Apr 26, 2011

BOIKOT UTUSAN.. NIK AZIZ KAGUM, AJAK MCA SERTAI PAKATAN!!?

"MCA.. AYUH BERSAMA KAMI DALAM PAKATAN." Diktator PAS, Nik Aziz Nik Mat dikatakan sangat kagum dengan keberanian Presiden MCA, Chua Soi Lek mendesak rakyat memboikot Akhbar Utusan Malaysia dan disifatkan beliau sebagai langkah paling berani pernah dilakukan oleh seorang Pemimpin Cina. Sambil menyokong cadangan tersebut, beliau bersama PAS akan turut serta menyahut seruan Soi Lek malah meyakinkan lagi masyarakat Malaysia bahawa akhbar tersebut tidak releven buat rakyat Malaysia. Ini diceritakan sendiri oleh beberapa pengikut2 Nik Aziz ketika sedang minum bersama di sebuah Restoren di Bandar Kota Bharu, Kelantan.Nik Aziz juga menyeru agar MCA meninggalkan terus Parti Komponen BN yang dipimpin UMNO dan menyertai Pakatan yang lebih bersikap terbuka dalam menghadapi sebarang isu. Melayu CinDia menganggap respons yang diberikan Nik Aziz ini akan memberi kesan terhadap kepercayaan Pemimpin2 DAP terhadap Menteri Besar Kelantan itu. Paling mengejutkan apabila Nik Aziz mengajak MCA menyertai Pakatan Pembangkang. Melayu CinDia menanti jawapan dari Chua Soi Lek. Adakah respons Nik Aziz ini menggagalkan strategi beliau?


STRATEGI POLITIK!! Itu sahaja kesimpulan yang dapat Melayu CinDia lihat. Jika diamati semula kenyataan Soi Lek ini sebenarnya bukanlah mewakili MCA, akan tetapi strategi memperkukuhkan kuasa politik beliau. yang tekad akan terus meminpin MCA. Ini jelas terbukti bahawa setiap isu yang cuba disentuh Soi Lek, tidak mendapat respons positif dari Pemimpin2 kanan parti termasuklah Timbalan Presiden MCA sendiri.

SUDAH!! Tiada masa lagi memecah kepala merasa berang, marah atau emosional akibat dari fahaman politik sempit seseorang yang sebenarnya mengejar polulariti murahan. Biarlah MCA tentukan masa depan Parti ini. Banyak kerja2 yang masih belum selesai.

INGAT!! Keputusan PRU DUN Sarawak telahpun membuktikan bahawa seramai 85 PERATUS pengundi dari Melayu, India, Kadazan Dusun dan kaum2 lain memilih Barisan Nasional, Adakah ini membuktikan Konsep 1Malaysia itu gagal hanya dek kerana tiada sokongan dari Cina semata2?


7 comments:

hangkedee said...

Ambo tak kiro mo raja liwat ke porno ke janji ambo Pas,Pis Pus sok mo.takebeer sok mo we.PORK NIK dah mabuk DAPIg

Anonymous said...

Molek sangat kalau MCA join Pakatan Rakyat. Senang kita untuk membela Melayu. Boleh lah PAS dan Nik Aziz DITAZKIRAHKAN oleh DAP dan MCA, dan galakan orang orang PAS masuk gereja

Anonymous said...

DAPigs dah ada actor blue ANUwar..
PASial dah dpt fucker Chua Suck Tits!

Hmm.. linear equition:-

Cina (DAPigs) kudakan melayu---(I)
melayu (PASial)dikudakan Cina--(II)

UUmmmm..simultaneous equition:-

Paria (Poosingh)bodohkan melayu-(a)

wow.. jom kita org melayu pakat2 bawak kavadi, bendera segitiga berarak menyokong SEGALA-GALANYA si KOPET dan PARIA ni.. apa kelas kalau ikut sokong boikot..

Anonymous said...

org tua keparat tak mampus lagi rupanya.
bagus kau makan sj babi dengan taik2 sekali.memang itu la makanan yang layak buak ulama dapig mcm kau.
tua nak mampus tak sedar diri.
dulu suruh tun undur sebab dah nyanyok yang kau jahanam woi sekarang ni kenapa tak undur.
harap serban sj besar.
bagus di ambil kulit babi buat serban dan jubah,memang itulah pakaian yang layak buat kau.Babi!!!!

KUCING COMEL said...

ALA,, PR NI MEMANG SUKA ORG2 TAKDAK MORAL PON, KALU SOI LEK NI NAK BERAMBUS PI MASUK DAPIG PON BAGUS GAK, DURI DLM DAGING, KITA KENA BUANG DURI TU, NANTI KENA INFECTION, PAYAH, BLEH GANGRENE.

Anonymous said...

nik ajis ni memang suka kumpul pemimpin yang main filem biru dlm kumpulan pakatan. cuba kita tengok lim kit siang ada pompuan simpanan,anwar ibrahim dengan kes liwat nye dan filem biru nyedan org dlm pas tak kurang hebatnye cuma tak di war warkan oleh akhbar

Megat Alam Gempita said...

Sebenarnya CSL ni liabiliti kepada MCA dan BN. Golongan MCA pro DAP yg banyak memberi undi kepada beliau dahulu. fuckatan memang suka orang yg berdosa. Kalau banyak dosa hanya perlu sokong PAS gerenti boleh cuci dosa apatah lagi kalau Raja Wali N.ajis yg bagi sokongan dan restu gerenti masuk sorga!
Teman dapat tahu ada gerakan dalam MCA utk membersihkan elemen DAP rasis cauvinist komunis dalam MCA. Liow Tiong Lai akan jadi Presiden kerana beliau lebih bersih dari CSL.
Parti Gerakan pula berusaha menaikkan Teng Hock Nan sebagai future CM for Penang sebab dia nih lebih layak berbanding si sukun tapi sering diketepikan tu sebab dia meroyan tu.

Powered by Blogger.