Apr 17, 2011

CINA SARAWAK AKAN DICINCANG OLEH ANWAR!!

ANWAR IBRAHIM merupakan manusia yang paling gembira melihat kemenangan 12 kerusi DUN dengan jumlah 2 kali ganda berbanding dengan PRU DUN Sarawak sebelum ini. Timbul tanda tanya ramai pihak, apa sebenarnya yang bermain di minda masyarakat Cina Sarawak sehinggakan mengambil keputusan untuk mengundi DAP, sebuah parti serpihan yang pernah membunuh Negara. Adakah inginkan perubahan? Apa perubahan yang mampu dilakukan ANWAR dan kuncu2 nya berbekalkan 15 kerusi DUN? Bekalan Video Seks CCTV? Menambah kes jenayah seks di Mahkamah? Lambakan pinjaman IMF? Menjadi agen dan alat Negara2 Barat? Menggadai Negeri Sarawak? Itu sahaja rekod Anwar setakat hari ini sepanjang kepimpinan beliau. Ekonomi semakin stabil? Apa yang berlaku di Negeri2 Pakatan di Semenanjung. Selangor sendiri telah mencipta sejarah dengan rekod Jumlah Deposit Perbelanjaan terbesar dalam sejarah Kerajaan Negeri. Apa yang mantapnya ekonomi Negara di bawah pemerintahan Anwar? Ternyata masyarakat Cina Sarawak telah termakan dengan penipuan2 Pembangkang. Biar. Melayu CinDia merupakan antara jutaan rakyat Malaysia akan melihat sejauhmana undi Cina Sarawak terhadap Anwar dan DAP mampu mengubah kehidupan mereka.


5 comments:

Anonymous said...

Orang sarawak cuba di perbodohkan oleh anwar.. Dulu 16 september cakap pemimpin sarawak akan ramai ramai keluar parti untuk sokong dia.. kini dia cakap orang sarawak akan undi PKR dan dia boleh bentuk kerajaan negeri.. nampak dari keputusan pilihan raya sekali lagi semua kena tipu lagi termasuk lah DAP.. Jelas anwar dah tak relevan dan dah gila..

Ternampak clip video yang di rakamkan oleh entah siapa yang menunjukkan polis di herdik dan Suruhanraya pilihanraya di tuduh rasuah dan agen SUPP.. Apakah yang polis dan SRPM Malaysia boleh buat untuk menjaga maruah mereka dan memberi pengajaran kepada diaorg supaya tidak menuduh sesenang hati pada masa hadapan..

Rasanya satu blog pro kerajaan yang berdasarkan rakaman video pendek perlu diwujudkan dengan kadar segera untuk menunjukkan kerakusan pemimpin pembangkang ini.. Barulah rakyat tahu apa sikap pemimpin pembangkang ini..

Anonymous said...

Blog pro kerajaan ini patut di beri jenama baru.. iaitu blog alternatif..

amnitpg said...

Cina Serawak atau Cina Sabah atau Cina Semanjung semua nya sama Cina. Mereka sekarang perlukan KUASA bukan lagi soal ekonomi atau pembangunan kerana itu parti bersayap kanan sepeti DAP dapat mempengaruhi orang Cina.

Apa yang kita kesalkan orang Melayu masih berpecah.

Masih tidak mahu terima kenyataan seoalh-oalh mahu bersikap liberal hanya patuh dan tetap patuh pada prinsip demokrasi..

Jadi yang rugi hanya lah Melayu walau sepandai mana pun..

Anonymous said...

">;+@#%$^&*(>?":
sokong ler nuar tuh..pasal dia tu ler stunami politik berlaku kat serawak..tapi kena kat DAP...menteri2 kaum cina kena sapu..! Kat kabinet serawak kot ada 1 jer..
...peluang kaki rasuah...dan kaki2 songeh ke serawak..

sokong nuar!!!!!

nazir said...

1. Rata2 Nik Aziz bangga dgn kemenagan DAP walaupun Pas kalah semua kerusi di Swak..

2. Sedar atau tidak DAP memang di SWAK apakah keuntungan yg PAS dapat dan apakah nikmat yg rakyat PAS dapat yg telah sokong PAS.

3. Adakah DAP akan memberi perhatian kepada penyokong PAS di SWAK.

4. Atau hanya Nik Aziz ja yg syok sendiri...

5. DAP begitu berjaya pergunakan PKR dan PAS bagi memenagi kerusi.. Adakah dalam kebinet DAP nanti akan melantik org PAS dan PKR sebagai balasan..

6. Tanda awal telah menunjjukan DAP tidak akan menerima BAru Bian sebagi org penting di Swak...

7. So nampaknya PKR dan PAS hanya menang sorak dan tidak kesah langsung walaupun maruah parti dan takyat tergadai..

8. 12 kerusi yg DAP menang.. tidak hairanlah kalau 12 tempat tu akan jadi seperti di Penang.

9. So tahniah PKR dan tahniah PAS yg menyokong mati matian bagi DAp utuk menang..

Powered by Blogger.