Apr 2, 2011

PAS SELANGOR DAKWA MAT SABU P'BAWA AJARAN SETAN!!?

"AKU LEBIH RELA SYAITAN PIMPIN PAS." Itu reaksi beberapa AJK PAS Kawasan di sekitar Gombak apabila disoal mengenai kelayakan Bekas Naib Presiden PAS, Mohamed Sabu aka Mat Sabu bertanding untuk merebut jawatan Timbalan Presiden PAS. Mereka mendakwa Mat Sabu bukan sahaja seorang pendendam, malah seorang yan banyak memberi pandangan buruk terhadap PAS. Sifat dendam itu sudah semulajadi dalam dirinya dan diaplikasi di dalam karier politiknya.
Mat Sabu dilihat sangat pandai berpura2 dengan menyokong teman seperjuangan di dalam parti untuk dicantas demi kepentingan politik peribadi. Mat Sabu dakwa mereka amat sesuai digandingkan dengan Anwar Ibrahim dalam sesebuah parti. Kita akan lihat betapa kucar kacirnya parti tersebut jika digandingkan kedua2 nya. Masa depan PAS akan dilihat akan musnah jika dibiarkan Mat Sabu terus memegang jawatan penting di dalam PAS.

Mat Sabu merupakan individu yang bertanggungjawab membiarkan PAS Pulau Pinang terus menerus ditindas bukan sahaja dari kelangan Pemimpin dan ahli Parti, malah hampir kesemua umat Islam di Pulau Pinang telah menolak beliau kerana dianggap pemimpin yang tidak bertanggungjawab di Negeri kelahirannya sendiri. Ini terbukti akan PAS Pusat telah sekian lama tidak meletakkan beliau sebagai calon bagi mana2 kawasan di Negeri itu.

Mat Sabu juga dilihat pemimpin PAS yang kerap berhijrah dari 1 tempat ke 1 tempat untuk bertanding pada Pilihanraya kerana beliau tidak amanah dalam memikul tanggungjawab sebagai seorang YB. Rekod nuruk beliau sebagai Ahli Parlimen Kubang Kerian yang dipegang olehnya pada 1995 - 1999 menyebabkan PAS Pusat terpaksa mencampakkan beliau ke Negeri Kedah pula pada Pilihanraya seterusnya.

Namun, walaupun menang di Parlimen Kuala Kedah pada 1999 - 2004, namun rekod beliau bertambah kritikal menyebabkan pengundi di Parlimen tersebut berang dengan beliau. PAS Pusat bingung untuk memberi ruang kepada beliau untuk kekal bertanding lalu dicampak ke Kuala Terengganu pula. Ramai pemimpin PAS bersyukur beliau tewas di Parlimen tersebut. Langkah mematikan karier beliau dilihat berjaya juga akhirnya.

Mereka tidak akan membenarkan sama sekali membiarkan Mat Sabu memperolehi sebarang undi untuk membolehkan beliau menang selesa jika benar beliau beliau berhasrat untuk merebut kerusi Nombor 2 dalam Parti.


2 comments:

ALahaI sI LunCAi said...

MEMANG PUN. LAGIPUN PAS SELANGOR MAHU HASSAN ALI DIKETENGAHKAN BAGI MENGIMBANGI DOMINASI DAP DI SELANGOR.

APA PUN KEPADA AKU APA PUN JAWATAN HASSAN ALI, DIA TETAP TELAH GUGUR DI KAKI DAP!

Anonymous said...

maseh ada satu kekosongaan sebagai wakil di Pulau Botak iaitu pertengahan perjalanan diantara Serawak dengan Semananjung.memang conform sesuai dengan tempat itu.

Powered by Blogger.