpin PAS akanj bertindak melakukan desakan secara paksa ke atas Kerajaan kerana ini merupakan 1 konspirasi jahat yang dilakukan Datuk Eskay dan kuncu2 nya bagi menjatuhkan Anwar. Beberapa puak PAS Pro Erdogan terus menerus membuat desakan melalui laman Twitter mereka cuba meyakinkan kepada rakyat bahawa bakal Perdana Menteri bayangan itu tidak pernah terlibat dalam sebarang unsur2 kemaksiatan apatah lagi apa yang disebut sebagai zina. Malah, Hadi Awang juga telah 'dipaksa' untuk melakukan hal yang sama jika mahu kekal memegang jawatan Presiden PAS bagi penggal yang seterusnya.10 comments:

Anonymous said...

Masa tuduh TS Rahim Tamby Chik dulu PAS ada bawa 4 orang saksi dan bercakap soal Qazaf. Dasar parti munafikun yang bertopengkan Islam - rela berzina dengan DAP tanpa akad nikah yang sah disegi syarie.

Anonymous said...

Alaaa.... SK tak tuduh/kata pun Anwar berzina.. Nak bawak 4 saksi buat apa?

SK bersumpah.., bahawa orang dalam video tu adalah Anwar.., tu jer..

Dalam video tu.., semua orang nampak si jantan tu main tetek si amoi..., peluk si amoi..., tindih2 si amoi..(tak sapa kata berzina pun.., sebab tak nampak kote Anwar masuk lubang...!)

Geng2 Anwar jer kata SK cakap Anwar berzina..!

Nak hukum qazaf watper...? Orang tunjuk video adengan beromasn jer....

hehehehehe... kantoi pelakun tuuu...!

Anonymous said...

Bestnya kalau berzina di Kelantan... wat video... ambik gambar pun takpe.. sebab kena ada 4 org saksi yg tgk live aksi sex berlaku baru boleh dihukum hudud...

Marhaen Kacak said...

ermm...kita tunggu dan lihat

Freemason Pun Nak Kecoh!!! Loser!!!

Anonymous said...

ini kumpulan dajjjal laknatullah yang telah di tunjukkkan Allah kepada umat Malaysia.

bertakbirlah kamu waHAI PUAK2 DAJJAL PAS DAN PR. mudah2an bala Allah yang kamu harapkan akan menimpa seluruh keturunan kamu.

kamu semua adalah anak2 keturunan yahudi yang sentiasa berdolak dalih dan sentiasa menolak kebenaran sedangkan kamu sendiri yang banyak mendirikan solat hajat memhon petunjuk Allah.

bila masanya Allah tunjukkan kebenaranya kamu nafikan bersesuaian benar dengan sikap bani israel seperti yang Allah sebut dalam kitabnya.

Wahai puak2 dajjal Laknatullah, sesungguhnya didalam kumpulan kamu sendiri terdapat ramai kalangan ustaz2 yang kononnya menjadi bijak pandai yang mengajar diserata sekolah dibumi bertuah ini yang berperangai sebagai Rabai yahudi yang memang layak digelar guru yahudi.

Wahai puak dajajal laknatullah,
tak perlulah kamu menyusahkan diri membela tuan dajjal kamu sedangkan kamu menyusahkan ramai pihak yang lain yang terganggu punca pendapatannya akibat perbuatan laknat.

kembalilah kamu kepada tali Allah.
berserahlah semuanya kepada Allah sekiranya kamu mengaku kamu beriman.

Wahai puak2 dajjal laknatullah,
janganlah kamu berguru dengan seorang guru yang munafik yang memecah beelahkan saudara sseagamanya dan menjadikan kafir harbi sebagai saudaranya.
bergurulah dengan guru yang baik akhlaknya dan tidak berdendam.

wahai puak2 dajjal laknatullah,
kenapa kamu perlu bersusah untuk seorang manusia yang bernama anuar.
adalh lebih mulia kamu dipandangan Allah sekiranya kamu sanggup bersusah payah untuk keluarga kamu dan kedua ibubapa kamu.

Wahai puak2 dajjjal laknatullah,
Apa yang kamu mahu?Apa agama kamu?Siapa saudara kamu?

Wanredone said...

BUKAN 4 org - hampir seluruh rakyat Malaysia dah saksi ANWAR IBRAHIM sedang tongek pelacur China dalam video seks tersebut!

Ini zaman siber, zaman berteknologi tinggi, zaman cctv - tak payah "mata manusia" nak saksi apa yang berlaku sekeliling.

Memadailah 'hidden camera', cctv, atau mana mana alat kawalan jauh menyaksikan apa yang mansuia buat, baik atau pun jahat!

Benda ini tak pernah bohong, tak pernah buat fitnah......

Kalau zaman nabi dulu lain pula kehendaknya, mesti ada 8 biji mata manusia yang waras menyaksi perbuatan rogol atau zina dihadapan mata mereka......

So PAS, I rest my point!

IN said...

alahai kena rotan ler datuk...

Anonymous said...

Datuk dirotan..Anu aq plak di SULA cm pilem SEmerah Padi P.Ramlee...amacam !

Anonymous said...

Betul SK tak buat tuduhan jelas atas tuduhan zina...
Begitu juga pegawai penguatkuasa agama yang mendakwa pasangan yang berkhalwat ( setengah kes memang pun secara adatnya sudah berlaku zina ) Kebanyakan mahkamah syariah hanya membuat perdakwaan cuba melakukan persetubuhan haram atau khalwat... mereka tak buat pertuduhan zina..kerana terlalu sukarnya untuk sabit kes kerana perlukan 4 org saksi yang adil dan melihat sendiri kepala masuk paras takuk... justeru itu kanun takzir dan pertuduhan khalwat atau cuba berzina sahaja dan hukumanya adalah terbatas atas atas yang diperutukan... JOM KITA BERJUANG AGAR MAHKAMAH SYARIAH DIPERKASAKAN..

untuk selanjutnya pasal
Hukum Hudud..4 orang saksi, qazaf, takzir...

boleh baca link sini : http://amir-legacy.blogspot.com/2009/03/memahami-keperluan-dan-perlaksanaan.html

BACALAH BAGI MENAMBAHKAN ILMU.. ISLAM ITU MUDAH...

HUKUM HUDUD DAN SABITAN ZINA ...

Sabitan terlalu ketat, adakah pesalah terlepas?
oleh kerena pembuktian sabitan terlalu ketat, seperti saksi yang adil yang tidak fasiq, melakukan keseluruhan perintah Allah seperti solat dan zakat dan mempunyai thiqah (kepercayaan) kepada masyarakat, dan kesalahan disaksikan dengan cukup
korum (seperti 4 bagi kes zina dan 2 bagi kes mencuri), menjadikan sabitan bagi pendakwaan amatlah sukar dan hampirlah kepada amat mustahil dengan keadaan masyarakat yang ada sekarang. Tambahan lagi kepada hukuman hudud kepada saksi yang membuat dakwaan dusta atau dakwaan yang gagal disertakan dengan saksi yang kompeten yang boleh dihukum dengan empat puluh kali sebatan sekiranya sabit kesalahan. Walau bagaimanapun, satu-satu kes yang gagal dibawa atau disabitkan dengan kesalahan hudud, boleh dibicarakan atas peruntukan undang-undang ta'zir sekiranya bukti yang ada mencukupi bagi pendakwaan dibuat.

Untuk memahami kenyataan ini, penulis berpendapat, wajar untuk kita wujudkan satu kajian kes bagi kesalahan hudud. Sebagai contoh, bagi kes penzinaan. Dalam satu kes yang berlaku seorang wanita ditangkap berkhalwat dengan seorang lelaki yang mana kesalahan zina boleh dibicarakan atas hukuman hudud. Fakta kes: Suharni ditangkap berkhalwat bersama dengan seorang lelaki, Suhar yang bukan mahramnya dan didapati ketika tangkapan dibuat, pintu bilik hotel didapati terkunci. Selepas diarahkah membuka pintu, selepas 10 minit Suhar membuka pintu dan didapati Suharni berada dalam keadaan berpakaian penuh tetapi berselimut di atas katil. Begitu juga dengan Sahar. Walau bagaimanapun, selepas pemeriksaan dibuat, terdapat satu kondom yang telah digunakan dengan kesan air mani pada kondom tersebut. Pemeriksaan lanjut di hospital juga mendapati terdapat kesan air mani dalam faraj Suharni yang positif dengan profil DNA Suhar dan terdapat kesan koyakan pada faraj yang pada kebiasaannya disebabkan oleh zakar lelaki. Pendakwa kemudian melihat ada kes bagi mendakwa Suhar dan Suharni iaitu kesalahan berkhalwat dan melakukan persetubuhan haram. Walau bagaimanapun mereka didakwa di bawah Undang-undang Ta'zir dan bukannya hudud. Jika sabit kesalahan, mereka boleh dihukum penjara selama 2 tahun atau denda sebayak RM3000.00 atau kedua-duanya sekali. Mereka juga dikehendaki melalui tempoh pemulihan akhlak selama 6 bulan.

Ulasan kes: Melalui pembuktian yang ada iaitu kedudukan air mani yang berada dalam kemaluan si perempuan, mempunyai syak yang kuat bahawa dalam keadaan biasa telah berlaku persetubuhan dimana zakar lelaki telah masuk ke dalam faraj perempuan. Walau bagaimanapun, dalam kes ini, bagi pendakwaan dibawah peruntukan atau kanun hudud amatlah tipis kerana tidak ada sesiapa melihat kejadian kemasukan zakar melebihi hafsyah ke dalam farah wanita terbabit. Melalui kes ini, dapatlah kita fahami bahawa sesuatu kes yang tidak boleh didakwa di atas kanun hudud, boleh didakwa dibawah kanun ta'zir yang diwujudkan oleh pemerintah. Masih ada syak yang kecil bahawa kemungkinan air mani itu diletakkan ke dalam faraj dan zakar lelaki itu tidak pernah masuk ke dalam faraj wanita berkenaan.

SEMOGA UMAT MELAYU ISLAM BERSATU TEGUH...

Anonymous said...

kepada wanredone..

Wanredone said...
BUKAN 4 org - hampir seluruh rakyat Malaysia dah saksi ANWAR IBRAHIM sedang tongek pelacur China dalam video seks tersebut!

Ini zaman siber, zaman berteknologi tinggi, zaman cctv - tak payah "mata manusia" nak saksi apa yang berlaku sekeliling.

Jangalah kata begitu... AlQuran dah nyatakan.... dan AlQuran relevan sepanjang zaman...

video @ cctv itu adalah bukti @ qarinah.. dan ianya boleh dipakai bagi pertuduhan mengunakan kanun takzir.. bukannya kanun hudud...( Zina perlu 4 saksi ) Cuma hukuman yang diperuntukan kepada Mahkamah Syariah sahaja terlalu ringan berbanding Mahkamah Sivil... semoga Ahli Parlimen Islam kita bersatu hati dan mendapat majoriti bagi peruntukan hukuman bagi kanun takzir diperkasakan.... harap ahli parlimen Melayu Islam... UMNO 80++ , pas 24++ PKR 10++, masih tak mampu nak bentang dan ubah perlembagaan atau luluskan usul... Justeru itu perlunya org Melayu Islam Bersatu padu..
Semoga kita bersatu padu....
wallahualam

Powered by Blogger.