Apr 24, 2011

MASUK UMNO.. BOB LOKMAN GELAR AC MIZAL KAFIR LAHANAT!!?

Di saat beberapa Artis di Negara ini memilih PAS bagi 'mencuci dosa2' mereka sekian lama yang lalu, AC Mizal mengambil langkah berani memilih UMNO sebagai wadah perjuangan politik beliau. Tindakan AC ini mendapat ramai yang respon dari kalangan rakan Artis tidak kurang juga masyarakat Malaysia amnya. Ada yang memuji, ada yang mengherdik, ada yang mencaci dan ada yang menyumpah. Sehinggakan ada yang menganggap AC akan 'mencuci pahala2' dan menambahkan dosa2 beliau apabila bersama UMNO. Terpulang.. Apa yang Melayu CinDia lihat.. Keikhlasan dalam memilih platform Parti Politik. Sekurang2 nya AC telah membuktikan kepada rakyat Malaysia bahawa beliau bukan menyertai politik kerana ingin mengejar harta kekayaan. Kerana kedudukan yang beliau kecapi sehingga hari ini adalah hasil titik peluh beliau sendiri. Malah AC juga tidak perlu memilih Parti Politik bagi memperkukuhkan kedudukan Agama beliau. Tidak seperti Bob Lokman. Tidak sampai seminggu menyertai PAS, sudah diikhtiraf dan layak berceramah di Masjid serta Surau. Malah ada penyokong PAS yang menggelar Bob Lokman kini merupakan golongan Ulama'. Begitu mudah Bob Lokman 'mencuci dosa2' beliau.


AC Mizal pada pandangan Melayu CinDia merupakan salah seorang artis yang mempunyai Wawasan dalam meningkatkan mutu kariernya. AC tidak dilihat sebagai seorang artis yang hanya dahagakan Glamour semata2 bagi menjaja nama. AC juga tidak mempunyai rekod akhlak yang begitu rendah jika dibandingkan dengan artis2 lain.

Sudah pula, apabila hendak bertaubat, percaya bulat2 pada sebuah Parti yang kononnya mampu 'mencuci dosa2' lama dan terus diangkah sebagai Ulama'. Apa2 pun, Selamat Datang AC MIZAL. Harap anda tidak mengecewakan masyarakat terhadap niat murni anda.


8 comments:

Anonymous said...

Syabas AC, biarlah apa orang lain yang nak kata. Asalkan niat kamu akhlas bersama UMNO untuk membela ugama, bangsa melayu dan tanah air. selagi kamu tahu bersyukur allah akan kurniakan rezeki yang melimpah ruah kempada kamu. bukan manusia yang menentukan samada seorang kafir selagi kamu memegang dan menjunjung kalimah allah dan taat kepada rasullah.

Anonymous said...

bo lok man -muka serabut agak ada hajat nk jadi WR ,,,beranganlh lu bo lok-hilang dosa or tambh dos dok ngata org.pas kekurangan lobai.

Anonymous said...

Syabas warga seni...
Berani menzahirkan pilihan hati...
Bergeraklah ikut kebenaran dan berhemah.Jangan terpengaruh pada opputunis yang akan kudakan saudara.
Ikut hala tuju DS Najib dan D Mahyuddin....agar tak tersasar kejurang dalam.

Anonymous said...

syabas Bob
Hak anda untuk berpolitik.....
Kebolehan berpidato anda bagus.
Kedudukan bolih dicapai setara dengan
Datuk Mahfuz dan Mat Sabu.Disudut Ranking pengajian Anda no 2 dibelakang Mat Sabu.Disudut public fig.tanpa scandal,saudara mendahului.Disudut persepsi reliable saudara mendahului.Disudut inteligen saudara dahului.Jadi jaga diri dari memfitnah,mencarut,comment oku dan sentiasa berdoa diberi kebenaran .Sayangkan Allah dan rasulnya melebihi taksub.
Insya'allah rezeki mendatang dan berkatnya berserta.

Anonymous said...

bzns dia tgh kalut tu..org duk kata depa ni mnipu..tu pasai la..krg2 klu msuk mahkamah,bekap besaq punya

AbangRM said...

Perjuangan hendaklah ikhlas...dibuang ke laut sekali pun pasti menjadi pulau...pilihlah parti yang praktikal dan bukan parti bernoktahkan emosi yang membutakan hati...daripada realiti... syabas A.C... dan Abg Mamat...syurga bukan ditangan meraka..

Anonymous said...

Mmg Bob Lokman tu Ulamak.... ulamak tahi ayam.

Anonymous said...

Bodoh punya manusia. Masuk PAS macm masuk Islam. Dulu belum masuk PAS ada bau-bau neraka. Masuk PAS aje dah dicomfirm masuk syurga. Dulu Tukang lawak sekarang digelar Ulamak. Senang aje dapat title agama di dunia.

Powered by Blogger.