Apr 16, 2011

TUN M.. ANWAR PERNAH CADANG BUANG SARAWAK DARI MALAYSIA!!?

Kehadiran Tun Mahathir Mohamad ke Sarawak secara mengejut telah menyebabkan Anwar bukan sahaja kecut telur, malah Ketua Pembangkang itu terpaksa melarikan diri ke Semenanjung. Anwar seolah2 khuatir akan aura bekas Ayahanda beliau. Kehadiran Tun M bukanlah untuk membunuh karier politik Anwar. Beliau sekadar melepaskan rasa rindu beliau di Negeri Bumi Kenyalang itu setelah sekian lama tidak menemui rakyat yang pernah menjadi tanggungjawab dan amanah beliau 1 ketika dahulu.
Melayu CinDia pernah terdengar 1 soalan yang ditujukan kepada Tun M samada merindui Anwar yang merupakan bekas anak didik beliau 1 ketika dahulu, namun jawapan Tun M mengejutkan ramai pihak. Beliau rasa berdosa memberi kasih sayang kepada seseorang yang pernah hampir memusnahkan masa depan Negara.

Anwar kata Tun M sentiasa menanam impian untuk menguasai Politik Tanah Air sebagai batu loncatan bagi mengaut kekayaan luar biasa selain membantu rakan2 Asing terutamanya dari USA dan Australia untuk turut serta dalam menggadai harta Negara. Ini jelas terbukti apabila Anwar secara sulit telah menemui beberapa pemimpin USA ketika memegang jawatan Timbalan Perdana Menteri dan lebih mengejutkan Tun M pada ketika itu, persahabatan semakin kelihatan akrab bersama Bekas Menteri Pertahanan yang menjadi dalang menghancurkan beberapa Negara. Adakah manusia ini wajar diberi peluang untuk menjajah Bumi Sarawak?? Tun M juga berkata beliau lebih rela menggadai nyawa daripada membiarkan misi seorang manusia seperti Anwar ini terlaksana.

Dan Tun M tidak terkejut 1 hari nanti Sarawak bakal dirampas Negara luar jika Anwar dan kuncu2 nya menawan Negeri tersebut.

5 comments:

UMNO PUTRA MAHKOTA said...

Anwar kata Tun M sentiasa menanam impian untuk menguasai Politik Tanah Air sebagai batu loncatan bagi mengaut kekayaan luar biasa selain membantu rakan2 Asing terutamanya dari USA dan Australia untuk turut serta dalam menggadai harta Negara.

Salam, betulkah ayat ini?

Anonymous said...

Betul ayat tu cuma kena PAUSE lepas perkataan Anwar ATAU KENA ADA KOMA.........Anwar, kata Tun M sentiasa menanam impian untuk menguasai Politik Tanah Air sebagai batu loncatan bagi mengaut kekayaan luar biasa selain membantu rakan2 Asing terutamanya dari USA dan Australia untuk turut serta dalam menggadai harta Negara.

Anonymous said...

ayat sepatutnya > Tun M berkata , Anwar sentiasa menanam.....

matkilau said...

Pls chsnge the statement before anyone make it as a politic issue. Anwar kata .....

Anonymous said...

Lihat betapa konco2 anwar menipu rakyat dalam kes arsenik pada tahun 1998 dulu. Salah sorang yg mengeluarkan buah fikiran utk memfitnah ayahanda TDM telah membongkarkan rahsia tersebut. Mari kita lihat video berikut:

http://www.youtube.com/watch?v=8ATEmuZwKaQ&feature=related

Powered by Blogger.