Apr 21, 2011

PEMILIHAN PAS.. NIK AZIZ BERI AMARAN BUANG PEMIMPIN PRO UMNO!!

DIKTATOR PAS, Nik Aziz Nik Mat adalah individu yang tidak sabar2 menanti Muktamar PAS pada bulan Jun ini. Ini kerana sudah tiba masanya beliau mengatur strategi mencantas mana2 Pemimpin yang pernah menderhaka kepada beliau. Datuk Dr. Hasan Ali dan Ustaz Nasharuddin Mat Isa sudah pasti akan 'ditanam hidup2' kerana kedua2 manusia yang menerima gelaran SAMPAH oleh Nik Aziz telah cuba mengganggu gugat strategi kotor beliau bersama Anwar dan DAP.Kedua2 Pemimpin PAS ini juga dilihat terlalu terbuka dalam mengadakan sebarang kerjasama bersama Pemimpin2 UMNO sehingga menyebabkan Anwar naik berang lalu mengarahkan Nik Aziz mengkritik dan mencaci kedua2 nya. Namun, adakah Hasan Ali dan Ustaz Nasha sahaja yang dilihat berpendirian songsang dengan Nik Aziz? Bagaimana Pemimpin2 yang lain? Selain itu, Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustapha Ali juga menjadi salah seorang Pemimpin yang telah dipilih untuk dicantas habis2 an.

Nik Aziz tidak begitu gusar berhadapan dengan Kumpulan yang digelar Pro Kerajaan Perpaduan ini kerana beliau telah meletakkan 'anak2 ikan' beliau yang mampu mencantas dengan mudah kesemuanya. Husam Musa dilihat sebagai 'Kepala' dalam mengaplikasi strategi ini. Namun, adakah Nik Aziz turut merestui jika benar Presiden PAS, Hadi Awang wajib dicantas??

Hadi Awang juga merupakan antara Pemimpin PAS yang dikaitkan dengan Pro Kerajaan Perpaduan akan tetapi lebih dilihat 'play safe' dalam membuat sebarang kenyataan. Adakah dengan mengekalkan Hadi Awang sebagai Presiden, usaha 'murni' Nik Aziz akan menemui kegagalan?
3 comments:

Jeepers Creepers said...

nik aziz bukan nak buang pemimpin pas pro umno tapi dia nak buang pemimpin pro islam..

islam menuntut umatnya supaya bersatu kerana sesama islam itu adalah bersaudara.

sedangkan nik aziz tidak mahu umat islam bersatu semata mata survival karier politik peribadi.

malah dia lebih rela orang pas bersaudara dengan golongan kafir harbi daripada bersaudara dengan umat islam yang lain.

Anonymous said...

Sebenarnya perwakilan PAS buang nik aziz dulu dr barisan kepimpinan kasi bersara terus dr politik,sebenarnya liabiliti dalam pas adalah nik aziz yang selalu buat "FATWA"songsang serta menyokong DAPig mahupun PKRomega.nik aziz menolak bersatu dengan parti yang ahli2nya islam tetapi bersatu hati dengan DAP menentang orang islam sendiri dlm pentadbiran negara.Nyahkan nik aziz dr kepimpinan ulamak politik

Anonymous said...

bila agaknya tua bangka ni nak mampus.
kalau dengan cina kapiaq kecut kepala butuh dia.
kalau dengn org islam bukan main sombong haramjadah ni.
haprak pas, kau orang puja lah ulamak dajjal ni.
ambil lilin merah letak d depan gambar dia dan gantung kat luar rumah.
hari2 kau sembah dia.
tak cukup colok gaharu, kau org jumpa kapiaq harbi.
kapiaq harbimesti bagi punya yang penting haprak2 pas sembah gambaq tok guru depa macam kapiaq harbi sembah si perut buncit.

Powered by Blogger.