Apr 13, 2011

NAJIB GELAR TAIB MAHMUD TUA NYANYUK!??

1 lagi fitnah terbaru bg mengapi2 kan bukan sahaja di kalangan masyarakat Sarawak, malah jika tidak dikawal, Pemimpin komponen BN Sarawak di peringkat ranting akan turut termakan dengan racun berbisa fitnah dari Pembangkang. Pembangkang sdg giat berkempen melagakan2 kepimpinan Taib Mahmud dan DS Najib. Perdana Menteri didakwa mereka tlh memaki hamun kepimpinan Taib Mahmud dan turut mdesak Ketua Menteri Sarawak itu berundur dgn cara yang agak memalukan. Ini merupakan 1 lagi rekaan yg tidak berasas sama sekali. Menurut kenyataan beberapa Setiausaha Kanan DS Najib, PM merupakan individu yg amat menghormati Pemimpin2 seperti Taib Mahmud yang banyak berjasa dan membawa Sarawak pada 1 tahap yg boleh dibanggakan di peringkat Asia terutamanya dalam prospek Ekonomi Negeri. Beliau juga amat yakin Taib Mahmud mampu mencari seorang pengganti yg mempunyai krelibiliti kepimpinan berjiwa kental dalam membantu Rakyat dan Negeri Sarawak.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

5 comments:

Anonymous said...

tu la standard politik pembagkang asik salah kan orang tabur finah...finah dah jadi darah daging mereka...

Afif Farhi said...

Bodoh ke apa pembangkang ni... Yang anwar pergi cakap Nik Aziz ulama' terompahlah, Hj Hadi cakap Lim Kit Siang ubat tamat tempohlah... Ok jek... BUNGUIH laa diorang ni...

Anonymous said...

Polis akan umumkan yang jam tangan OMEGA itu bukan milik anwar sehari sebelum hari mengundi.. Apa kah makna semuanya ini..

Sokong Gelombang Rakyat said...

Isu video lucah itu juga nampaknya lebih diberi perhatian NGO-NGO Melayu dan ahli akademik Melayu pro-Umno seperti Prof Kamarudin Kachar dan Prof Ramlah Adam berbanding isu-isu lain yang menyentuh survival dan kepentingan orang Melayu yang lebih mendesak.

Mereka tidak langsung prihatin dengan pengakuan Perdana Menteri bahawa RM52 bilion pegangan saham Melayu-Bumiputera hilang di Bursa Malaysia dan hanya berbaki RM2 bilion sahaja; tetapi amat prihatin dengan video lucah berimej kabur yang kononnya membabitkan Anwar.

Kaya sangatkah Melayu dan tinggi menjulangkah kedudukan ekonomi mereka hinggakan lesapnya RM52 bilion (RM52 ribu juta) saham Melayu di Bursa Malaysia langsung tidak dipedulikan; sedangkan
hanya RM1 bilion diperuntukkan sebagai modal permulaan oleh kerajaan BN melalui Unit Peneraju Agenda BUmiputera (Teraju) bagi membolehkan syarikat Bumiputera berskala besar disenaraikan dalam pasaran saham!

Sejak bila pula persoalan akhlak pemimpin menjadi perhatian utama Umno dan para penyokongnya sedangkan parti itu sendiri dipenuhi kebejatan akhlak dan moral para pemimpinnya sejak sekian lama?

Sd Johari mempertikaikan sikap PAS yang kononnya masih mahu bersama Anwar sedangkan mengetahui 'cerita sebenar' tentang Ketua Pembangkang itu. Soalnya, apakah pertuduhan yang dikaitkan dengan Anwar itu disertakan dengan bukti 'prima facie' dan 'melangkaui keraguan yang munasabah'?

Adakah Sd Johari dan individu yang bersekongkol dengannya mengetahui tentang beratnya dosa menuduh seseorang itu berzina sedangkan gagal mengemukakan empat orang saksi lelaki yang adil?

Jenayah qazaf yang dilakukan Sd Johari, Umno, NGO-NGO tunggangan Umno, Utusan Malaysia, Kosmo!, TV3 dan lain-lainnya sebenarnya sama berat dengan dosa berzina. Dan adakah mereka yang terbabit dengan 'pesta qazaf' itu bersedia untuk menghadapi hukuman Allah SWT di akhirat kelak?

Jika bukti yang dihadapkan untuk mensabitkan Anwar dengan kegiatan tidak bermoral sudah memadai dan boleh diambil kira, puluhan kes berkaitan moral membabitkan pemimpin Umno juga boleh meyakinkan pemimpin PAS dan dijadikan modal politik. Tapi itu bukanlah budaya PAS yang gagal difahami Umno.

PAS menyedari peri pentingnya seseorang muslim memahami tentang keperluan syariat diturunkan (maqasid syariah) iaitu untuk menjaga agama (akidah), nyawa, maruah, zuriat dan harta manusia. Kepentingan menjaga lima perkara itulah menyebabkan pembuktian terhadap perkara-perkara berhubung jenayah syariah begitu dititikberatkan Islam.

Tuduhan melakukan zina adalah sesuatu yang berat di sisi syariat kerana ia membabitkan soal maruah dan zuriat manusia. Malah menurut pandangan ulama, menyembunyikan perbuatan maksiat dan bertaubat kepada Allah lebih utama daripada mengakuinya di hadapan hakim bagi dikenakan hukuman hudud.

Anwar bukanlah individu yang terkenal dengan perbuatan dan amalan maksiat berbanding sebahagian pemimpin Umno.

Seperti bidasan Setiausaha Agung PAS, Dato' Mustafa Ali ketika menjawab isu 'kaki botol' membabitkan bekas calon KeADILan PRK Hulu Selangor, Dato' Zaid Ibrahim: "Semua Perdana Menteri minum arak kecuali Tun Abdullah Ahmad Badawi."

Sehubungan itu Mustafa menasihati Umno supaya tidak memainkan isu-isu menyerang peribadi lawan kerana mereka (pemimpin Umno) juga terdedah dengan pelbagai kelemahan masa kini dan masa silam!

Anonymous said...

Minda melayu UMNO Apco…. takdak cerita lain sejak 1998...
Ahli2nya ke, penyokong2 ke, pencacai blogger ke, wartawan ke, penulis ke, penceramah ke,... semuanya tak ada modal lain.... hanya sanya yang ada dalam OTAK ahli totok umno DICANDUKAN ATAU KETAGIHAN ISU-ISU FITNAH ...politik fitnah, jalang, lucah, luncai & lanun …
Akhirnya ramai remaja melayu/termasuk anak2 UMNO jadi 1Malay SiaL, JaLang, LuCAh, LunCai , LaNun, ...


ISU2 PENTING BAGI NEGARA & RAKYAT... seperti
kadar INFLASI, harga barangan naik, kos hidup rakyat yg meningkat,
48 tahun rakyat Sarawak masih dibelenggu KEMISKINAN,
kadar PENGGANGGURAN,
kadar JENAYAH,
pembanjiran boroh asing,
kadar RASUAH & integriti,
ahli politik pemerintah pengaliran keluar wang, pembaziran kerajaan,
penyelewengan, salahguna kuasa & kelembapan jentera kerajaan,
penipuan pemaju & kontarktor politik
BUTA AGAMA, maksiat, syirik dan murtad,
DADAH, arak, judi, zina, sumbang mahram, buang anak,
dll tiadalah ditanya/ atau dibincang oleh wartawan lucah & luncai ni.... sebab tu negara semakin hanyut...

bagi UMNO Apco yg penting fitnah anwar & nik aziz saja....

Apakah UMNO masih anggap rakyat semuanya bodoh/ pandir dan boleh diperbodohkan sepanjang masa?...

“Si Luncai UBN terjun dengan labu-labunya….”
“Biarkan!… Biarkan! … Biarkan!” …………………….

Powered by Blogger.